2012. október 23., kedd

Mennyire személyes a blogod? Mit osztasz meg a közönségeddel?

Sziasztok!

A kérdőívezés során, szembeakadtam egy olyan véleménnyel, mi szerint személyesebbé kellene tennem a blogot. Persze, ezt nem leszúrásként szánta az illető, ahogy én sem ócsárlásként szánom ezt a kivesézést, csak egyszerűen elgondolkodtatott a téma: Vajon miért nem személyesebb a blog?

Az a baj, hogy sajnos ami az internetre felkerül, az lehet, hogy soha többé nem kerül le onnan. Hiába törli a szerző, ha van 1-2 elvetemült, rosszindulatú emberke, a képek akár bizonyos oldalakon is landolhatnak. Nem kell extrém erotikus helyekre gondolni, elég ha csak arra a bizonyos, "az internet pöcegödre" címen önmagát jellemző oldalra gondolunk, ahol szívesen fikáznak szinte akárkit. Tudom, a többség meg is érdemli tényleg amit kap, hiszen meztelen fotókat készítettek magukról stb... De vannak kivételes esetek is. Még a G-Portalos pályafutásom alatt volt egy másik szépségápolással foglalkozó oldal, és annak a szerkesztője készített vlogokat is. Ezek a fent említett oldalon landoltak. A leányzó nem csinált semmi rosszat, csupán a napját mesélte el, vicces, humoros formában, sminkeket készített, bemutatta őket. Mégis ezen az oldalon ócsárolták. Az eredmény nem maradt el, szegény le is törölte az összes videóját. Függetlenül attól, hogy sokan szerették, amit csinált. Ez is bizonyítja azt, hogy nem feltétlenül kell cici villantós képeket készíteni ahhoz, hogy feltűnő legyél! Elég, egy nagyon kitartó rosszakaró, aki a hobbidat, vagy akár az általad megosztott magánéleti dolgokat közhírré teszi. Sőt, felnagyítja, eltúlozza, és valljuk be torzítja is azokat....

Persze van ennek az egész önkiadásnak pozitív oldala is, például a blog olvasói együtt éreznek a bloggerrel a sikereivel vagy a csalódásaival kapcsolatosan.Sőt, még az is lehet, hogy több komment érkezne az oldalra, hiszen lennének dolgok, amik megmozgatnának jobban Titeket, kezdve attól hogy miért nem centire van beállítva a hajam, vagy mi a francért rakok ki sminket, ha nem isten tudja milyen csoda termékeket használok. (Ez csak egy példa volt, ilyenre még nem volt itt eset szerencsére, de elnézve 1-2 kommentet más oldalakon, lehet hogy ami késik, az nem múlik.)


Az a nagy helyzet, hogy egyszer már nagyon megjártam ezzel az egésszel, így több negatív tapasztalatom az oldalamon kijelenthetem, hogy ugyan szívesen csinálnék ilyen jellegű posztokat is, pár darabnál több nem igen lesz az oldalon. Hiszen, senki sem szívesen olvassa a mocskolódásokat, a rosszindulatú beszólogatásokat. Persze ki lehet ezeket törölni, DE arra meg az lenne a fennhéjázó válasz, hogy nem bírom a kritikát. (Igen, sokak szerint kritikának számít az, hogyha nemes egyszerűséggel leszaroznak valamit.)

Persze, mindenki azt oszt meg a saját oldalán, amit akar. Ha többet, ha kevesebbet mint én, azért nem ítélem el. Csak néha érdemes kétszer is meggondolni, hogy mi is kerül fel Rólunk, nehogy mások félreértelmezhessék azt, vagy rosszindulatot szüljön. Ne adj' Isten, utólag megbánjuk, ami sokszor már nem segít, főleg ha kalamajkába sikerült kerülni! Ezért óvva intem, főleg a friss blogosokat attól, hogy mindenfélét felpakoljanak magukról. Először ismerjék meg a közönségüket és annak fejében is érdemes a döntésüket meghozni!

Úgyhogy, maradjunk annyiban, hogy személyes posztok lesznek ugyan, de csekély, elenyésző számban. Ha személyes is lesz a hangvétel, szerintem az főleg a kirándulásokról, a jól sikerült képekről, egy kis élménybeszámolókról, a véleményemről fognak szólni bizonyos dolgokról.. Magánéleti problémákat pedig nem szívesen raknék ki. Ilyen például a "jaj de nehéz az életem, a suli, fáj a műszempillám" és hasonló esetek. Az élet sokaknak nehéz, nem vagyok én se különb másoktól, maximum valaki jobban éli meg a gondokat. Annyit tudok megígérni, hogyha vizsgaidőszak lesz, akkor szólok, hogy amiatt lesz szünet, de nem traktállak Titeket a számvitel, a statisztika rejtelmeivel..Aki úgyse erre a pályára készül, nem érdekli majd, aki meg igen, azt nem ijesztem el...:)

Szerintetek mi az amivel személyesebbé lehet tenni egy blogot? Csak a bejegyzések? Mi az, ami már túlhalad egy határon és Nektek, olvasóknak is sok, hogyha megosztja a bloggerina?
Köszönök minden véleményt!

