2012. november 1., csütörtök

A kérdőív kiértékelése- Avagy válaszok és viszont válaszok, értékek

Sziasztok!

Elég kevesen vettétek a fáradtságot ahhoz, hogy kitöltsétek a kérdőívet. Azt hittem, a név nélküliség bátrabbá, megfontoltabbá, nyíltabbá fog tenni Benneteket. Nem így történt, ebből is tanultam!


 Voltak meglepő eredmények számomra, sőt, egy kicsit sokkolódtam is. De erről majd később, vegyük sorra az eredményeket és a kérdéseket! Összesen 12 ember válaszolt a kérdésekre. Kevesen írtatok megjegyzéseket, a kifejtős részekhez, ez biztos. A kérdőívet egybe is felrakom, minden kérdéshez a hozzáillőt, hogy lássátok az eredményeket! Mivel a vélemények nehezen olvashatók, de egyesével szépen kijelölhetőek voltak, ide beraktam őket és válaszoltam is rájuk!

1. Mennyire tetszik az oldal?
Ahogy észrevettem, sokan jelöltétek meg az Elmegy-t. Nem tudom ez pontosan mit takarhat számotokra.
Viszont van 2 ember, akinek nem tetszik az oldal. Ha nem tetszik egy oldal, akkor miért olvassátok? Nagyon  érdekel, komolyan. Nekem, ha valami nem tetszik, akkor nem olvasom, kerülöm, jó messzire.



2. Mennyire vagy elégedett a posztok minőségével?
5-en elégedettek voltatok, aminek nagyon örülök. Az egyszer el lehet olvasni, kicsit ugyan bántó, de rámutat, hogy van hova fejlődnöm.
A Nem tudok-ra igazából fogalmam sincs, miért nyomhatott valaki. Nem tudta megítélni?

3. Milyen új ötleteid vannak a bloggal kapcsolatosan? Van-e esetleg valami, amit hiányolsz az oldalról? 
Ide 5 darab vélemény érkezett. Ha nem bánjátok, kimásolom őket ide is, hiszen név nélkül történt ez az egész, így talán nem sértek meg vele senkit.

Íme a vélemények, és a válaszaim rájuk:
1. Nem akarlak megbántani, de nekem a fejléc nagyon nem tetszik: túl közönséges.Válasz: Lehetséges. Az az igazság, hogy amikor letöltöttem a képszerkesztő programot nem is olyan régen, örültem, hogy egy ilyesmit össze tudtam hozni magamtól is. Mivel azelőtt sosem volt szerencsém ilyen programhoz, így talán elnézhető egy ilyen botlás. Viszont a dizi változni fog hamarosan, remélem a Számodra pozitívabb irányban!
2. Én szeretem az outfit bejegyzéseket, persze ha ehhez neked nincs kedved, megértem. Nekem a blogod egy picit személytelen, de ez megint csak attól függ, mennyire akar egy bloggerina "megnyílni" a világ és az olvasói előtt. Pl. én sminkbox-on keresztül olvaslak, ahogy a többi bloggerinát is, és vannak azok a lányok, akikre emlékszem, tudom a nevüket és tudom miket posztoltak mostanában. Ahogy nézem a te blogod, az is rendben van, de elovasom, aztán elfelejtem. Ha egy picit személyesebb lenne, akkor jobban megmaradna az olvasók emlékezetében. De ettől függetlenül olvaslak, és tiszteletben tartom, mi az amit megosztasz magadról az olvasókkal és mi az, amit nem. :)
Válaszoltam már egy egész bejegyzés formájában! :)
3. Nem hiányolok róla semmit. Ötletnek talán annyi, hogy írhatnál pár olyan házilag elkészíthető arcradír, testradír, stb. "receptet", ami neked bevált. :)
Válasz: Hú ilyesmi van már a régi oldalamon, és egy másik oldalon is, ahol cikkeket írok. Igaz, ott nem mindegyiket én írtam, de ha az Neked megfelel, akkor ide az oldalra kirakhatok ilyesmiket egy bejegyzésbe, szépen összegyűjtve! Jelezni fogom, hogy melyeket írtam a régi oldalamon, és melyek azok, amelyek a másik oldalhoz tartoznak. Ha kifejezetten ide szeretnéd ezt, akkor pedig szólj! 
4. Több általad készített fotót szeretnék látni, hogy szemléltethesd a hatást vagy csak a cikk feldobása érdekében. :)

