2012. november 30., péntek

Vége a jó világnak,

Sziasztok!

A névtelen kommentelés ma délelőttől már a múlté és valószínűleg a személyes posztok is. Köszönhetően annak, hogy a névtelenséggel elég nagy skálán visszaéltek sokan. Pontosabban az utóbbi egy héten, páran. Azt hittem, jót teszek, hogy megosztom a véleményeimet (szerintem nem sértő formában). De látom, sokan csak belemagyarázni tudnak, meg elővenni a személyes posztjaimat és azokból sárral dobálózni. Nem gond, csak akkor nem kell csodálkozni, ha valaki nem szívesen rak ki személyesebb posztokat.

A másik meg a nyereményjáték.... Azt hittem leesik a székről, amikor megláttam egy kommentet. Be is másolom szó szerint, vissza lehet nyugodtan keresni:
"fasznak raksz ki nyereményjátékot ha ilyen rövid...tudod mit? nem is kell a szar nyereményed úgyse loreal vagy nagy márkás terméket adsz a látogatóknak..."
Adni szerettem volna valamit, a hűséges olvasóimnak. Még én vagyok a rossz, hogy nem Loreal-t... Megnézem azért hány bloggerina ad Loreal márkájú nyereményt minden egyes alkalommal a látogatóinak.../Nem rosszindulat, de nem hiszem, hogy ezt bárki is bírná hosszabb időn keresztül pénztárcával./
 Aláírom, hogy a limites részt butaság volt berakni. De az, ahogyan egyesek kommentet írnak... Kíváncsi vagyok névvel is meg mernék-e ezt csinálni. Az arctalanság túl nagy hatalmat adott sokaknak, és visszaéltek vele. (Tisztelet a kivételnek, mert van ilyen is, amit csak megköszönni tudok!)


A normális látogatóktól elnézést kérek, főleg azoktól, akik eddig névtelenül is normálisan éltek a lehetőségekkel! De sajnos, amikor már megy a szarozás, az anyázás, te ilyen-olyan vagy név nélkül, ami abszolút nem állja meg a helyét a való életben, el kell gondolkodni mi a jobb. Mert Ti csak egy szeletet láttok itt belőlem. Nem tudjátok milyen vagyok, nem tudjátok milyenek a mindennapjaim, nem ismertek, nem ismeritek a hanglejtésem, a beszédstílusom, de ahogy látom, nem is akartok, mert a posztokban hiába írom le, hogy nem a bántás a célom, természetesen visszafele csak az jön, hogy mennyire nincs igazam, ilyen szar, olyan szar vagyok. Oké, akkor az én értékrendemben hibádzhat valami, amit normálisan is az ember tudtára lehet adni. (Van aki ezt meg is teszi, annak köszönöm az építő jelleget is! Bár sokszor látom, hogy csak fröcsögni jönnek ide, hogy mindenáron ellent mondhassanak nekem, és sokszor a bejegyzéseimben hiába magyarázok el részletesen dolgokat, mégis az a kritika hogy ezt te csak is feketén-fehéren látod, stb..Közben pedig, nem egy helyen, ott az ellenpélda módja is leírva, egy tök átlagos fiatal szemszögéből.) 

 Csak mert nem sajnáltatom magam nap mint nap, az nem jelenti azt, hogy minden happy, és tökéletes az életem és emiatt elő lehet venni a gusztustalan módit egy olvasó-kommentelőnek.... !
Minden elismerésem az olyan bloggerináké akik évek óta ezt csinálják és nem undorodnak el annyira az ocsmány kommentektől, hogy kitöröljék azokat, mert már az enyémet szinte annyira marja némelyik anyázós, "te ilyen szar vagy" komment, hogy kénytelen vagyok kitörölni azt! Bár lehet érdemes lett volna a másik mellé, még néhányat elmenteni....Elrettentésnek tökéletes lett volna.

