2013. március 10., vasárnap

Igénytelenség....vagy csak figyelmetlenség?

Sziasztok!

Számtalan hasonló posztot olvashattak már sokan, pláne a beauty szekcióban. Így, nem is az átlagos, bakis hibákra akarom felhívni a figyelmet, hanem arra, ami Számomra nagyon kiábrándító. De vajon ezek a hibák figyelmetlenségből fakadnak, vagy inkább igénytelenségből?


Zsíros haj
Nem az enyhén zsíros változatról lesz most szó. Itt már azokat nagyítózom, akiknek a hajáról konkrétan zsíros kenyeret lehetne kenni. Szerintem ez már az igénytelenség kategória, mert nem létezik, hogy valaki +2-3 napokat így töltsön egy közösségben, legyen szó utazásról, suliról, vagy csak éppen arról, hogy valaki kivette éves szabadságát és lóg a suliból, helyette csavarog vagy éppen utazik. Biztos vagyok benne, hogy egy megfelelő samponnal korrigálhatóak az ilyen problémák. Heti 2 hajmosás pedig nem árt a hajnak! Ám, annál több, már igen, így nagy probléma esetén, jobb szakemberhez fordulni. Egy biztos: a megjelenést nagyon el tudja rontani egy ilyen tényező, elvégre legtöbbször az emberek egymás arcát nézik meg. Ehhez pedig hozzátartozik egy rendezett hajkorona is, nem igaz? Tudom, hogy nem lehet mindig tip-top az ember. De ugyanilyen erővel, nem lehet mindig slampos és igénytelen sem, ugye?

 
Különböző végű körmök
Amióta blogolok, sokkal nyitottabb szemmel járok, bár lehet jobb lenne, ha nem tenném! Sikerült megtalálni egy olyan dolgot, amit nem csak undorítónak gondolok, hanem szabályosan elténfergek/arrébb megyek, hogyha ilyesmivel találkozom. Ez a különböző méretű körmök. Nem 2-3 milliméternyi eltérésről van szó! Hanem konkrét olyan esetekről, amikor a hüvelykujján csontig be van rágva a körme valakinek, de a mutatóujján ott van megnövesztve 2 centis óriásra a köröm. Jó esetben ez be van festve, rosszabb esetben ott látom alatta a befészkelődött koszt, feketeséget, vagy kakaós csiga maradványokat. Egy hajléktalannál megérteném a szituációt. De egy olyan lánynál aki a méregdrága okos telefonján pötyög? Nehézkes, de az is elképzelhető, hogy én nem vagyok elég nyitott ezekre a dolgokra?! Ez az egyik legjobban zavaró dolog nálam, az izzadságszag mellett.


Mocskos száj
A káromkodás akadhat figyelmetlenségből is, van akinek jól áll, valakinek kevésbé. Ahogy belegondolok néhány reakcióra, inkább álszentséget ébreszt bennem az, ahogyan sok lány használja ezeket. Miért? Sokan előszeretettel mondják ki jó hangosan a sz*r, b*ssza meg és egyéb kötőszavakat. De amikor a hírekben a trágyáról esik szó, vagy éppen csak felmerül, hogy valakinek hasmenése van, rögtön jön a fujjogás, hogy az milyen undorító dolog. Az, amikor ilyen szavakkal minősít valamit az illető, az nem undorító? Dehogynem.
Egy tanárom meg is mondta egyszer a tutit: "Ha arra van igénye, hogy naponta percekig kifesse magát, legyen igénye arra is, ami elhangzik a szájából." Ezzel valamilyen szinten egyet értek. Nem teljes mértékben, mert valakinek tényleg jól áll a káromkodás, és tudja is mit beszél, nem álszenteskedik. Engem inkább az zavar, hogy a szavak jelentésével nincsenek sokan tisztában, ezért használják úton-útfélen. De, amint kibukik az igazi jelentése egy szónak, már előkerül a kényeskedés, elfordulás, "jaj ez undorító" beszólás. Nekem sincs glóriám, de nem botránkozom meg sem a híreken, sem azon, hogyha valaki a természetes, igazi értelmében használja ezeket a szavakat. Tehát, még egyszer hangsúlyozom: nem a csúnya beszéddel van bajom, hanem a vele járó álszentséggel, amit sok ember maga köré épít! 



