2012. október 31., szerda

Állatáldozás Halloweenkor.....?! Avagy figyelj fokozottan a teljesen fekete cicádra!

Sziasztok!

Nagyon remélem, hogy nem gépelem ezeket a sorokat túl későn. Szerintem biztosan tudjátok, hogy van pár aberrált ember a világon, illetve léteznek különböző szekták is. Amelyekkel nincsenek is nagy gondok....kivéve amikor, már Nekünk is árthatnak, de főleg állattársainknak.

Hogy mire is gondoltam? Halloween előtt 1-2 nappal meglehetősen megszaparodnak az örökbe fogadni kívánó emberek száma. A különleges ismertető jele ezen embereknek az, hogy vagy teljesen fekete, vagy akár a teljesen fehér cicák iránt kezdenek érdeklődni. De olyat is olvasta, hogy jobb híján megteszi a fekete kutya is... De mi történik ezen állatokkal? Nem részletezném nagyon. Egyrészt azért, mert engem eléggé felkavar az ilyesmi, a másik, magam mint normális egyén, nem rendelkezik akkora képzelőerővel, hogy el tudja képzelni milyen gusztustalanságok folynak nap mint nap a világban. (Igen, a rosszindulatúak nyugodtan kimondhatják, hogy ilyen témában burokban élek!) Leegyszerűsítve: Az állatokat megkínozzák, majd hosszas szenvedés után feláldozzák. A megkínzást és a feláldozás módját a Ti fantáziátokra bízom. Egy a biztos, szerintem ez a fajta viselkedés nem egy civilizált emberhez méltó.

Mit tudsz Te magad Tenni?
Már az állatmenhelyek is felismerték ezt a kis jellegzetességet, így sokuk nem is ad ki Halloween előtt és után 1-1,5 héttel semmilyen fekete állatot. Bár, nem mindenki ismeri ezt a jól bevett szokást, ezért sok menhely örül, ha megszabadul a kis kedvenctől és jut hely az újaknak.....
Ha neked is van kifejezetten fekete vagy hófehér állatod, akkor érdemes bizalmatlanul kezelned a hirtelen feltűnő idegeneket. Nem ritka az sem, hogy meg szeretnék simogatni az állatot, majd miután megkaparintják azt, gyakorlatilag elrabolják a gazdája szeme láttára. Ilyenkor pedig, hacsak nem tudsz egy részletes személyleírást adni és a rendőrség nem vesz komolyan, akkor könnyen kikövetkeztetheted az állatod jövőbeli sorsát.
A legtöbben azt javasolják, hogy Halloween előtt 1-2 nappal és utána is jó, hogyha ezeket az állatokat a szobába, lakásba kényszeríti az ember, így megmentve őket a leselkedő veszélytől. Mivel már egyre nehezebb az ilyen embereknek az áldozataikhoz hozzájutni, előfordulhat az is, hogy éjszaka az utcákat járva, vagy akár a kertekbe benézve leskelődnek a kis kedvencek után. Ez azért elég gusztustalan dolog.
Most komolyan van olyan, aki szándékosan Neki ártana? :/ Az ilyen ember,
egy Taigetosz pozitív egyén lehet..... 

A félreértések elkerülése végett, nem a szekták isten hívőségét ítélem el, egyszerűen azt, ahogyan kezelik azt, és hogy egyes csoportok szerint nem is igazán hívő az, aki nem tartja be ezeket az állat áldozatokat. Mert az tényleg magánügye, hogy miben hisz, miben nem. De amikor Neked, Nekem, Neki okoz fájdalmat, mert a cicáját elrabolja gyakorlatilag...vagy megöl egy ártatlan állatot, azért már súrolja a határokat. Értem én, liberalizmus, meg szabadság, meg egyebek. De amint ez az illető,  az én boldogságomat tönkreteszi az ilyen húzásaival, az már nem esik bele a mindent szabad kategóriába! Attól a perctől fogva, ő korlátozta az én jogomat is, hiszen sokszor a tulajdonostól rabolják el a cicákat....
Azt is tudom, hogy az emberélet előbbre való valamilyen szinten mint az állat. Lehet ezzel jönni, viszont a szándékos állatgyilkosságra készülés esetén nem hiszem, hogy bármi veszély fenyegetné az embert..... Ugye?


Gondolom (vagy legalábbis remélem), nagyon sokatok ellene van ezeknek a dolgoknak. Esett meg már valamelyikőtökkel valamilyen negatívum Halloweenkor? Cicarablás? Esetleg menhelyen dolgozott valaki? Mik a tapasztalatok? Hogy vélekedtek erről? Van más érvetek is? Lehet, hogy kihagytam valamit, amire jobb szintén figyelni, így nyugodtan javítsatok ki, tegyetek hozzá komment formájában! (Akik pedig utálják az állatokat, kérem tartóztassák magukat a negatív, mocskolódó kommentektől.) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com