A névtelen, normális kommentelőktől még egyszer elnézést kérek! Remélem nem rettent el benneteket ez, és még ha csöndben is, de olvastok majd! Tudom, nem kérhetek olyat, hogy regisztráljatok, de fenn áll ez a lehetőség is, hogyha úgy döntötök, mindenképpen szeretnétek kommentelni ide! Köszönöm, aki így is velem tart majd!  De erre nem kötelezek/kötelezhetek senkit, ez természetes!


2 megjegyzés:

  1. szia! eddig még nem akartam ezt leírni, mert én is tudom milyen érzés ha névtelenül szemetelnek. ne haragudj, hogy ezt kell mondanom, de sokakkal egyet értek abban, hogy nem szimpatikus az a stílus amiben megnyilvánulsz. az összes ilyen kommentet elolvastam és az jön le nekem, hogy mindig azt hiszed, hogy direkt ellened irányulnak a dolgok, pedig nem, csak ha nem írják oda, hogy "nem bántani akarlak" akkor nem veszed észre. most az egyetemes cikkednél is ez történt, támadásnak veszel mindent. a másik pedig ahogy az ilyen nagyon lélegzetvételű bejegyzéseidet írod valóban úgy hat mintha ki akarnád oktatni az olvasót és megmondani mit tegyen. lehet hogy te nem így akarod és nem tudjuk milyen ember vagy, vagy milyen hangsúllyal beszélsz, de ha ezt szűrik le az emberek és nem kevés ember, akkor abban lehet valami igazság. szerintem próbálj meg erre kicsit több időt fordítani és ne azt válaszolni rá "hogy ha nem tetszik minek jársz ide?", ez sem túl szimpatikus, ha nem tudsz higgadtan válaszolni. hidd el ha inkább mosolyogsz a dolgokon az sokkal idegesítőbb a névtelen kommentelőnek és nem fogja többször csinálni. nálam kétszer fordult ilyen elő, szépen, kulturáltan válaszoltam és nem is jöttek többet. sok sikert, ne add fel :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Először is, tudod hogy Tőled esik a legjobban a kritika.
      Igazából, az a legnagyobb baj, hogy a kommentelők fele nem értette meg a cikket, és ezen lehet felhúztam magam. Sokan olyan dolgokra hivatkoztak, ami benne van a bejegyzésben, még ha 2 bekezdéssel lejjebb is, de le van írva. Egyszerűen csak találtak 1 pontot, ami nem tetszett nekik, és onnantól kezdve, csak arra koncentráltak, hogyan tudnának visszaadni valamit. Egy ember megértette a mondanivalót, ennek is már örülök, ezek után.
      Miért ne vehetném támadásnak az olyan bejegyzéseket, amikor ezekben a bejegyzésekben úgy vagyok elkönyvelve, mint egy senki, akinek nem lehet véleménye erről? Én általánosságban írom a posztjaim, nem megszólítva Józsit, Ferit, Fannit, hogy ők a rosszak. Ők úgy veszem észre, sokszor egyenesen nekem címzik vissza a dolgokat azzal, hogy elkönyvelnek, véleményt alkotnak egyenesen rólam.
      (Elképzelhető, hogy túl hirtelen akarom mondani a dolgokat és azért sikerül ilyen vehemensre 1-1 poszt, vagy hozzászólás.)
      A nem tetszés nyilvánításnak is vannak módjai, szerintem. Te, tök jó, hogy hoztál példákat is, mert így már valamivel átlátom a helyzetet én is, hogy hol ronthattam el, min kellene változtatni. De ha nem hoznak példát, és csak dobálóznak, hogy ilyen vagy, olyan vagy, de nem támasztják alá, hogy -pl. amikor ezt és ezt írod a cikkednél-akkor elég nehéz kitalálni, hogy mire gondolhatott az illető, vagy esetleg nem-e rosszindulatról van szó.
      Köszönöm a jó tanácsodat, tőlem telhetően igyekszem hasznosítani is a kedves szavakat! Főleg, olyasvalakitől, akit szívesen olvasok! :)

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com