2012. november 28., szerda

Parfümöm I.-Semleges-Star nature kiwi

Sziasztok!

Azt hiszem, egy végeláthatatlan sorozatba kezdek a parfümjeim bemutatását illetően. Elég sok van, bár megvan a magamat képviselő illatok/jegyek sora, szívesen vásárolok újabb és újabb darabokat. Van itt minden kategóriából, így remélhetőleg mindenki fog találni magának valami csemegézni valót.

Szerintem nagyon sokan ismerhetitek a Star nature parfümöket. Általános fellelő helyük a Douglas (990 HUF-ért), de ott, csak 2-3 fajtát szoktam látni. A 100 forintosok, az Ázsia Center, illetve a Sárkány Center is hemzseg tőlük. Itt az árak változóak, de 700 HUF-ért is láttam már őket.

A skála is elég széles, az illatokat illetően. Van rágógumis, cseresznyés, vattacukros, eredei gyümölcsös, epres-joghurtos, ananászos, csokoládés, fahéjas cappucionos. Azt hiszem sikerült, majdnem minden illatot felsorolni. ( Elég sok változatot találhatsz meg itt: http://xn--parfm-rendels-mhb0z.hu/star-nature-m14/0.html )
A csomagolása minden parfümnek ugyanolyan: egy üvegcse, illetve az adott illatot ábrázoló matrica.
Sajnos, a tapasztalat azt mutatja, hogy hiába tűnik masszívnak az üveg, könnyen törik és ez igencsak bosszantó tud lenni, egy alig használt parfüm esetén. Nem egy barátnőm járt már így, ezért tartom azért fontosnak ezt megemlíteni, hogy a látszat néha csalhat. (Én is mondjuk már leejtettem a saját példányomat, de szerintem csak a szerencsén múlt, hogy nem törtem össze, így elhallgatva mások beszámolóit.)




Az én darabom
Egy fogadás alkalmával nyertem, ami tulajdonképp jó célt szolgált. Ezért kaptam "csak úgy" alapon. Akkor a  kiwi elég különlegesnek tűnt, hiába volt már akkor is alakulóban a cseresznye-buzgóságom. A sima vattacukros változatot, amiért mindenki megőrül, nem akartam a magaménak tudni. Féltem, hogy hosszabb távon nem bírnám elviselni azt az illatot.
Szóval, kiwi. Mivel a parfüm színe elég zöld, felmerülhet a kérdés, hogy olcsó kategóriája lévén, nem-e hagy nyomot. Megnyugtatok mindenkit: nem, nem hagy nyomot, lehet nyugodtan ruhára is fújni.

Tartósság: Először elég tartós, de idővel, hirtelen veszít az illatából. Fura, mert a vattacukros változatot is volt szerencsém kipróbálni és annak az illatát elég sokáig éreztem.

Kiszerelés: Ami nem tetszik, az az, hogy üveg. Emiatt elég súlyosnak hat, hiába dobnám csak be a táskámba, nyáron a fél literes üvegem mellett azért éreztem a súlyát. Ezért is lett száműzve a táskámból. Az üvegben található mennyiség: 70 ml. 

Összegezve: A skála szép széles, barátnőnek ajándéknak tökéletes, illetve magunknak is, hogyha barátkozni szeretnénk 1-1 illattal olcsóbb áron. (Pl. az oly népszerű vattacukorral). Így, ha idővel bele is unna az ember, akkor még mindig jobb, hogyha 700-900 HUF-ja bánja, mintha több ezer.


Nektek van valamilyen változatotok ebből az parfümcsaládból? 

9 megjegyzés:

  1. Nem is tudtam,hogy több illata is van a vattacukron kívül.Köszi
    Érdekes lehet a kivi,szívesen kipróbálnám,bár nálunk tuti nem lehet kapni :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ohh. :( Pedig Budapesten tényleg annyi-féle van. A Sárkány Center dugig van velük, meg az ilyen kínai vegyes élelmiszer,kozmetikumos boltok.

      Törlés
  2. Má én is olyan sokat hallottam erről a márkáról, de még nem próbáltam... de egyre jobban izgat :)

    VálaszTörlés
  3. Szerintem a legtöbbnek nagyon olcsó az illata :S pl a vattacukrostól én rosszul vagyok. Kaptam még kókuszosba is, hát soha nem fog elfogyni, annyira szörnyű :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezért vaciláltam én is, hogy mi van, ha nagyon rossz. Szerencsém van, mert nem szeretem a kókuszt, lehet azzal én is megszívtam volna.
      Köszi a kommentet!

      Törlés
  4. Annak ellenére, hogy a vattacukros 'tömegcuccá' vált, muszáj volt beszereznem ilyen áron :) Kellemesen csalódtam benne, viszonylag tartós az illata, a kiszerelés elég nagy, sokáig elég. Annak idején szemeztem én a tiramisussal és kókuszossal is, de nem volt alkalmam az összeset végigszaglászni, ráadásul egy idő után összemosódtak az illatok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú, el is hiszem. Nálam csak 4-5 illat erejéig tart ki ez a megkülönböztetés. Valakinek már a feje is belefájdul a parfümválasztásba. De máskor is lehet szaglászgatni, néha érdemes, főleg ha van tesztszer soknál. :)

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com