2012. december 8., szombat

"Átlagos" ajándékok Karácsonyra

Sziasztok!

Közeledik a Karácsony, ami sokaknak egyenlő a rongyrázással, a csili-vili dolgokkal. Ilyenkor költünk a legtöbbet, akárhogy is szeretnénk/nem szeretnénk. (Bár, sokan nem szeretnénk, ezt tudjuk.) Főleg, az ajándékozásra megy el a legtöbb pénz.(Nem mindenkinél persze, mert van olyan, aki örül, ha a számlát ki tudja fizetni.) De, ha már beruházol valamire, célszerű annak hasznosnak is lennie az ajándékozott számára! Vagy legalább látszódnia kell(ene), hogy igyekeztél a másik ízlésére tenni. Én mindig igyekeztem nem csak egy átlagos mikulás vagy édességcsomagot adni az éppen kihúzott/választott ajándékozottamnak, hanem valami személyeset is belecsempészni az egészbe. Viszont van 1-2 eset, amit néha jobb lenne elfelejteni fiatalként és középkorúként az ajándékozásnál.

Plüss állat a barátodnak
Édes ajándék igen. De nem feltétlenül egy fiúnak. Örülni fog neki nyilván, hiszen ajándék lónak ne nézd a fogát. Viszont mit tud vele kezdeni?Aludjon vele? Néha, úgy érzem, hogy a lányok, hogyha a barátjukról van szó, tényleg nem tudnak továbbjutni a plüssmaci+szívecskés párna kombón. ( Mondjuk, tegyük hozzá, hogy az esetek többségében, szerintem úgy vásárolnak ilyenkor a lányok, hogy mintha maguknak vásárolnának. Tisztelet a kivételnek!)
Ha mindenképpen plüssel szeretnéd meglepni, érdemes egyedibbnek lenni! Olyat válassz, aminek Rátok kettőtökre nézve története, kapcsolata van (kedvenc állat, kedvenc klipjében szerepel, közös állatkerti látogatás, örökbe fogadtatok egy állatot az állatkertben és arra hasonlít stb..). Sőt, talán a plüss, különlegesebb lehet, ha Te magad varrod meg! Hobbiboltokban láttam ilyen előre elkészített szabás mintákat, vattákkal együtt. Nem sokkal olcsóbbak a kész társaiknál, de egy biztos: egyedi lesz a másik ajándéka.
A lányok körében, még mindig népszerűbb ez az ajándék, és talán elfogadhatóbb hisz' olyan "csajos", mi pedig úgyis jobban odavagyunk az ilyen édes dolgokért.

Ajándékcsomag
Az összeállított ajándék kosarak nem feltétlenül haszontalanok, de mindenképpen arról árulkodnak, hogy nem gondolkodtál eleget az ajándékozotton. Lehet ez akár egy kosár valamilyen csokival, teával, kakaóporral, egyik sem egy tartós ajándék, vagy figyelmesnek biztosan nem mondanám. Ha feltétlen nincs jobb ötleted, akkor pedig Magad is elkészítheted ezt az ajándékcsomagot, olyan dolgokkal, amik a célszemély kedvét szolgálják! Meglepődhetsz, de néha olcsóbban is ki tudsz jönni, hogyha egyénileg állítod össze a saját csomagod! Ráadásul, szerintem nem feltétlenül a csomag mérete határozza meg annak az értékét. Simán összetudsz állítani egy kisebb vegyes csomagot Magad is!
Ugyanez vonatkozik a szépségápolásos csomagokra is! Bár, itt az ár, sajnos sokszor kedvezőbb hogyha előre veszed meg a csomagot, de inkább adj kevesebbet, de olyat, aminek biztosan örül a másik! Például, ha tudod, hogy valaki nagyon szereti a gyümölcsös illatokat nem feltétlenül csak a parfümök között válogathatsz, hanem a természetes szappanok között is (mint a Bomb cosmetics, vagy különböző vásárokon a kézművesek). De akár körömlakkcsomagot is adhatsz! Tök elképzelhetőnek találom, 1-2 körömlakkmániás lánynak, hogy az évszakhoz passzoló (vagy 1 évszakkal előrébb gondolkodva), olyan színekkel lepjem meg őket, amit hasznosítani is tudnak. Mondjuk, ha ismerjük egy kicsit az illető ízlésvilágát, nem kellene gondot okoznia az ajándékozásnak. A pénz és sokszor az idő az, ami hátráltató tényező lehet sokszor, az ilyen átlagos ajándékok esetében!