Otthonod és Te magad
Már nem csak láttam az adott szituációt, hanem fiúkat is hallottam panaszkodni a jelenségről: Adott egy nagyon csinos lány. Viszont a szobájában óriási kupleráj uralkodik. És ez nem feltétlenül a dolgok össze-visszaságában mutatkozik meg, hanem abban, hogy a szennyes szét van dobálva a szobában, több napi szemét aszalódik ott, vagy éppen az okoz kikerekedő (ne adj isten könnyes) szemeket, amikor már több hete nincs kiszellőztetve rendesen a szobában. Ez pedig még semmi a centikben álló/mérhető porhoz és szanaszét hagyott (nem a helyén tárolt) dolgokhoz képest. Olyan kiábrándító az ilyesmi, nem? Csinos a lány, van igénye a szép ruhákra, drága holmikra, de a saját környezetére nincs? Hogy lehetséges ez? Ilyenkor, elképzelhetőnek tartom, hogy a szülő is hibás lehet, vagy éppen nem tanította meg a lányának, hogy nem csak az önmutogatásra kell adni, hanem a környezetére is. Itt úgy gondolom, előfordulhat az igénytelenség és a figyelmetlenség is.

A bejegyzés az én személyes véleményemet tükrözi. Mindenkinek más az undorító, más az, ami átlépi a határt. Nem a sértegetés a célom, bár, ha valaki hosszabb ideje együtt él ezen problémák valamelyikével, érdemes elgondolkodni. De, az ő dolga mit csinál, és hogyan éli az életét, ennek megváltoztatásához nincsen jogom (és hatásköröm sem)! Viszont, ha emiatt hátrányosan meg van különböztetve valahol, akkor ott nincs helye felháborodásnak, pláne, ha tudna tenni az adott probléma ellen!

Szerinted ezek a hibák miből fakadnak? Figyelmetlenségből? Igényteleségből? Találkoztál-e már valamelyikkel? Te magad is követted már el valamelyiket? 

9 megjegyzés:

  1. a rendrakásról csak saját tapasztalatom van. a szüleim nem rontottak el semmit, alapjában véve nem vagyok sem figyelmetlen, sem igénytelen. egyszerűen nagybetűs lusta! hiába pakolok össze, 2-3 napig megtartom a rendet, majd jön egy "biztos nincs kedvem elpakolni" és csak gyűlnek egymásra a szétdobált ruhák, kacatok. ez van. elhiheted össze se bírnám számolni hányszor vesztünk össze a szüleimmel ezen. nem tudok rajta változtatni, hiába akarok. egyszerűen 2-3 nap után képtelen vagyok megtartani a rendet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ugyanez van nálam is.2-3 nap rend, utána 2-3 nap rendetlenség, rendrakás, elölről az egész:D
      Szeretek egyébként pakolászni, rendet rakni, de sokszor van,hogy annyira fáradt vagyok, vagy nincs időm, hogy marad inkább másnapra.:D
      természetesen nm állandó a kupi, és igyekszem rendet tartani, de van, hogy becsúsznak a 2-3 napos rendetlenségek.

      Törlés
    2. Dotty, ha még nem volt belőle kellemetlenséged, akkor a Te dolgod, hogyan tartod meg a rendet. Ha semmiben sem hátráltat, az a jó, kívánom hogy emiatt, ne is kerülj soha kellemetlen helyzetbe! A lustaság sajnos nagy úr, de szerintem, aki olyan szépen tud sminkelni, mint Te, az felül tud kerekedni ilyen dolgokon! ;)

      Rami, fura ez a 2-3 napos ingadozás. Én ha rendet rakok, akkor arra nagyon ügyelek,hogy legalább 1 hétig tartson minden ki. Ebből is látszik, hogy hosszabb távra tervezek, és magamnak is csak a jót akarom azzal, hogy minél kevesebbszer kelljen rendet raknom. Jó, ha a mindennapokba is beépíti ezeket az ember, később könnyebb dolga lesz a nagytakarításnál! :)

      Törlés
    3. Én is képtelen vagyok a rend megtartására, és én is a nagy betűs lusták táborát erősítem. Barátnőim szintén zenészek, egymás előtt nem zavartatjuk magunkat, valahogy így alakult. Persze ha valaki bejelenti, hogy jön, akkor rendet rakok, de a hívatlan vendégeket ugyan úgy nem szeretem, mint ahogy a svédek sem :D

      Törlés
    4. A hívatlan vendégeket szerintem senki sem szereti! :P Arra én is allergiás vagyok nagyon...

