2012. július 29., vasárnap

Izzad a lábad?-Teszttel!

Nyáron nem csak a hajlatainkban találhatunk problémákat az izzadás terén, hanem bizony a lábaink is igényelnek egy kis gondoskodást. Ha másért nem, akkor azért, hogy ne csak mi, hanem a környezetünk se szenvedjen!

-Először is, érdemes az étkezéseidben keresned a bajt! A túl sok krumplis, keményítős étel fogyasztása ugyanis izzadást idéz elő a lábakon. Tehát, a legmelegebb időszakokban érdemes minimálisra csökkenteni a bevitt krumpli mennyiségét!
Ezen kívül még a fűszereket is mellőznöd kellene ilyenkor!

- A napi többszöri lábmosás is elengedhetetlen, az alapos lábtörléssel együtt! Ha nem törlöd meg rendesen a lábad, lábujjközeid. akkor nagyobb esélyt adsz a baciknak a szaporodáshoz! Ezek pedig szépen elvezetnek a kellemetlen szagokhoz, amit nem csak Te tolerálsz nehezen!

Na de, miután csírájában sem sikerül elfojtani a problémát, sokan nyúlunk a drogériák polcain lévő termékekhez.Nézzük csak, miből élünk! 

Balea Fuss lábpúder
100 grammnyi púdert tartalmaz. Attól függően, hogy hányan használják, lehetsz elégedett a mennyiséggel. Egyedüli, mindennapos használat mellett egész sokáig kitart. Egész hatásosnak találtam, meg vagyok vele elégedve a kisebb negatívumokon kívül is. Olcsóbb mint a Scholl, és csak egy kicsivel lehet elmaradva mögötte tudásban. 

Negatívum: Vigyázni kell a púder adagolásával és hogy mivel viseled! Ha túl sokat szórsz a lábadra, hiába oszlatod el szépen, sajnos a por összegyűlik a lábad szélein, vagy a lábfejeden felül, vagy akár a lábujjközökben! Ez főleg balerina cipőknél, szandáloknál fordulhat elő. Papucsoknál, sportcipőknél ezt a hatást nem tapasztaltam. Valószínű ott, ez a jelenség nem fordulhat elő, mert 2-3 hónapnyi használat mellett jelentkeznie kellett volna már.

Balea Fuss Lábspray 
Eddig 2 fajtája akadt a kezembe. Egy mentolos, és egy átlagos kamillás illatú lábspray. A mentolos fajta tényleg jobban tetszik, mert jobban hűsíti a lábat, már kora reggel. Így igazából azt is mondhatnánk, hogy elfagyasztja az izzadság mirigyeket.

Negatívum: Többet fújva a lábra nehézkesen szárad meg. Bár ez inkább a kamillás változatra jellemző. Úgyhogy, nem szabad az utolsó pillanatra hagyni a lábfújkálást, hanem olyan tevékenység mellé beiktatni, ahol 2 percig biztosan ülni fogunk! Ha nem száradt meg a lábunk, könnyen baleset áldozataivá válhatunk, én ezt nem ajánlom senkinek sem.
Méretét tekintve 150 ml-ről van szó. Hétköznapokon való használattal kibír egy hónapot. Bár ez Tőled is függ, mennyit fújsz a lábaidra! Aki ész nélkül fújkál, akár többször is 1 nap, az ne csodálkozzon, ha 2 hét alatt elfogy a termék!


Összességében mind a két terméket egészen jónak találom. A lábspray ára 400-600 HUF között mozog, a púderére sajnos nem emlékszem pontosan. Egy biztos, 1000 HUF-nál nem lehet drágább! Én felváltva használom a termékeket, éppen melyik akad a kezem ügyébe. De volt, hogy már mindkettőt is használtam a nagy-nagy melegekben, akkor is jól teljesítettek! Nem mondom, hogy csontszáraz volt a lábam, de legalább nem akartam szökőkutat nyitni a város közepén, és nem a saját tócsámban lépkedtem...Ami azért valljuk be, elég kellemetlen lehet! 

Tehát, ha viszonylag olcsó megoldást kerestek, akkor szívesen ajánlom akármelyik terméket ezek közül! Ha nem szerettek pepecselni, akkor jobban jártok a spray változattal! Ha pedig van időtök és szeretitek, ha egy termék sokáig kitart, akkor a púder jobb választás!


Ti próbáltátok már ezt a terméket? Van gondotok a lábizzadással? Milyen más termékeket próbáltatok már? Azok mennyire váltak be? 

1 megjegyzés:

  1. Az antisudoricát tudom ajánlani nagyon lábra, hónalja egyaránt jó tudtommal, és tényleg hatásos! Recept nélkül kapható a gyógyszertárakban :)

    VálaszTörlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com