2012. július 20., péntek

Na de mi lesz a körmömmel?


Itt a nyár, előkerülnek a körmök is, lehetőleg egészséges állapotban. A sok körömlakkozás mellett, azért érdemes havonta 1 hét szünetet tartanod, hogy a körmeid regenerálódni tudjanak, ezt ne felejtsd el!
Ilyenkor a körömlakkot mosd le, a kezeid krémezd be! Főleg azért, mert a körömlakk lemosó (akár acetonos, akár nem) sajnos szárítja a körömágybőrt. Ennek kezeletlenül hagyása pedig igénytelen benyomást is kelthet!
A rendbehozásra használhatsz:
-Általános "mezei" kézkrémet
-Vazelint (Állítólag nagyon szépen rendbe hozza a kiszáradt bőrt, ajkakat!)

A körömágybőr visszatolásával pedig vigyázz! Könnyen megsértheted vele a már növésben lévő körmeid! Puhítsd fel kellően langyos, vagy meleg vízben áztatva az ujjaid! Ezután a megfelelő eszköz segítségével (spatula, fapálcika) óvatosan told le a bőrt, a kívánt körömfelületről!

Na de mi is lesz a körmeimmel?
A körömlakk lemosása után Te döntesz arról, hogy külsőleg vagy belsőleg szeretnéd-e táplálni őket.
A belső táplálás némi étrend módosítást von maga után. Lássuk mi is az!
- Tejtermékek fogyasztása (tej, joghurt, túró)
- Sárga/Narancssárga zöldségek (répa)
- Halfélék
-Vashiány esetén a legjobb, ha vörös húsokat fogyasztasz! (Marha, disznó)
-Különböző vitaminok szedésével (Ne feledd! Ezek a vitaminok azonban nem pótolják az egészséges, sportot tartalmazó életet!)

Mindezek ellenére, külsőleg is táplálhatod a körmeidet! Az együttes táplálással nagyobb az esélye annak is, hogy a körmeid nem viseli annyira meg a körömlakozás, vagy egyéb másmilyen igénybevétel!


Olíva olaj
Áztasd az ujjaid pár percig olíva olajban! Ezután vedd ki őket és egyesével masszírozd végig az ujjaidat az olajjal! Hagyd, hogy a hatóanyagok egy kicsit fel tudjanak szívódni! Ez a procedúra nem 5 perces művelet, ne felejtsd el! Szükséged van legalább 15-20 percre!


Tej

Egy kis méz és langyos tej formájában készíthetsz egy kis "pakolást" a körmeidnek! Nem kell sokáig a kezeidet benne hagynod, elég 5 perc hatóidő itt is.

Japán manikűr
A gyenge körmök erősítésére szokták alkalmazni ezt a módszert, amely egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ugyanis a folyamat során használt méhviasz tápanyagokat juttat a körmökbe, illetve segíti azok egészségesebb kinézetét kb. 2 hétig.

És Te mit teszel a körmeid egészsége érdekében? Milyen gyakran lakkozol? Eddig is fordítottál időt a táplálásukra? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com