2013. augusztus 15., csütörtök

Sun Ozon naptejek-Teszt

Sziasztok!

Még mielőtt elindultunk volna nyaralni, megmutattam nektek, hogy milyen naptejet választottam az útra. Használtam is, bár ott nem olyan sokat, mint amennyit én terveztem, ugyanis inkább a barátom által hozott naptejet használtam. Hiszitek vagy sem, ő is Sun Ozon naptejet vásárolt, csak ő napkrémet és 20 faktorosat. A másik naptejjel való kapcsolatomat viszont itthon pótoltam. Mindkettő termékről szeretnék szót ejteni ebben a bejegyzésben, bár igyekszem az elsőre nagyobb hangsúlyt fektetni, elvégre, mégis csak miatta szerettem volna egy ilyen posztot is.



Mennyiség: 200 ml
Ár: 1500-1800 HUF
Lelőhely: Rossmann

Mint láthatjátok ez egy spray kiszerelés, az ilyen naptejekért oda meg vissza vagyok, mert a könnyű használatot testesíti meg az én számomra a termék. A könnyű, egyszerű, gyors eloszlatásról nem is beszélve. Tényleg csak annyi, hogy befújod magad, majd ugrasz is a vízbe....
Az illata nem tolakodó, bár az elején egy kis alkoholt is éreztem amikor magamra fújtam, de nem tulajdonítottam ennek nagy jelentőséget.
Tapasztalatok:
Használtam a veszélyes időszakban, illetve a késő délutáni órákban is. A veszélyesebb, erősebb napsugárzás következtében én azért javaslok mindenképpen 1 újrakenést olyan maximum 1,5 óra elteltével, nehogy bármi baj legyen utólag. Vízállóságra jó, de az újrakenést nem tudom elégszer hangsúlyozni, főleg abban az esetben, hogyha sokat tartózkodik a vízben az ember. A víztől azért sok minden veszt a hatékonyságából.
 A késő délutáni órákban is jól teljesített, hagyott barnulni, nem úgy, mint az 50 faktoros darabok. Igaz, késő délutánra egy kicsit soknak éreztem, de az itthoni viszonyokkal összehasonlítva, lehet tényleg kellett az a 30 faktor délutánra is, hiszen este 6- fél 7 óra körül is azért rendesen sütött a nap. Nem úgy volt, mint itthon, hogy legkésőbb fél 5-5 óra körül pá-pá erős napsugarak.
Még maradt belőle, szerintem jövőre is ő lesz a társam, hogyha a fényvédelemről és a barnaságról lesz szó.

Sun Ozon naptej/krém 20 faktoros

Ár: 800-1200 HUF körüli áron van
Mennyiség: 200 ml
Beszerezhetőség: Rossmann 

URL: http://kremmania.hu/uploadedimages/200/sun-ozon-naptej-spf-20.png


Használatát tekintve egy kicsit macerásabb, mint a spray-es társa. Na meg a hátunk bekenése is igazán  gondokat okozhat, ezért elkélhet egy segítő kéz. Alacsonyabb faktorszámmal rendelkezik, mint a másik társa. Bekenés után hál' istennek itt sem kellett várni, mehetett a dolgára akárki. A vízállóság itt jobban látszott, gyorsabban pergette le a vizet, mint a spray. De mivel itt egy  krémről van szó, azt hiszem ez a természetes viselkedés ebben az esetben. Az illata kellemes, nem hivalkodó, rossz illatot, allergiát nem okozott. 

Tapasztalatok:
Egész napos járkálásra a melegben, ez kevés. Egyik nap, délelőtt, a parton sétálgatva 1-2 órát tapasztaltam meg azt, hogy azért megpirultam a bő bekenés után is. Délelőtti és kora délutáni órákra muszáj valami magasabbal védeni magunkat és többször újrakenni. 
 A délutáni napozásokhoz, viszont jobban tudom ajánlani, mint a másik társát, mert az ember jobban barnulhat tőle, a kevesebb fényvédelem miatt, de úgy, hogy az nem a bőr kárára megy.  
Ami nem tetszett, hogy hiába kentem be tényleg extra vékonyan az arcomat (2 kicsi pötty volt kb.), rögtön másnapra sikerült egy pattanással indítani a napot. Hiába, arcvédelemre valami mással kell készülni. A spray-s társát fogtam be végül, csak legelőször féltem tőle, az alkohol tartalom miatt, és hogy mit csinál az arcbőrömmel (szárítja-e). De ennek az aggodalomnak nagyobb volt a füstje, mint a lángja, sőt, lángja sem volt, ha azt vesszük. :)  


Minden esetre mindkét termékkel meg vagyok elégedve, mert szépen lebarnultam, csak utolsó nap, annyira nem sikerült fokozottan ügyelnem az újrakenésre. De megfelelő újrakenéssel és a megfelelő használattal nem kell lemondani a védelemről (sem). Az egyszerűbb használat követőinek inkább a spray-t javaslom. Aki a hagyományos, de olcsóbb variáció után nézne, annak a kinyomom-elkenem darab lesz az ideálja. A faktor számot pedig mindenki döntse el maga, vagy ha szükséges akkor szerezzen be két darabot. Ha ilyen forró, napsütéses nyaraink lesznek, 3 hőhullámnyi váltakozással, bizony szükség lesz rá...akkor is, ha nem strandol az ember.

Ti milyen naptejet használtok? Meg vagytok vele elégedve? Volt már rossz tapasztalatotok naptejjel? 

    

2 megjegyzés:

  1. Én idén nyáron gyógyszertári kakaóvaj napolajat használtam, nem hittem, hogy be fog válni, és de, szép barna lettem rövid idő alatt, és még leégnem se sikerült :D A család többi tagja Avonos spray-t használt, az is bevált, mert ők se égtek le, barnák is lettek, bár nekik egy hét előnyük volt velünk szemben :)
    Testvérem használta ezeket a termékeket, vagyis termék családot, ő kertépítő így mindig a tűző napon van, de sose égett le, vagy pirult meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kakaóvajat majd én is szeretnék venni, télire kipróbálni. Elvileg nem drága, aztán majd meglátjuk. :)
      Avonnal nem próbálkoztam ilyen téren, megmaradtam a körömlakkoknál, testpermeteknél, parfümöknél, pedig a Spa családra is kíváncsi vagyok már. :)
      Ha mindig a tűző napon van, akkor már neki is van egy kis előnye azért. Én nem nagyon napozgattam, talán ha 2 napot voltam azelőtt strandon, júliusban. Horvátországban azért erősebbnek éreztem a napsugárzást, közelebb is van az egyenlítőhöz, nem csodálom. :)

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com