Ui.: Szeretnétek-e a kérdőívezésről, az eredmények kivesézéséről posztot, amiben válaszolok a felmerült dolgokra, vagy egyszerűen rakjam el a zsebembe, mint egy tapasztalatot, útmutatónak? 


9 megjegyzés:

  1. Szia!
    Azt hiszem, ezt a posztot én ihlettem, mivel írtam a kérdőívedben, hogy ha személyesebb lenne a blog, jobban megragadná az embereket.
    Köszönöm, hogy kifejtetted a véleményed erről a témáról. Egyébként tökéletesen megértelek. Sajnos az emberek nagy többsége rosszindulatú, ezért valóban meg kell gondolni, mit árulunk el magunkról az egész világnak.
    De hogy egy pozitív példát írjak: ebben a posztban írtad, hogy statisztikát és számvitelt tanulsz a vizsgaidőszakban. Máris megosztottál magadról valamit, amire én biztosan emlékezni fogok, hiszen végzett közgazdász vagyok, így teljesen át tudom érezni a helyzeted :)Ebből az is következik, hogy a beauty téma nem az egyetlen közös érdeklődési körünk, vagyis az olvasó, (ez esetben én) közelebb érezheti magát hozzád, és esetleg nagyobb érdeklődéssel olvassa a további posztjaid. Egyébként érdekes lenne a közgazdaságtan szemszögéből is megírni néhány posztot. Pl. nők és a vásárlás, marketing trükkök - pl. egy fogkrémgyártó cég nagyobb lyukat gyártott a fogkrémes tubusra, hogy a vásárlók hamarabb elhasználják a fogkrémet és újravásárolják azt, ezáltal növelve az eladást, stb.
    Na, azt hiszem, itt be is fejezem, már túl sokat írtam, és kezdek eltérni a témától. :P
    Engem egyébként érdekelne a kérdőív kiértékelése, a többi olvasó véleménye.

    Üdv.:
    Dóri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Hát remélem sikerült valahogy megmagyaráznom ezt az egészet, meg hogy miért is ódzkodom tőle és nincs harag! :)
      Lehet így közelebb érezheti magát így az olvasó (aminek örülök is), csak sajnos, sok a visszaélés, ezt próbálom megelőzni. Bár most, hogy megtudtam, hogy van igény erre is, talán könnyebb egy kicsivel megnyílni. Köszi, hogy kifejtetted a véleményed jó bőven ebben a témában! :)

      Törlés
  2. Igazából értem, ha valaki szeretne személyesebb dolgokat megtudni a másikról, de én azt is maximálisan megértem, ha valaki nem akar mindent megosztani - kirakni az életét a kirakatba. Én is ilyen vagyok, és nem tudom egyszerűen felfogni, hogyha az én blogom sminkekről és ehhez kapcsolódó termékekről, akkor miért lenne fontos rólam többet tudni. Persze érdekes meg minden, de sokszor érzem azt, hogy a kíváncsiság már-már nem teljesen egészséges és jóindulatú okból fakad. Egyébként szerintem sok blog a valóságshow-k pszichológiáján működnek. Én az sem szeretem kirakni, hogy mit hozott a postás vagy mit vettem, más meg simán kiposztolja hova mentek nyaralni, milyen volt a karácsonyfa vagy hogy épp beteg a nagypapa [remélem nincs ilyen] vagy még durvább, beauty blogra szerintem egyáltalán nem illő, esetleg hatásvadász posztokkal áll elő. Ha ettől lehet az ember személyes, akkor köszönöm szépen, de inkább maradok személytelen kívülálló.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Igen, én is ezt érzem, hogy sokszor nem biztos, hogy jóindulatból kérdeznek személyes információt a másikról. Mi van ha azért, hogy 5 bejegyzéssel meg később ócsárolják és a pénztárcájában kutakodjanak? Amire, amúgy elég érzékeny vagyok. :/

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Én is szeretek tudni dolgokat arról, akinek a blogját olvasom, mert így valahogy közelebb kerül hozzám. Akármilyen kis dolog legyen az.. :) Mondjuk arra egyáltalán nem vagyok kíváncsi, hogy Hawaii-on nyaralnak a pasijával, és az se tetszik, mikor valaki naponta postolja ki, hogy ő hány tízezer forintot költött el ma(+mire), és holnap is legalább ennyit fog. Ez már inkább felvágás.
    Amúgy szerintem eddig mindent remekül csinálsz, csak így tovább!;)

    Kíváncsi lennék a kérdőívekre, illetve a te véleményedre, az ötletek közül miket fogsz megpróbálni megvalósítani, stb.!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Én szeretem az olyan bejegyzéseket is, hogyha érdekesek. Csak tényleg ne a nagyzolásról szóljon, hanem a város bemutatásáról, vagy valamilyen érdekes témája legyen a posztnak. :)
      Örülök, hogy tetszik amit csinálok, várlak vissza! :)

      Törlés
  5. Csatlakozom Sara M.-hez, anno, a g-portalon a bemutatkozó cikked ragadott meg és ez által váltam az olvasóddá. Amennyit jónak látsz, annyit ossz meg magadból! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Hú...Pedig az a GP már milyen régen volt...:):(

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com