Válasz: Azt hiszem, erre mostanság figyelek, és remélem tudom tartani is! Sajnos, nagyon sok képet nem tudok feltölteni, mert megtelik a tárhely, és onnantól kezdve, kénytelen leszek valamilyen galériát keresni. A jobb minőségű fotók csúnyán sok helyet foglalnak, ez a legnagyobb baj! 
5. szar


Válasz: Hát...gondolom egy nagyon intelligens olvasóm úgy gondolta vicces kedvében lesz. Erre nem válaszolok, ha nem baj.... 




4.Meg vagy elégedve a szerkesztő munkájával, a posztjaival illetve azok témáival/minőségével? 
Itt elég megoszlóak a vélemények, ahogyan én láttam. Kettőtöknek bejönnek a témák, nagyon is, mások szerint jók, illetve átlagosak a témák. A legnagyobb érvágás igazából az utolsó válaszlehetőségeknél ért. Most komolyan hülyének néztek azok, akik ezt bejelölték? Ha nem vagy megelégedve a posztok témáival oké. De ez csak akkor lenne helytálló vélemény, ha SOHA nem kérdeztem volna meg, hogy mit szeretnétek az oldalon látni. Mivel, legalább 3x kérdeztem milyen bejegyzést szeretnétek az oldalra, milyen téma stb., és kb. 1-2 kommentet kaptam rá, amit teljesítettem is kivétel nélkül, így nagy pofátlanságnak tartom azt, hogy ketten, az olvasóim közül ezt a választ be merték jelölni....
Gyerekek, ez olyan, hogy tegyük fel születésnapom van. Tegyük fel, hogy elbújok a pincébe, kikapcsolom a telefont, a netet, nem tud senki sem elérni sehol. Másnap meg sírok, vonyítok, hogy "jajj nem köszöntött fel senki, mindenki egy szemét állat". Helyénvaló a megsértődésem és a vinnyogásom? Nagyon nem, ugye? Na hasonlót sikerült ennek a 2 emberkének is alkotnia. Lett volna lehetőségük, nem is egyszer elmondani, hogy milyen posztokat szeretnének az oldalra, de nem írtak semmilyen ötletet. De, elvárják, hogy olyan posztokat írjak, ami nekik is jók. De volt már rá példa, hogy kikértem a véleményeteket az oldalról, és páran azt írtátok, hogy a fotók minősége az, amin változtatni kellene, mert amúgy jó úton haladok, jók a posztok stb... Gondoltam, akkor minden oké, rendben van.
 De ha nem tetszenek a posztok, miért nem szóltok? Mert könnyebb lehúzni, mint valami értékeset hozzáadni igaz? Majd azért szólok, ha sikerült gondolat olvasóvá avanzsálódnom! Addig, viszont él a kommentelés lehetősége. Ha ezt elszalasztjátok, ne csodálkozzatok, hogy nem az van, amit Ti szeretnétek. Ha jól tudom, eddig csak egyszer utasítottam el az olvasói javaslatokat, az is a sminkes posztoknál volt, hogy nem szeretnék szemből képeket felrakni. Addig, mindig teljes nyitottsággal fordultam Felétek, és ez az ami egy kicsit így bánt..... Nyilván nem lehet mindenkinek a kedvére tenni, de akkor ne legyen képe valakinek arra nyomni, hogy nincs megelégedve a posztok témáival. 

5. Mi az, amin szerinted változtatni kellene? Mi az ami szerinted negatívum az oldalon, és akadályozza azt, hogy sikeresebbé váljon?
Ide is kifejtős válaszokat vártam, sajnos csak 5 darab érkezett szintén. Ezeket is megmutatom Nektek!

