2012. november 10., szombat

Legújabb divat Facebookon: eljegyzés (majd szakítás)

Sziasztok!

Először fel sem tűnt ez a "divat", de mivel egyre többször látok ilyet, azt hiszem, érdemes megemlíteni, még ha csak egy bejegyzés formájában is. Nem feltétlenül a fikázás a célom, csak szerintem, ha idáig eljut a kapcsolat, akkor az már valamilyen szinten számot ad a szándékok komolyságáról. Ez az, amit ellentétesnek látok a viselkedéssel.

Mert mi az amit manapság látunk? Válás, válás hátán. De legalább a felek, eljutottak odáig, hogy összeházasodjanak. Néha, amit én látok facebook-on, vagy az utcán, a fiataloknál, az egy egészen más történet. Nyilvánvalóan nem láthatok bele 100%-osan az emberek kapcsolataiba. De amikor az eljegyzést és annak világra kürtölését követő 2. hétben, vagy hónapban szakít a pár, ott már szerintem nagy gond van.

Ez az egész eljegyzés-esküvő dolog, szerintem elég komoly ahhoz, hogy több legyen, mint egy dicsekvő állapot Facebookon. Mégis ezt látom, ez jön le. Na jó, meg azt, hogy szakítás után jön a másik átkozódása, befeketítése....
 De ha a kapcsolat nem áll biztos talpakon, sok a veszekedés, a szakítás, a se veled, se nélküled szindróma, akkor miért kell rögtön egy ilyenbe beleugrani? Vagy egymást belerángatni.....Majdnem ugyanaz.

Nincsen bajom az eljegyzésekkel, esküvőkkel. Idén voltam már kettőn is. Az sem zavar, ha fiatalokról van szó. De ha belevágnak, vegyék már komolyan, vagy el se kezdjék. Most azért, hogy egy nagy bulit csapjanak anyuci meg apuci pénzéből, nincs értelme.... Meg úgy látom ezt az egészet, hogy már a 16 évesek is előszeretettel használják, holott az utcán még mindig nem tudja a kedves pár kulturáltan rendezni a felmerülő problémákat. Ameddig pedig nem jutnak el egy hullámhosszra, nem nőnek fel egymáshoz, lehet nincs is értelme ilyenekben gondolkozni. Elvégre lehetek én eljegyezve, ha a barátom egy tahó és úgy beszél velem mint egy kutyával, össze-vissza veszekszünk, marjuk egymást, majd szakítunk. Volt értelme? Többet ért a kapcsolat? Az eredmény ugyanaz, nem?

Örök érdekes darab marad az alábbi megszokott sztori, szerintem nem csak nálam, másoknak is: Pár hónap után eljegyzi magát a pár, majd rá egy hónapra szakítanak. Hogy mi miatt? Megcsalás, hazugság és amiről jobb ha nem tud a nagy közönség.
 Én azt hittem, ez az egész arról szól, hogy az ember valamilyen szinten megkomolyodott. Ha az élethez nem is, de egy kapcsolat magasabb szintre emeléséhez igen. Mégsem ezt látom. Talán ez a baj. A fiataloknak, mindennek csak a jó része kell, a habzsi-dőzsi, amíg minden szép és jó. Amint jön valami negatív, már jön a szakítás. Tudom, mindent nem lehet rendbe hozni, jobb ha külön válnak a felek. Viszont, amikor kis pitiáner dolgokon vesznek össze véglegesen...

Ahogy egyre idősödöm(na azért nem vagyok olyan vén), úgy érzem kezd egyre nagyobb szenzáció lenni ez az egész, viszont mögöttes, igazi értékek nélkül. Ami szomorú, nem csak most, de a jövő generációira is nézve. Elvégre a kisebbek sokszor a nagyobbaktól tanulnak....


Nektek mi a véleményetek a fiatalkori  vagy a korai eljegyzésekről? 

4 megjegyzés:

  1. A Facebook állapot a történet szempontjából irreleváns, az esetek túlnyomó részében soha nem úgy használják ki az oldalt ahogy kéne, legalábbis az én ismerőseimnek az csak poén. Hogy mi változik eljegyzés után? Az ember számot vet, az addigi élete egy más utat vet, mert bár előtte is ugyan úgy szerette a párját, ez már komoly elkötelezettséget jelent. Van akinek pláne fiatalon ez sok, túl korai, megijed. Hiába van kommunikáció, van amikor a bizonytalanság akkora éket vet, hogy jobb felmondani az eljegyzést. El kell fogadni, hogy valakinek ilyen nagy lépésre van szüksége és közben rájöhet, hogy bocs, erre még nincs felkészülve. Jobb mintha pár év házasság után kapcsolna, hogy ő még nem élte ki magát. Régen se volt ritka eljegyzést felbontani, csak az információ hiánya miatt, nem volt közbeszéd.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De nem volt olyan gyakori mint most, és valamilyen szinten volt értéke... És a bejegyzésben kitértem arra is, hogy valamikor jobb ha még sincs esküvő. Viszont érdemes-e eldobni az egészet egy elkallódó zokni vagy egy elmosatlan tányér, vagy egy félreértés miatt? Mert ez a nem mindegy....:)

      Törlés
  2. Abban egyetértek, hogy tényleg úgymond "divat" lett ez a fiatalkori eljegyzés. És nem lehet tudni, hogy kik gondolják komolyan. Viszont Anitának is igaza van, hogy jobb ha felbontják az eljegyzést, mintha összeházasodnának és aztán elválnának... De azért jól meg kell fontolni, hogy kinek és mikor mondasz igent. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a legnagyobb baj szerintem, amit írtál: Nem lehet tudni ki gondolja komolyan és kivel. Mert a sok negatív példa láttán, lassan mindenkinek a környezete csak nevetgél az eljegyzés szó hallatán: "Persze, 3-5 hónap múlva meg hozod a új párod, akivel szintén esküvőt akarsz."

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com