2012. július 24., kedd

És Ti hol vagytok? Mit gondoltok?

Sziasztok! 
Nagyon örülök, hogy időnként megugrik a látogatottság az oldalon. Bár nem annyira óriási ez a szám, Nekem nagyon sokat jelent ez! Viszont, mintha egy kicsit beállt volna a követők száma. Örülnék, hogyha egy kicsit többen követnének, mert ez egy visszajelzés a számomra. Viszont, ezt a követést nem nyereményjátékkal szeretném elérni mindenáron, hanem azzal, hogy megdolgozom érte a bejegyzésekkel, tesztekkel stb.. Mert annak tényleg nincs semmi értelme, hogy most rendezek egy nyereményjátékot, lesz 100-zal több követőm, lemegy a játék és lesz kb. 10-20 ténylegesen új olvasóm. Nem a pénztárcámmal szeretnék kitűnni a bloggerinák közül, bevallom.


Ehhez tudnom kellene, hogy mire van nagyon kereslet. Megkönnyítenétek a szerkesztést, ha a következő kérdésekből 3-4 darabra válaszolnátok, hogy lássam, vajon milyen ez az összkép a blogról. Persze válaszolni lehet az összes kérdésre, meg bármilyen észrevételt is lehet tenni, csak úgy érzem hogy kb. ennyi kérdés megválaszolásával kaphatnék egy világosabb képet, hogy mi az ami kéne, mi az ami nem. Ha van 5 percetek, légyszíves írjatok! Köszi, ha az időt rászánjátok, vagy ha esetleg elláttok valami jó tanáccsal, hogy egy kicsivel többen legyünk. (Egy biztos, az értelmetlen mindenhova berakom a blogom címét kerítve egy nagyon habi szöveggel, felejtős lesz Nálam! Ezt a magatartást nem tartom méltónak egy bloghoz sem, ráadásul engem is zavar egy kicsit!)
 Mit gondoltok, miért lehet ez a beállás? Mi az, ami nem jó a blogban? Mi az, ami tetszik és maradjon mindenképp? Túl sokat írok? Legyenek rövidebbek a posztok? Legyenek személyesebbek, akár témát illetően is? Ti mit gondoltok, mi fér ebbe bele?  Miért szereted a blogot? 

Minden észrevételt szívesen veszek, ha az nem direkt bántó, ócsároló szándékkal íródott, és tényleg érezhető, hogy fejlődést kíván segíteni, nem pedig "lelki pusztítást". 

9 megjegyzés:

  1. Majd meglàtod,hogy csinàljàk ezt,reklàmozassal,pènzèrt irassal,.............szóval sok a ,,bérblogger,, akik indent lenyomnak a bàvatag olvasó torkàn,amièrt pènzt vagy ingyentermèkeket kapnak!Szóval,szooritok,hogy ezek nélkül is boldogulj!nehéz lesz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Sajnos, látom egy részét. De én nem szeretnék ilyen lenni. Ha valami nem tetszik, azt megírom, minden kis tulajdonságra összegezve. Ha ez nem tetszene esetleg egy cégnek, az már az ő baja. A vásárló van érte, nem mi őértük, az a dolga, hogy tökéletessé tegye a termékét (vagy minél jobbá). Ha erre nem képes valaki, akkor már itt megbukott az egész, és adjon inkább a vásárlónak egy marék sz*rt, lehet többre menne vele mindenki... Örüljön, hogy őszinte véleményt kap(hat). Mert előbb utóbb az átlag ember is leveszi hogy átverik (hamis vélemények), és ebből elege lesz, többé nem bízik a márkában. Ebben a gazdasági válságban pedig azt nem engedhetjük meg magunknak, hogy össze-vissza vásároljunk. Ha nem jött be a termék, mert kamu volt a vélemény, többet nem nyúl az illető a márka más terméke után sem. Hosszabb távon az őszinteség kifizetődőbb szerintem...Lehet nem esik jól, de ha tényleg segítő szándékkal íródott egy kritika, akkor azt is figyelembe kellene vennie egy cégnek. Inkább legyen 1 millió elégedett, örökösen visszajáró vásárlóm, aki mindent újravesz,sőt bizalommal minden újdonságot kipróbál, mint 1.200.000, amiből 500 ezer csalódott és csak egyetlen egyszer vásárolt... Ha meg nem kapok ingyen terméket 1 rossz vélemény után, akkor ez van. Az 1 dolog, hogy ő felsül, de az én szavahihetőségem hagy ne kérdőjeleződjön már meg. :)