 1. -
Válasz: Gondolom, a válaszadó nem tudott mit hozzáfűzni a témához.
2. Sokszor írsz olyan termékekről, amiket használsz. Jó lenne, ha ezeket le tudnád fényképezni és beilleszteni a posztokba. Pl. a "Te használod is, amit megveszel?" poszt. Sokszor érdekes dolgokat írsz, de túl sok a szövegrész és egyáltalán nincs kép, ezáltal a poszt kevésbé lesz attraktív és sokan talán megnyitják, de aztán nem olvassák végig.
Válasz: Nagyon sok termékről van kép, amiket használok. Többnyire csak az ilyen elmélkedős posztokba nem igazán teszek fel képeket, mert nem is biztos, hogy találnék, másrészt sok termék van ami ismétlődik 1-1 poszt erejéig. Mivel már láttátok a képeket, úgy gondoltam, hogy az már titeket nem érdekel, így csak a lényeget ragadom meg. Viszont, észrevehetted, hogy mostanában, több képes poszt született...:) 
3. Nincs ötletem. Postok szempontjából a múltkori sminkes, illetve a nyári etikettes nem tetszett csak.
Válasz: Nem tetszhet minden, így lehet, hogy még lesznek olyan cikkek, amik nem fognak tetszeni. Viszont, van sok más, ami közül válogathatsz! :) 
4. Még nem szereztem tudomást erről.
Válasz: Ennek nagyon örülök azért. :) 

5. mindenen mert 1 nagy szar vagy
Válasz: Mik ki nem szökkennek szép szád kerítése mögül....Ha kifejtetted volna jobban, talán még tudnék is változtatni azon, amit szarnak tartasz. (De, majd figyeljétek meg, később én leszek a beképzelt hülye liba, aki nem adott a negatív véleményre!:)) Ezt így viszont, nem tudom értékelni, sajnálom.

6.Milyen gyakran látogatod az oldalt? 
Ez egyéni szokás kérdése is, sok hozzáfűzni valóm nincs. Minden esetre, azért örülök annak is, hogyha nincs poszt, akkor is jönnek szép számmal az oldalra páran.:) 





Akik vették a fáradtságot, annak nagyon örülök! Köszönöm a véleményeket, remélhetőleg mindenkinek hasznos volt ez a poszt! Neked mi a véleményed erről a kérdőívről? A kérdőívezéssel hogy állsz? Te is szoktál készíteni? Nálad milyen eredmények alakultak? Miért nem töltöttétek ki sokan a kérdőívet? 

8 megjegyzés:

  1. nem szeretnélek megbántani, de hogyha készítesz egy kérdőívet, és teszel bele negatív és semleges válaszlehetőségeket - mint például a "nem tudom"-, vagy nyitott kérdéseket teszel fel, ahogy szabadon leírhatja mindenki a véleményét, akkor ne sértődj meg, hogyha pozitív válaszok mellett negatívabbakat is kapsz. nyilván nem azért készít az ember kérdőívet, hogy agyondicsérjék a megkérdezés tárgyát, hanem hogy reprezentatív, vagy nem reprezentatív de átfogó képet kapjon a fogyasztók - jelen esetben olvasók hozzáállásáról.
    A Nem tudom válasz tényleg teljesen felesleges volt bele :)

    30 rendszeres olvasónál meg a 12 fő kitöltési arány teljesen korrekt szerintem, rengetegen nem szeretnek kérdőíveket kitölteni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Nem mondtam, hogy bajom volt a negatív véleménnyel.Máshol is ért negatív kritika, és szerintem normálisan válaszoltam, egyedül a 4-es kérdésnél kerülgetett a szívbaj. A baj kifejezetten ott kezdődik, hogy ha volt lehetősége az olvasónak, hogy elmondja mit szeretne, akkor ne állítsa már be a dolgokat másképp. Nekem például nem lett volna képem ezzel a válaszlehetőséggel élni úgy, hogy ha már azelőtt megkérdezték volna Tőlem, de nem írtam semmit. Ezért is nem értettem az egész helyzetet.

