2013. július 18., csütörtök

Elő otthoni készületeim a nyaralásra

Sziasztok!

Volt/van pár dolog, amit meg kellett ejteni az alapvető biztonsági intézkedések mellett. Ezekről tartanék most egy rövid kis összefoglalót! Hátha másnak is jól jön... 

Kindle
Január vége óta nyúzom, az első könyvadagot 2 kivétellel ki is olvastam rajta, ezért fel kellett tölteni egy újabb adaggal. A Szent Johanna Gimi sorozatot néztem ki, és még hozzácsaptam pár másik egyke könyvet is, mint a J.R. Ward-Kapzsiság, vagy az Élvezd a vaníliát C.J. Elisson-tól vagy Anna és a francia csók Stephanie Perkins-től. Indulás előtt még felnyomom a töltőre, biztos ami biztos, bírja a strapát. Ha leülök olvasni, úgysem egy fél órára teszem, hanem legalább 1-2 óra lesz belőle. Nem indulhatok el fele töltővel, mert annak csak szentségelés lesz a vége. 

Töltők és rendszerezésük
Az a sok kábel, te jó ég! Telefon, laptop, elemek...Utóbbiak feltöltése is egy külön feladat. De a sok drót között elvész az értelem is, úgyhogy külön, egy kupacba és legumizva várják a sorsukat az utolsó napon. Kivéve az okostelefon töltője...Sajnos hamar merül a többségük, az enyém sem kivétel. 


Próba pakolás
2 napos utazás esetén felesleges ilyesmibe bocsátkozni, de ha 8 napra megy az ember, és még nem igazán vett részt ilyen szervezett buszos utazáson ahol korlátozva vannak a helyek, akkor érdemes meggondolni. Márcsak azért i,s nehogy előző nap bepakoláskor érje az embert meglepetés és gyorsba kelljen új bőröndért járni.  Ez jó is, meg rossz is. Jó, mert tudom ha nem lenne határ, mindenki hozná az összes pereputtyát, ami végül óriási káoszba torkollana. Rossz, mert észnél kell lenni. Főleg ha össznépi, családi nyaralásról van szó, ahol az öcskös is kitalál valami polgárpukkasztót, csak hogy nehezítve legyenek a pakolási körülmények. Ezért rendeztünk mára egy próba pakolást, hogy bizony megtudjuk bezárható-e a bőrönd, ellenkező esetben pedig valami más megoldást tuti kitaláltunk volna.

Ilyen utakra tudom ajánlani a kínaiakban található óriási sporttárskákat. Tényleg akkorák, hogy lehet beléjük pakolni rendesen. Ha busszal megy az ember, azt a 100-200 métert valahogy elsétálja a szállásig. Nem egy extravagáns divatos darab, de legalább lehet beléjük pakolni rendesen. Igaz, nekem nem volt szükségem erre a megoldásra. De aki semmiképpen sem tud lemondani "a sok mindent akarok vinni egy táskában" szindrómából, annak ez jó megoldás lehet. 3500-3900 HUF-ot kóstál, szerintem ennyit megér, ha tényleg hajthatatlan valaki.

Na meg ez az egész arra is jó, hogy leellenőrizd magad és ha szükséges, pótold a hiányosságokat. A kapkodásnak rossz vége van mindig, tudom, ezért is jobb az elővigyázatosság. Inkább menjen erre az egészre nyugiban fél órám vagy max. 40 percem, mint egy össze-vissza 5 percem és végül a tervezett dolgaim felét pedig otthon hagyjam. Persze van aki stresszben dolgozik jól, meg teher alatt nő a pálma, de ez ritkán fordul elő.

Travel set
Összeállítottam magamnak egy kis travel szettet, amibe kis kiszerelésű dolgokat viszek. Felesleges a 200 ml-s tusfürdő, úgysem használnám el, de a helyet pedig foglalná. Így öntöttem külön 1 sampont, 1 tusfürdőt a tavaly megvett mini kiszerelésbe. De ugyanezt, meg lehet találni a kínai boltokban is, igaz drágábban jön ki az ember, ezért ajánlom a Müllerben kapható kis szettet. Én 990 HUF-ért vettem tavaly, jó szolgálatot fog tenni most is. Az öntögetés nem volt a kedvenc részem, de egy kis helyet megspóroltam legalább vagy a lábbelik vagy a pólók, ruhák javára. Ezt csak a táska tudja megmondani. :) 



Vacsora
Nálunk nagy kérdés a vacsora az utazás előtti nap. Lehetőleg valami olyasmit akarunk fogyasztani ami könnyű, nem tejes vagy éppen túlzottan fűszeres-csípős, nehogy az éjjelt véletlenül a piszoár mellett kelljen tölteni. Persze, van akinek a gyomra ehhez van szokva, de előző éjjel jobb az elővigyázatosság. Utazunk is, idegen helyre is megyünk kinek hiányzik még egy has mars vagy valamilyen vírusos fertőzés? Lesz más dolog, amivel foglalkozni kell, feleslegesen nem csinálok magamnak "programot", ha lehet ezt így mondani.
 



Utolsó napi lista
Vannak dolgok, amiket kénytelen az ember az utolsó pillanatban elrakni. Ilyen a neszeszeres táska, amibe belekerül a dezodor, vagy az én esetemben a töltők, vagy az előre elcsomagolt szendvicsek a hűtőből. A nagy kapkodásban viszont elfelejtődhetnek a legalapvetőbb dolgok is, ezért indulás előtti nap készítek egy listát tiszta fejjel, amit az asztalomra (vagy egy jól látható helyre) teszek. Felírom a tételeket, hogy pl. töltő csekkolása, iratok még egyszeri átnézése, szendvicsek és itókák megléte, bepakolása, normális eloszlatása. 




Ennyi volna az utolsó napokra ajánlott előkészületek sora. Talán nem nagy dolog, meg sokatoknak ezek egyértelműek, de biztosan van, akinek ez nem az vagy annyira másra koncentrál, hogy elsiklik felette.

Ti hogy készültök pár nappal az utazás előtt? 

*Források: A képeket a http://www.sxc.hu/ oldalról szedtem, a Travel Set kivételével, mert az saját kép! Az említett oldalról nyugodtan lehet képeket leszedni, a képek ingyenesek, mindenki számára elérhetőek. 

2 megjegyzés:

  1. Ezt a bejegyzést baromi jól összeszedted, nagyon hasznos dolgokra gondoltál! Az az utazós szett nagyon tetszik. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Köszi, örülök hogy hasznosnak találtad! :)

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com