Utalvány
Az utalványok is a virágkorukat élik. Bár, majdnem ugyanolyannak tartom, mint a pénzosztást, annyi különbséggel, hogy az adott összeg elköltési lehetőségei korlátozottak. Ha utalványban gondolkodik az ember, szerintem még mindig érdemesebb az illető kedvenc boltjából választani azt, mintha csak a gyors elintézés érdekében egy, a város másik szélén lévő boltból gyorsan csak lekapnál, valami jónak látszó ajánlatot 1-et fizet 2-t vihet akcióval hirdetve.

De tuti lehetne folytatni még a sort, viszont ezek a legáltalánosabbnak mondható kisebb bakik az ajándékozás esetében. Bár, ajándék lónak nem illik nézni a fogát, hiszen....tudjuk, hogy sokan nem is kapnak semmit az ünnepek alatt, vagy csak nagyon keveset, ami éppen hogy átsegíti őket a tél időszaka alatt. (Tartós élelmiszerek, takarók, stb...) Mondjuk, én úgy veszem észre, hogy egyre többen vesznek részt az adakozásokban (főleg Karácsony alkalmával). Pont ma hallottam egy elgondolkodtató rádió adást, hogy mely nemzet hogyan-kiknek-mennyit adományoz szívesen. 1-2 adat eléggé ledöbbentett.

Te tudod már mit fogsz ajándékozni? Szoktál esetleg adakozni? Milyen formában? 

8 megjegyzés:

  1. Hú jól leírtad, amúgy az én barátomnak nagyon nehéz ajándékot venni, mindegy milyen alkalomról van szó, meg fiúnak egyébként is nehezebb szerintem :) Főleg, hogy neki már mindene megvan még nehezebb jó dolgot kitalálni, de mindig próbálok olyasmit venni, ami hasznos lehet, vagy fogyóban van :)

    VálaszTörlés
  2. Én mindig próbálok személyeset adni, vagy ami tényleg hasznos, de vannak helyzetek, amikor ezt nem mindenkinél tudom megoldani. Ilyenkor jön a jól bevált szépségápolási csomag. Nagyjából tudom ki mit szeret és így könnyebb megvenni.

    Én magamnak mindig listát írok, hogy mit szeretnék és benyújtom mindenkinek, így sokkal könnyebb. Ha már vesznek valamit akkor tényleg hasznos legyen. Kb 2 éve mikulásra kaptam egy nagyon cuki kerámia díszt, elég nagy. tényleg nagyon tetszik, de egyszerűen nincs helye. Egy ideig lökdöstem jobbra-balra, majd hazavittem anyumékhoz és be lett dobozolva a többi cuccom közé. Szép szép, de értelmetlennek tartom.
    Mondjuk nekem a legegyszerűbb eltalálni az ajándékot, mert szépségápolási csomag, ruha, smink, körömlakk amire mindig vágyok. Most pl csak olyan dolgokat írtam fel amiket napi szinten használok (pl arctisztító, krém, arcradír, kézkrém, stb) Ilyenkor jól feltankolhatok belőlük és jó darabig nem kell vennem. :)

    Én már ősszel elkezdem megvenni, így anyagilag is jobban jövök ki (nem veszem annyira észre, mint egy összegben).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez az őszi start tetszik! Meg így nem vág annyira földhöz tényleg. Sokan mindent decemberre hagynak, bejön a hideg is, fűtésszámla is nő, aztán január másodikán vagy harmadikán látszik, hogy sokan le vannak harcolva, gatyásodva...:S Erre még annyira nem is gondoltam. Én csak november közepétől szoktam gyűjtögetni meg garasoskodni, hogy utána nyugodtabban költhessek.

      Törlés
  3. még írni sem tudsz faszom viRágkorát...nyomorult. te vagy a beautyblog közösség szégyene. senki se kedvel mikor takarodsz már innen? az összes bloggerina utál meg az olvasók is csak nem veszed észre magad..elkényeztetett picsa.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oké...Bár az utolsó következtetést nem tudom honnan szedted, de örülök hogy ilyen "jó" emberismerő vagy. Ha már helyesírás...neked is van még mit tanulni! :)

      Törlés
  4. Én mindig örülök azoknak az ajándékcsomagoknak, amikben tisztasági szerek vannak akárkitől is kapom. :) Lehet, hogy személytelen, de biztos, fel tudom használni, és nincs gond akkor se, ha kettőt kapok. :D

    VálaszTörlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com