      Törlés
  2. Általába véve egyetértek, de még a káromkodáshoz hozzátenném, hogy szerintem az is undorító, ha valaki álszentség nélkül állandóan használja ezeket a szavakat, szóval nem azzal van a gond, ha néha-néha kijön egy szituációhoz illő nem túl szép kifejezés, de mikor valakinek ez képezi a szókincse nagy részét, az mindenképp undorító az én szememben (főleg nőneműeknél nagyon kiábrándító, bár férfiaknál is).
    Szerintem igenis igénytelenség, nem hiszem, hogy valaki fgyelmetlenségből nem mosna hajat vagy ilyesmi :D A rendrakásról meg annyit, hogy nálam is sokszor szanaszét heverneka dolgok, ha pl. tanulok, rendszeres takarítás mellett ez bocsánatos szerintem, de a szemét, a szennyes ruha, több hetes por, stb. már elég gáz, az engem is zavar(na), de senkitől sem várom el, hogy 100%-os rend legyen a szobájában.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem fakadhat figyelmetlenségből is. Aki 12 órázik, meg 24 órákat dolgozik, ott elhiszem, hogy nem ez a legnagyobb probléma, hanem örül, ha egyszer hazaesik végre.:/ Bár, akiknél ezt látom, nem csak felnőtt nők, hanem iskolás lányok, fiúk, vegyesen... Ott már nagyon sokszor tényleg az igénytelenség az ami belerondít az összképbe.

      Törlés
  3. teljes mértékben egyetértek azokkal amiket írtál. (vagyis majdnem :D Ö

    A zsíros hajról annyit, hogy én lassan 10 éve kutatom azt a szert, sampont, gyógyszert amitől végre elmúlik a hajam zsírosodása. Sajnos nekem valamikor hajlamos fél nap után is bezsírosodni. Ezért minden nap hajat kell mosnom, mert én is rosszul vagyok a zsíros haj látványától. Persze néha előfordul, hogy elmegyünk bulizni és érzem, hogy elkezd zsírosodni a hajtövem, amivel nem tudok mit kezdeni. ( még a száraz sampon sem jó, mert a sötétbarna hajamon olyan mintha megőszültem volna -.-" ) és akkor bizony zsíros hajjal kell végigutaznom xy órát. Persze nem azt mondom, hogy "zsíroskenéyr" effektus, de nekem pl. már zavaróan zsíros, és tényleg nem lehet vele mit kezdeni.

    Akkor a másik, hogy szerintem nem mindenki igénytelen akinek egy kis fekete kosz van a körme alatt. Ezt azért mondom, mert én Pl. művészeti suliba járok Pestre, és vidéki vagyok. És sokszor van az, hogy a festés óra után nem jön ki a kosz a körmöm alól, de kénytelen vagyok így utazni 1,5 órát, szóval, akin látszik, hogy alapjáraton ad magára, és mondjuk mappa van nála, vagy ilyesmi, és esetleg kosz van a körme alatt, az gondoljon arra, hogy lehet, hogy nem igénytelen az illető csak éppen átfestette a fél napot a suliban. :) ( mint én.) xD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De te legalább törődsz Magaddal.:) Valakin abszolút látszik, hogy nem is akar foglalkozni vele. Meg azért, ha fél naponta zsírosodik a hajad, csak nem "tiszta csimbók" mint egyeseknek, nem? :) Száraz samponnal még nem volt gondom, de nem tudom mennyire tesz jót a hajnak egyáltalán.
      Mappás lányokkal ritkán találkozom, de ott tudom, hogy a kemény művészeti munka az, ami a körmökre is átragad.;) Mondjuk a különböző méretű körmöknél, még mindig nem tudok napi rendre térni....

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com