      De gondoltam, hogy sokatoknak csak az fog lejönni, hogy "Jajj nem bírja a kritikát, akkor minek rak fel kérdőívet." Pedig direkt, kihangsúlyoztam, hogy nem ez volt a probléma tárgya. De aki bele akar magyarázni, az bele is fog mindenfélét, csak azt nem, amit esetleg a szerkesztő szeretett volna átadni!:)

      Törlés
    2. Nem magyaráztam bele, csupán elmondtam hogy erre számítani kell. Teljesen objektíven írtam le a dolgot, ami a blogodtól elvonatkoztatva is bármire ráhúzható lehet, legyen az cég, termék, stb.

      Szerintem semmi bántó nem volt a hozzászólásomban, nem tudom mi ment át úgy neked. Most is csupán szakmai ártalomból átkattintottam sminkboxon, amint megláttam a kérdőív kitöltést - a szakdolgozatom kérdőíves megkérdezésre épül, ahol én konkrétan egy céghez való hozzáállást, attitűdöket vizsgálok. Sajnos ott sem teheti meg majd a cég, hogy "pofánvág" mert negatív válaszokat is kaptak :) Csupán tanácsot szerettem volna adni, hogy a kérdéseidet konkretizáld le, és hogyha bele teszel Nem tudom vagy Nem tetszik (egyéb semleges és negatív tartalommal bíró) válaszlehetőséget, akkor el kell fogadni, hogy valaki azt is be fogja kattintani, legyen az akár őszinte véleménye, akár trollkodás.

      Törlés
    3. Én sem írtam semmi bántót, csak feltűnt, hogy arra helyezted a hangsúlyt, hogy ne lepődjek meg a negatív kritikán. Tudtam, hogy lehet rá számítani, sőt sok helyen elég készséges is voltam a válaszokat illetően. Csak az nem tetszett, mintha azt húztad volna rám, hogy nem bírom a negatívumokat elviselni. Bírom, hogyha okkal vannak azok ráhúzva az emberre és értelmesek, meg vannak magyarázva. :) Egyéb esetekben viszont, értetlenül állok fölöttük, ahogy most is. De, sajnos csak utólag olvastam el egy oldalon azt, hogy hogyan is ajánlott a kérdőív elkészítése. A tanácsod köszönöm, talán máskor én is körültekintőbb leszek!

      Törlés
  2. Bevallom, hogy én nem válaszoltam a kérdőívre, ugyan beleolvastam, de nem volt kifejtendő véleményem, így inkább nem. Azt gondolom, hogyha valaki megadja a lehetőséget arra, hogy negatív kritika érje névtelenül, akkor lesz olyan ember, aki ezzel élni is fog.

    Szerintem a "hogy tetszik az oldal?" kérdés félrevezető is lehet. A kérdőíveknél fontos, hogy a kérdés annyira konkrét legyen, amennyire csak lehet - akár azt is gondolhatta valaki a feltett kérdésből, hogy a blogod külsejére vonatkozik. Személy szerint azt gondolom, hogy a blogod témái közepesek, nem annyira különlegesek, hogy megragadjon az emberben igazán és mivel sminkboxról olvaslak, így sokszor nem is érzem azt a késztetést, hogy megéri ide kattintani. [Tény, hogy én ezt másoknál is kevésszer érzem.]

    Szerintem nem kéne pofátlanságnak tartanod azoknak a válaszát, akik nincsenek megelégedve a posztjaiddal. Persze, kérdezted miről olvasnának szívesen, de van több millió beauty blog, szerinted minden bloggernek megmondják miről olvasnának? Az olvasóknak kötelességük átadni az ötleteiket? Nem. A blogger arról ír, ami őt érdekli és ezzel szerény véleményem szerint előbb-utóbb megtalálja a célközönségét. Vannak szépen sminkelő beauty bloggerek, őket azért szeretik; vannak, akik érdekesen írnak termékekről, jók a képek, stb.

