2013. augusztus 5., hétfő

Sun Ozon Panthenol spray-teszt

Sziasztok!

Egy régebbi bejegyzésben említettem, hogy akciósan jutottam hozzá ehhez a panthenol spray-hez. Kisebb napégésre, bőr irritációra lett kitalálva, hogy az előbb említett problémákra megoldást nyújtson.

Ára: akciósan 225 HUF volt, akció nélkül 450 HUF
Mennyisége: 150 ml
Hol jutottam hozzá? Rossmann



A sztori
A helyzet az, hogy rosszul sikerült pedzegetni azt a témát, hogy kinek fog kelleni ez a spray, mert a dolog visszaütött, méghozzá rám. Utolsó napján a nyaralásnak, sikeresen lepirultam. Ugye Horvátországban azért délután 4-5 után is igencsak erős volt a napsugárzás, legalább este 6-ig, de én a fél hetet is megsaccolnám. Minden esetre a saját figyelmetlenségem miatt, leégtem,utolsó nap, nem is akárhogy. Már a vízből kijőve éreztem, hogy: Hú banyek, itt valami nem klappol, sz*r van a palacsintában, mi éget így? Ja igen a naptejjel csak egyszer kentem be magam, igaz akkor azért elég rendesen, de na...3 órás strandoláshoz ez nem volt elég, még akkor sem, amikor elhagytuk a  legrosszabb csúcsidőt: de. 11-du. fél 3. Úgyhogy, este fél 7 után jött a felismerés, hogy bizony megpirultam. Nem szereztem harmadfokú égési sérüléseket, hisz' a legrosszabb időszakot kihagytam, de félő volt, hogy éjszaka nem fogok tudni aludni, mert látszott az, hogy megpirultam azért, nem csak a hátamon, de az arcomon is.Utazás előtti éjszaka azért ez nem egy főnyeremény a szerencsétlenség lottóján. Úgy tűnik, nagyon lefoglalt az utolsó nap étkezésének megtervezése, hogy tényleg ne egyek semmi olyat, ami akadályozná az utazást, vagy rosszullétet, has marst okozhatna....kár, hogy ezt másnak a kárára sikerült beiktatni.

Tapasztalatok
Akkor jutott eszembe, hogy itt van nekem ez a panthenol spray, lássuk mit tud. Érdekes volt, mert én azt hittem ez olyan mint egy dezodor, csak magamra fújom és kész, de kifújás után egy hab marad a bőrön, amit el kell oszlatni. 
Nem tudok jobb hasonlatot, nevezzük purhabnak a masszát. Hűsítő volt, ahogyan az égett bőrömre rákerült az anyag. Nem tulajdonítottam óriási csodatévőnek, de este még bekentem magam 2 alkalommal is vele, biztos ami biztos alapon.Pedig azért volt rá esély, hogy hámlani fogok, még ha nem is olyan durván. Másnap csak egy nagyon kicsit éreztem a vállaimat, de azt is csak úgy hogy: igen, lepirultam egy kicsit, kényelmetlen így egy helyben is maradni.
Most,2 nappal a leégés után, azt kell mondjam, kutya bajom. Nem hámlok, kényelmesen alszok a hátamon, oldalamon és a karomon is, a pirosság ugyan látszik a vállam egy kisebb szegletén, de nem érzek semmilyen kellemetlenséget.



A használati utasítás úgy szól, hogy enyhe napégés enyhítésére lett kitalálva. Szerintem az én esetem egy fokkal azért rosszabb volt, mint egy enyhe napégés, viszont jól rendbe hozta a bőrömet. Nem hámlok, nem fáj semmim sem, és ezt szerintem annak köszönhetem, hogy gyors segítségképpen itt volt ez a spray. Nem mondom, hogy csodát fog tenni, hogyha egész nap nem használ valaki tudatosan naptejet, de ha azért megpirul az ember egy tízes skálán olyan 4-5 körül, arra tökéletesen használ ez. A folyamatos kenés, és a gyors segítség meghozta a gyümölcsét: A bőröm szépen bebarnult, nem volt hámlás és éjszakai forgolódás. 

Persze, tanulságnak jó volt ez az egész, hogy a jövőben óvatosabb legyek, még az utolsó napokon is és ne csak a gyomrom érzékenysége forogjon a fejemben, hanem más testi épségem is. Mindenesetre Ti vigyázzatok Magatokra, jobban mint én tettem! 

Te használtál már panthenol tartalmú spray-t? Ismersz más márkákat is ilyen termékkel? Pl. Irix 
    
Ha van kedvetek, és semmilyen apró információról nem szeretnétek lemaradni,várlak Benneteket Facebook-on és Bloglovin-on is! 

4 megjegyzés:

  1. Tuti én is sokkot kaptam volna, ha az utolsó nap leégek a nyaraláson. Annak idején mi égésre tejfölt kentünk magunkra :D Mondjuk használt is.
    Ezt még nem használtam, de lehet jövőre veszek mert én nem vagyok annyira leégésre hajlamos,de a Párom igen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem szeretem a tejfölt, meg azt hallottam, többet árt mint használ. :/ Fura érzés a bőrön, én is próbáltam már.

      Törlés
    2. A tejföl valóban nem jó! Most tanuljuk ezeket a dolgokat, és kifejezetten ellenjavallott, inkább hűtsd az égést, vagy a már kapható készítményekkel kezeld, de semmiképp se tejföllel. A napégés is égési sérülés, amely elfertőződhet, a tejfölben pedig egy csomó baktérium van (erjesztés, gondoljatok bele).

      Törlés
    3. Na igen, én is valami ilyesmit hallottam, csak az jobban megmaradt, hogy a tejfölt felejtsem el a leégésre. De köszi a pontos felvilágosítást! :) Most lehet adtál egy cikk ötletet, a későbbiekhez.

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com