2012. július 31., kedd

Mire fel van ekkora arcod névtelenül?!

Szia Mindenkinek! 

Most azt hiszem van egy vélemény, ami elég régóta érlelődik bennem. Ez főképp a névtelen, arctalan kommentelőknek szól. Nem csak amiatt, mert én is kaptam pár kedves bejegyzést, hanem azért...már kezd bosszantani, hogy az ilyenek miatt valaki elbizonytalanodik, pedig amúgy tök jól blogol. Sőt, be is zár... Ezért, akinek nem inge, az ne vegye magára ezt a bejegyzést! Akinek inge, az pedig kezdjen sürgősen öltözködni!  Persze, fogadni mernék, hogy pont az olyanok nem fogják ezt elolvasni, akiknek amúgy nagy szükségük volna rá. Minden esetre, ha Magadra ismersz....

Ember! (Még a megszólítás is kétséges szerintem, mert az ilyen, aki tönkretesz másokat hobbiból, az nem ebbe a csoportba való!)
Gondolkoztál már azon, hogy a büfögésen és a szarozáson kívül valami kultúra is kiszökkenjen a szádból? Esetleg azon is elgondolkoztál már, hogy rombolás helyett építs valamit? Ja, az túl nehéz lenne, meghaladná a képességeidet? Rombolni mindig könnyebb....De fele annyit sem ér, mint egy kisebb építkezés. Úgyhogy, ha valami tényleg nem tetszik egy blogban, azon gondolkozz el és annak függvényében oszd meg a nézeteidet az oldalon.
A másik nagy okod a csipkelődésre valószínűleg a irigység lehet. Senki nem mondja ki, pláne nem egy blogger, mert akkor nagyképűnek hiszik. De szerintem, azért a beszólogatások mögött nagy százalékban ez is hozzátesz. Ami egyébként, egy tök emberi tulajdonság, és nincs is vele olyan nagy gond. Az igazi gond ott kezdődik, amikor valaki ilyen ótvar, gusztustalan módon éli meg/éli ki magát!

Ezt pedig a bloggerináknak szánom, mint egy kis erő merítést! Remélem, hasznos lesz:

Szia!
Ugye nem gondolod, hogy egy olyan névtelenre kellene hallgatnod akinek a szókincse megáll a szar és kib*szott szar, undorító és egyéb formái mellett? Majd, ha rendes kritikát kapsz, ahol lesz mellé 6-10 mondatos elemzés, hogy ezért rossz a blogod, akkor tényleg azt mondom: egy kis önvizsgálat nem árthat. De, olyanokra ne hallgass, akik csakis a negatívumokat és a lekorholó üzeneteket hagyják ott, Számodra ittlétük nyomaként! Egy normálisabb látogató nem csak a jót, és nem is csak a rosszat veszi észre egy blogban, hanem mindkettőt, és igyekszik mindkettőről is tájékoztatni Téged normális,kultúrált formában!
Ráadásul biztos vagyok benne, hogy a legtöbb névtelenül kommentelőnek is van blogja, csak azt nem teszi közszemlére....Vajon miért? Még a végén kiderülne, hogy egy sokkal tehetségtelenebb ember szólt be Neked? :)
Ne keserítsenek el az ilyen emberek, mert sajnos mindenhol ott vannak. Munkahelyen, vidámparkban, a szomszédban.... Inkább nézd meg ki mondja és az alapján mérlegelj!
Ilyen esetekben éld tovább az életed, vagy ha nagyon gusztusos megjegyzést sikerült produkálnia az illetőnek, akkor töröld ki az üzenetét. A blog hangulatát ne egy ilyen dolog határozza már meg! Az is jó megoldás, ha nem hagyod meg a névteleneknek a kommentelés lehetőségét, bár ezzel lehet, hogy sok mástól is elveszed a lehetőséget.... Viszont egy fiókot létrehozni nem több mint 2-4 perc, ennyit megérdemelsz, ha valaki hozzá szeretne szólni a tartalmadhoz!
Ne feledd: A szánalom ingyen van, az irigységért meg kell dolgozni! ;) Ha Te tényleg dolgozol az oldaladdal, bejegyzéseket készítesz, amik színvonalasak, reálisak, akkor nagyon tartsd szem előtt ezt a mondást! Egy kis erőt is adhat, hogy átvészeld az ilyen szituációkat! Megszabadulni Tőlük, teljesen sosem fogsz, de csakis Rajtad múlik, hogy sikerül-e eltéríteniük egy számodra kellemes, a látogatóknak hasznos dologtól!

2 megjegyzés:

  1. Szerintem, ne foglalkozz a névtelen szidalmazókkal! Nem is értem minek megy egy olyan oldalra mi nem tetszik neki?! Ha nekem valami nem tetszik bezárom az ablakot és kész.
    Egyébként meg, ha valaki nem ért egyet valamivel, le lehet írni egyetlen jól megfogalmazott, nem szidalmazó mondatban is. Minden ember más, ezt a dolgot Te így élted meg, lehet, hogy más is, csak ők épp nem olvasnak.
    A lényeg, a hosszú élet titka:)- Sose hagyd magad felbosszantani. Hidd el, őket jobban fogja idegesíteni, ha nem is foglalkozol velük!
    Te csak írj tovább, akinek tetszik olvassa, akinek nem , ne olvassa.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Juj...annyira nem magam miatt írtam ezt a bejegyzést. Inkább mások miatt, akiket egy rossz komment is képes kizökkenteni, vagy elriasztani a blogolástól. Erőmerítésképp írtam azoknak, akik el vannak keseredve, hátha egy kicsit ők is elgondolkoznak pozitívabb irányba. Tudom, hogy az ilyen névtelen senkiháziakra viszont nem tudok hatni...úgyhogy most lehet szereztem pár ellenséget magamnak. :D
      De igazad van abban, hogyha nem tetszik valami, akkor ott kell(ene) hagyni. Maximum tényleg jó szándékkal, szarozás nélkül ír az ember egy véleményt, hogy min kellene változtatni, vagy mi lenne a jobb irány! Lehet az volta hiba, hogy hagytam a névteleneket is kommentelni...Ezzel a G-Portálon is sokan visszaélnek.
      De köszönöm szépen a bátorítást, örülök ha tetszik az, amit csinálok! :)

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com