    Engem például kicsit zavar, hogy úgy érzem nem tudom ki vagy, hiába kattintok ide néha-néha.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Abban igazad van, hogy némely kérdés félrevezető lehet. Utólag olvastam el azt, hogy hogyan is ajánlott kérdőívet készíteni, így még egyszer valószínűleg nem maradnak kis kapuk.
      Viszont, szerintem meg pofátlanság visszaélni a válaszlehetőségekkel. Én figyelmességnek szántam azt, hogy jó, hogyha az olvasó is hozzátesz valamit az oldalhoz. Megmondja mi érdekli, vagy Ő esetleg jobban meglátja azt, mi az,amikről érdemes bejegyzést készítenem. Észrevesz olyasmit, amit én magamon nem. Pl. Itt azt, hogy kevés a személyes elem a blogon. Esetleg azt tanácsolja, hogy a körmökben nem vagyok ügyes, viszont a termékteszteim hasznosak, fektessem rájuk a hangsúlyt stb...
      Meg, gondolom senki sem örül, amikor már a 15. ugyanolyan bejegyzést olvassa, ugyanarról a termékről (pl. Douglas sminkbox-ja, Balea tusfürdők), ugyanarról egy héten. Ezt szeretném kivédeni, akár úgyis,hogy megkérdezem a látogatóimat, mi az, ami érdekli őket. :) Viszont, ha ezzel nem élnek, mégis azt írják, hogy nem tetszenek a bejegyzések, mit tudok csinálni? :) Írták, hogy min változtassak, ennek fejében? Nem. Így marad minden a régiben, ördögi kör ez az egész.

      Az utolsó mondatod viszont nem értem pontosan. Te is a személyesség hiányára hívod fel a figyelmem, vagy valami egészen másra gondolsz? Kérlek, fejtsd ki jobban, mert így nekem sem teljesen tiszta ez az egész. Mert, ezt akár a viselkedésemre is lehetne érteni, ha egy kicsit jobban továbbviszem a dolgokat.

      Törlés
    2. Nem kell rájuk hallgatni. Nem lehet a saját érdeklődésünket alárendelni az olvasóknak. Írj arról, ami téged érdekel és lesznek, akiket szintén érdekelni fog.

      Válaszlehetőséggel meg nem pofátlanság visszaélni, ha megadtad rá a lehetőséget. Ők így gondolják és kész. Lehet van, aki csak trollkodni akart, de mi van, ha valaki idetévedt és tényleg ez az első benyomása?

      Igen, én is arra gondolok. Igaz én nem vagyok rendszeres olvasód, ha van valami sminkboxon, ami a cím alapján érdekesnek tűnik, akkor kattintok. Ennek ellenére ez az érzésem, de az én véleményem nem hiszem, hogy teljesen releváns lenne.

      Törlés
    3. Szerintem, valamikor érdemes rájuk is hallgatni. Mert Ők azért mégis csak máshogyan látnak meg dolgokat.És, ami nem megy, azt nem biztos, hogy jó, ha erőlteti az ember. Csak ahhoz, tényleg olyan olvasói kör lehetne szükséges, akik szívesen írnak, adnak tanácsot, távmutatást. (Kivéve, ha trollkodni jönnek, és tényleg bűzlik a sok mocskosságtól 1-1 komment.)

      Nekem, csak azért fura ez az egész személyesség dolog, mert régebben is volt oldalam, és ott ez egyáltalán senkinek sem szúrt szemet. Egyedül a cikkekért, tanácsadásért jártak fel az olvasók, és ilyen hangvételű posztokat ugyan nem írtam ott, hanem csak egyszerű cikkeket a szépségápolásról. Ez is lehet az oka annak, hogy itt nem adok ki annyi személyes dolgot, na meg a félelem is a negatívabb tapasztalatoktól, és más példájából tanulva.
      Köszi, hogy kulturáltan elmondtad a véleményed a témákat illetően!

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com