2012. október 15., hétfő

Must have darabok a hidegben való testápoláshoz

Sziasztok!

A hideg beköszöntével nem csak a ruházkodási szokásaid, hanem a szépségápolási rutin is bizony változik. De miben is? Mi az, ami után többet nyúlunk?

Testápolók
A száraz, repedező bőrűek rémálma az állandó testápolózás. Nem is lehet kellemes, ezért érdemes szerintem megtalálni mindenképpen a Neked valót! Legyen az olcsó, vagy drága, ha Neked bevált, ne hagyd veszni!
Ajánlat: Nivea Expressz Hidratáló testápoló vagy Avonos testápolók

Ajakápoló
Nem csak a szeles idő borzolhatja a kedélyeket, hanem a sokszor vele járó hideg is, amiknek együttes ereje elég ahhoz, hogy elrondítsa a legkívánatosabb ajkakat is, ápolás nélkül persze. Vigyázz, azért a kenegetést ne vidd túlzásba, mert egy idő után többet árt, mint használ!
Ajánlat: Primus ajakápoló vagy Blistex ajakápolók

Kézkrém
Nem csak az érzékeny bőrűeknek, hanem a körömlakklemosót használóknak is ajánlom a használatát, mert a legtöbb sajnos nagyon szárít. Ha ez nem lenne elég, sajnos nem túl esztétikus a látvány sem.
Ajánlat: Atrix kézkrém vagy Neutrogena kézkrém

Hajpakolás
A hideg-meleg kontrasztot megérzi a hajunk is, aminek az ápolására nem árt, hogyha mindig nagy gonddal vagyunk. Hetente, kéthetente célszerű valamilyen tápláló hajpakolással elősegítened a regenerálódást, bár ez nem csak a hideg időben igaz, mégis ilyenkor jobban kijöhet a megviseltség a hajon.
Ajánlat: Kallos hajpakolások, Ricinus olajos hajpakolás

Vazelin
Ha olcsó megoldást keresel, az ajkaidra, kezeidre illetve a könyök és térded ápolására, akkor ajánlatos kipróbálnod a vazelint. Sok mindenre használható, többfunkciós és nem is olyan drága, mint ahogy gondolná az ember. Beszerezheted gyógyszertárakban is 200-300 HUF-ért, illetve 400-800 HUF-ért a drogériák polcain is kandikál. Természetesen a nagyobb ár mellé, nagyobb mennyiség is dukál a megszokottnál!

Hidratáló arckrém
Nagyon pattanásos, zsíros bőrűeknek nem szívesen ajánlom, mert szerintem többet árt, mint használ. Viszont a normál, vagy száraz arcbőrűek sokat szenvedhetnek a hidegtől és a széltől.De ha olyan vagy, aki a problémás arcbőrét mégis nagyon hidratálni szeretné, akkor keresd a vizes, vagy víz alapú krémeket és ódzkodj a zsírosabb társaitól! Vagy, házi arcpakolást is készíthetsz, a bőrtípusodhoz megfelelően, amiből lehet olcsóbban kijössz hosszútávon!

Gondolom mindenkinek ugyanez található meg a polcain. Kinek mi a maga bőrtípusa által szeretett termék, az árakban, márkákban, és még talán pár plusz kozmetikumban nyilván van különbség.

Te milyen termékeket használsz a fent említett funkciók és ápolások elvégzéséhez? 




2 megjegyzés:

  1. Hideg idoben tillos a magas viztartalmu krém,mert megfagy a pórusokban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha időben keni be magát az ember, nem hiszem, hogy probléma adódna. :) Ettől szerintem rosszabb, ha a zsíros társait választja, ami csak fokozza a pattikat. :S

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com