2013. augusztus 5., hétfő

Sun Ozon Panthenol spray-teszt

Sziasztok!

Egy régebbi bejegyzésben említettem, hogy akciósan jutottam hozzá ehhez a panthenol spray-hez. Kisebb napégésre, bőr irritációra lett kitalálva, hogy az előbb említett problémákra megoldást nyújtson.

Ára: akciósan 225 HUF volt, akció nélkül 450 HUF
Mennyisége: 150 ml
Hol jutottam hozzá? RossmannA sztori
A helyzet az, hogy rosszul sikerült pedzegetni azt a témát, hogy kinek fog kelleni ez a spray, mert a dolog visszaütött, méghozzá rám. Utolsó napján a nyaralásnak, sikeresen lepirultam. Ugye Horvátországban azért délután 4-5 után is igencsak erős volt a napsugárzás, legalább este 6-ig, de én a fél hetet is megsaccolnám. Minden esetre a saját figyelmetlenségem miatt, leégtem,utolsó nap, nem is akárhogy. Már a vízből kijőve éreztem, hogy: Hú banyek, itt valami nem klappol, sz*r van a palacsintában, mi éget így? Ja igen a naptejjel csak egyszer kentem be magam, igaz akkor azért elég rendesen, de na...3 órás strandoláshoz ez nem volt elég, még akkor sem, amikor elhagytuk a  legrosszabb csúcsidőt: de. 11-du. fél 3. Úgyhogy, este fél 7 után jött a felismerés, hogy bizony megpirultam. Nem szereztem harmadfokú égési sérüléseket, hisz' a legrosszabb időszakot kihagytam, de félő volt, hogy éjszaka nem fogok tudni aludni, mert látszott az, hogy megpirultam azért, nem csak a hátamon, de az arcomon is.Utazás előtti éjszaka azért ez nem egy főnyeremény a szerencsétlenség lottóján. Úgy tűnik, nagyon lefoglalt az utolsó nap étkezésének megtervezése, hogy tényleg ne egyek semmi olyat, ami akadályozná az utazást, vagy rosszullétet, has marst okozhatna....kár, hogy ezt másnak a kárára sikerült beiktatni.

Tapasztalatok
Akkor jutott eszembe, hogy itt van nekem ez a panthenol spray, lássuk mit tud. Érdekes volt, mert én azt hittem ez olyan mint egy dezodor, csak magamra fújom és kész, de kifújás után egy hab marad a bőrön, amit el kell oszlatni. 
Nem tudok jobb hasonlatot, nevezzük purhabnak a masszát. Hűsítő volt, ahogyan az égett bőrömre rákerült az anyag. Nem tulajdonítottam óriási csodatévőnek, de este még bekentem magam 2 alkalommal is vele, biztos ami biztos alapon.Pedig azért volt rá esély, hogy hámlani fogok, még ha nem is olyan durván. Másnap csak egy nagyon kicsit éreztem a vállaimat, de azt is csak úgy hogy: igen, lepirultam egy kicsit, kényelmetlen így egy helyben is maradni.
Most,2 nappal a leégés után, azt kell mondjam, kutya bajom. Nem hámlok, kényelmesen alszok a hátamon, oldalamon és a karomon is, a pirosság ugyan látszik a vállam egy kisebb szegletén, de nem érzek semmilyen kellemetlenséget.A használati utasítás úgy szól, hogy enyhe napégés enyhítésére lett kitalálva. Szerintem az én esetem egy fokkal azért rosszabb volt, mint egy enyhe napégés, viszont jól rendbe hozta a bőrömet. Nem hámlok, nem fáj semmim sem, és ezt szerintem annak köszönhetem, hogy gyors segítségképpen itt volt ez a spray. Nem mondom, hogy csodát fog tenni, hogyha egész nap nem használ valaki tudatosan naptejet, de ha azért megpirul az ember egy tízes skálán olyan 4-5 körül, arra tökéletesen használ ez. A folyamatos kenés, és a gyors segítség meghozta a gyümölcsét: A bőröm szépen bebarnult, nem volt hámlás és éjszakai forgolódás. 

Persze, tanulságnak jó volt ez az egész, hogy a jövőben óvatosabb legyek, még az utolsó napokon is és ne csak a gyomrom érzékenysége forogjon a fejemben, hanem más testi épségem is. Mindenesetre Ti vigyázzatok Magatokra, jobban mint én tettem! 

Te használtál már panthenol tartalmú spray-t? Ismersz más márkákat is ilyen termékkel? Pl. Irix 
    
Ha van kedvetek, és semmilyen apró információról nem szeretnétek lemaradni,várlak Benneteket Facebook-on és Bloglovin-on is! 

4 megjegyzés:

 1. Tuti én is sokkot kaptam volna, ha az utolsó nap leégek a nyaraláson. Annak idején mi égésre tejfölt kentünk magunkra :D Mondjuk használt is.
  Ezt még nem használtam, de lehet jövőre veszek mert én nem vagyok annyira leégésre hajlamos,de a Párom igen.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én nem szeretem a tejfölt, meg azt hallottam, többet árt mint használ. :/ Fura érzés a bőrön, én is próbáltam már.

   Törlés
  2. A tejföl valóban nem jó! Most tanuljuk ezeket a dolgokat, és kifejezetten ellenjavallott, inkább hűtsd az égést, vagy a már kapható készítményekkel kezeld, de semmiképp se tejföllel. A napégés is égési sérülés, amely elfertőződhet, a tejfölben pedig egy csomó baktérium van (erjesztés, gondoljatok bele).

   Törlés
  3. Na igen, én is valami ilyesmit hallottam, csak az jobban megmaradt, hogy a tejfölt felejtsem el a leégésre. De köszi a pontos felvilágosítást! :) Most lehet adtál egy cikk ötletet, a későbbiekhez.

   Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com