2012. július 2., hétfő

Nyár van, nyár... Strandidő van reggel-este, megsülünk talán

Szia mindenkinek!
Biztosan észrevettétek, hogy beindult az igazi, meleg, izzadós, néha már "túl sok" nyár. Sokan nem olyan szerencsések, hogy   légkondival élvezhetik ezt az időt, így maradt számukra a ventilátor és egyéb alternatív megoldások. Egy kis segítséget próbálok nyújtani, hogy könnyebben túlélhetőek legyenek ezek a napok! Remélem hasznotokra válik ez a cikk!
Kép forrása: Google


Tusolás
Tévhit, hogy jót tesz az, hogyha jéghideg vízzel letusolsz, fürdesz. A szervezeted jobban megviseli a nagy hőmérséklet különbség. Célszerű a kellemes strandvíz-szerű hőmérsékletet beállítani otthon, ami 30-32 fok.
Hidegebb vízzel tényleg csak akkor tisztálkodjunk, vagy hűtsük magunkat, ha már nagyon nem bírjuk a meleget! De arra készülj fel, hogy a hideg víz használata után a kezdeti enyhülést, a még nagyobb szenvedés is felválthatja!


Törülköző
Zavar a takaró? Használj helyette enyhén bevizezett törülközőt! Viszont az ne legyen teljesen vizes, mert könnyen megfázhatsz az esti lehűlés során! A vese környékén lévő anyagot mindenképpen hagyd ki a vizezésből! Célszerű kiválasztani 3-4 pontot és vizessé tenni a felületet, majd azzal takarózni az éjszaka folyamán!

Ablakok
A lehűlés nagyon későn következik be ezeken a napokon, célszerű résen lenni! Este 7-8 óra előtt ne is számíts enyhülésre, így tényleg csak ekörül nyiss ablakokat a szobákban! Reggel viszont jobban jársz, ha nem reggel 10-ig, vagy délig alszol, hanem már legkésőbb 7 vagy fél 8 magasságában becsukod az ablakokat! A függönyöket is húzd be, használd a sötétítőket!

Testpermetek
A parfümöket jobb, ha elfelejted ebben az időben! A citrusos testpermetek felfrissíthetnek ilyenkor! Még hatásosabbak, hogyha egy kicsit a hűtőbe is berakod őket! (Azért elszeparálva tárold őket a többi ételtől!)
A mentás illatok is a segítségedre lehetnek!
- De, ha nem tudnál beszerezni testpermeteket, akkor ruházz be 1-1 illoolajba, mely a hangulatodat és a tűrőképességedet is befolyásolja! Cseppents egy masszívabb zsebkendőre, vagy egy kis rongyra belőle 3-4 cseppet! Szagolj bele, vagy ha túl idétlennek érzed, akkor hagyj belőle pár helyen a szobában, vagy a munkahelyen!


És Ti hogy védekeztek otthon az ilyen idő ellen? Valamilyen más bevált módszeretek van? 

4 megjegyzés:

  1. Én napközben mindig tartok termálvíz spray-t a hűtőben, és ha nagyon melegem van, akkor azzal fújkálom magam. (Most éppen Vichy-t használok, de ha elfogy akkor egyszerűen megtöltök ásványvízzel egy szórófejes üveget és azzal fogom fújkálni magam. Ugyan azt a célt szolgálja, de jóval pénztárcabarátabb megoldás:D).

    Illetve egy kis törölközőt szoktam teljesen bevizezni és azt teszem a hátamra/lábamra/hasamra. Így valamivel elviselhetőbb ez a nagyon meleg. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a termálvizes nagyon jó megoldás, alapból is szeretem az ilyen gyógyvizes megoldásokat, ráadásul a bőrnek is jót tesz. :) Reméljük, hamar vége lesz ennek a tikkasztó melegnek, mert ez már tényleg elviselhetetlen!

      Törlés
  2. Ventilátor! :D Nekem az nagyon sokat segít! :D
    Jó kis bejegyzés lett, már követlek is, ha van kedved, nézz be hozzám! :)

    http://lifelikevision.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszi a követést,benéztem hozzád is, látom Te sem olyan régen indultál!:)

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com