      Törlés
  2. Szia!
    Én is viszonylag új blogger vagyok, még csak pár hónapja csinálom.
    A beállásra az a tippem, hogy ugye az elején még viszonylag gyorsan jönnek az olvasók, lesz x számú, akik már az elején követnek, viszont a továbbiakban meg csak lassan csordogálnak, egyesével (nálam is így volt). Meg az is közrejátszhat, hogy ha mondjuk van 5 olvasód, ahhoz jön 2, akkor az hatalmas ugrásnak tűnik, viszont ha van 20, és ahhoz jön 2, akkor az "nem tűnik fel annyira".
    Jó az irány, arra gondolok, hogy a bejegyzésekkel tornászd fel az olvasók számát, ne pedig nyereményjátékkal. Én is így jutottam el 50 olvasóig, de utána úgy gondoltam, hogy meg szeretném hálálni az eddigieket, így lett nálam is nyereményjáték.
    Egyébként nem értek egyet az előttem szólóval (Unknown), persze vannak, akik csak szponzorált bejegyzéseket írnak, de sokkal többen vannak, akik a saját erejükből jutottak oda, ahova. Az meg a másik, hogy az ilyen szponzorált bejegyzéseknél nagyon "kilóg a lóláb", érezni lehet, ha reklámszagú a dolog, az ilyenekre egyszerű a megoldás: nem kell olvasni.
    Szerintem nem hosszúak a posztok, én kifejezetten szeretem, ha valamiről részletes (de persze értelmes, nem önmagát ismétlő) tesztet, bejegyzést olvashatok, és nem csak egy képből és két sor szövegből áll.
    Egy észrevétel: a képek lehetnének egyrészt nagyobbak, másrészt, nem tudom, mivel fotózol, de jobb minőségűek is. Még mobillal is meg lehet találni azokat a körülményeket (első sorban fény, sok-sok fény), amikkel szép képeket lehet készíteni. Ha fényképeződ van, akkor próbálgasd a beállításokat, olvass utána.
    Egy tipp: vedd ki a szóellenőrzést a kommentelésnél!
    Sok sikert, illetve kitartást kívánok a bloghoz! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszi a kommentet!
      Hát lehet egy idő után, majd én is tartok valami nyereményjátékot. De nem szeretném, ha tényleg minden erre alapozódna.:S
      A képeket ki tudod nagyítani, ha rájuk kattintasz. Azt hittem, hogy az elég, ha kisebb méretben kirakom őket, és akkor aki szeretné nagyobb méretben is látni, az rákattint. Mert így óriásiak a képek a blog szélességéhez viszonyítva. Óriási képernyőre kiterjedő szélességet, nem szeretnék, ezért tartottam jónak ezt a megoldást. Nálatok működik amúgy ez a nagyítás? Mert nálam igen, és azért hittem ezt.
      A képeknél sajnos nem nagyon van választási lehetőségem. Nem olyan jó a fényképezőm, de akkor ezentúl igyekszem erre is figyelni! Köszi, hogy szóltál! A szó ellenőrzést pedig elvileg kivettem, remélem sikerült! :)
      Be lesek a Te blogodra is! :)
      Sok sikert Neked is, köszönöm a biztató szavakat!

      Törlés
    2. Működik a nagyítás :) Végül is ez a képméret arányos a szöveghez viszonyítva, csak szerintem maga a "szövegsáv" szélessége is kicsi. De persze ez nyilván egyéni preferencia kérdése. A fényképezőgéphez pedig azt tudom tanácsolni, hogy vedd elő, vagy keresd meg a neten a használati utasítását, illetve olvass utána az alapoknak, pl. itt: http://www.szalayfoto.com/ebooks
      Örülök, hogy segíthettem :)

      Törlés
    3. Szia!
      Akkor utána nézek, hátha sikerül valami hasznosat kifogni tényleg! :) Köszi a segítséged! :)

      Törlés
  3. Szia! :)
    A sminkbox oldalán keresztül jutottam el hozzád és látom, te is új vagy ebben a világban. Június óta blogolok és sokszor megfordultak a fejemben azok a dolgok, mint a tiédben. Aztán végülis arra jutottam, hogy nem hiszem, hogy túl sok olyan blogoló lenne akinek 2 hónap alatt százak olvassák az írásait. Persze van egy-kettő ilyen, de ez ritka és nagyon reklámszagú.
    Jelenleg 45 olvasóm van és most hirdettem én is egy nyereményjátékot, mivel az oldalmegjelenítés elérte és meghaladta az 5000et. Nem hiszem, hogy ez mondjuk pofátlan olvasószerzés lenne, én köszönetnyilvánításnak érzem azok felé, akik rendszeresen olvasnak. Hidd el, ha őszinték a bejegyzéseid és te is az vagy, akkor senki nem vádol azzal, hogy olvasótábor szerzés céljából hirdetsz akármit is. Én legalábbis így gondolom. Minden rajtad múlik. Márpedig elég őszintének vélem az írásaidat is, legalábbis azokat, amiket az elmúlt percekben végigolvastam. Egyet értek az előttem szólóval, a képek minőségén lehetne javítani, ha egy kicsit odafigyelsz erre, akkor nem lesz vele gond.
    Én is sokáig azt éreztem, hogy nem olvasnak, a blogom halálra van ítélve, de aztán rájöttem, hogy nem mindig az az értékes, ami után ezrek futnak. Most már igazán az enyémnek érzem a blogot és szeretem is és hálás vagyok azoknak, akik ezalatt a 2 hónap alatt a követőim és olvasóim lettek. Szerintem te is így leszel ezzel! Don't worry, your job is good! :) xoxo, Fanni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Örülök, hogy rám találtál! :) Lehet majd később nálam is lesz valami hasonló, de nem szeretném, ha erre épülne ez az egész. Köszönet nyilvánításként tényleg belefér, de azt már túlzásnak tartom, hogy valaki havonta tart és elég reklámozás után kap valaki plusz esélyeket.:/
      Örülök, hogy őszintének gondolsz, az a célja a blognak is, hiszen másképpen tényleg nem lenne értelme ennek az egésznek.
      Hát lehet, hogy nem mindig az az értékes, csak ugye a látszat sokszor csábító lehet, ilyenkor. Benézek hozzád is természetesen! :) A feliratkozást pedig köszönöm, a hozzászólással együtt!
      Andus

      Törlés
  4. A jó értsd olvasott blog titka, hogy 2,5-2 éve indult. Vannak régi jó szimpatikus oldalak, amik sorra most indulnak az 12 egy tucat. Sok újdonságot nem tudsz mondani.

    VálaszTörlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com