2013. október 27., vasárnap

Késő ősszel rohad a szilva...meg az Essence körömlakk is

Sziasztok! 

Mára egy csalódás-féle jut a blogra, bár rossz hangulatot nem akarok árasztani, de jobb, néha ilyesmiről is beszélni. Hátha valakinek megspórolok pár száz forintot. 

Még a januári kiárusítás alkalmával szereztem be ezt az árnyalatot(135, I'm bluetiful), habár a tartósságával a körmömön nem voltam megelégedve. De gondoltam, hogy másra azért még jó lesz, ha nem is egy majdnem örök életű festéshez, de egy alkalomszerű valamihez még viheti a prímet egy jó párosítással. Na, hát a jó párosítás elmaradt, ugyanis 2 hete vettem észre, hogy konkrétan az üvegben található szín halványabb lett, büdös és olyan rohadt kinézete van. Az üveg alján látszik, hogy barnás lett, ebből gondolom, hogy megrohadt/romlott tulajdonképpen a lakk. 



Igazából azért fájó ez a pont, mert már nagyon régóta külön dobozban, majd az egyik, teljesen napmentes fiókszerűségben tárolom a lakkokat (tényleg a szobám legsötétebb sarka), még ha csak kb. 20-24 darabbal is büszkélkedhetek, de azokra igyekszem vigyázni. Az azelőtti Essence lakkok pedig kihúzták az 1 évet azért, maximum a besűrűsödéssel volt egy kis utómunkálatom. Így, viszont nem tudom, hogy mi is a gond. Meleg nem volt, elvégre a légkondi is ment, tehát a hűvös-sötét hely kombó szépen megvalósult, még nyáron is. 


 

Tartsam a pincében a lakkokat? Majd bedobom a brikettek közé, amikor fát hasogatunk, úgyis megjön az ember kedve egy kis lakkozáshoz, sőt, a tollak után szerintem lassan a fűrészporos körmök lesznek a menők! 
Mert ezek után, már tényleg nem tudom, hova kéne dugdosnom őket. Más lakknál pedig nem volt ilyen problémám sosem. Próbálom magamban keresni a hibát, de valahogy, nem találom, hogy mit ronthattam el. Vagy az Essence lakkok ennyire leadták a mércét? Mert így, akkor tényleg, egy lakkot sem veszek már többet. Na jó, egy talán belefér, de csak azért, mert már régóta ácsingózom utána. De ilyen tapasztalatokkal meg, lehet jobb ha megmarad ez az egész ilyen "lekváros üveg nyalogatásnak"... Remélem Ti több szerencsével jártatok! Bár, ahogy olvastam, a tavaly megújult Essence lakkok sokaknak nem jöttek be. Íme a nálam található termés...

15 megjegyzés:

  1. Ez a lakk nálunk a rossmannban a leárazás alatt így nézett ki. Úgyhogy tényleg megromlott, én sem mertem megvenni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig, a leárazáskor olyan szép színe volt, és nálunk meg nem volt semmi baja. De lehet, nem véletlenül ez a lakk, meg még pár kifutó termék volt csak leárazva akkor....:/

      Törlés
  2. Én is mindig csalódok az Essence lakkokban, annyira kiábrándító, mert mindegyiknek nagyon szép színe van, de olyan gyér a minősége és olyan hamar megromlik :C A Moyra lakkok 290-ért jobban megérik :C

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is ugyanígy vagyok, de amióta ezek az új lakkok vannak kirakva, sajnos még ritkábban nyúlok utánuk. Most is ez volt az első darabom tőlük ebből a kollekcióból és az eredmény elég riasztó. :/ Én most a Flormar lakkokra is jó szívvel nézek, ha gondolod, próbáld meg őket is! Eddig csak jót hallottam róluk. :)

      Törlés
  3. Na ez nagyon durva... én is láttam hasonló buggyant darabokat a kiárusított holmik között. Ugyanezt a színt én is megvettem, aztán elpasszoltam, szóval most remélem nem szidnak nagyon valahol... :( Azért elég tragikus, hogy egy körömlakk egy évet nem bír ki normál állapotban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak nem, vagy ha mégis, akkor sokunknak feladta a leckét ez a lakk, hogy kerüljük az Essence állvány ezen részét. :/
      Én is meglepődtem, mert egy évet azért ki szoktak bírni ezek a lakkok. De ez a 9 hónap a megvételtől számítva, azért nem túl rózsás...:(

      Törlés
  4. Ijesztő! Én a Colorama lakkal jártam így a boltban hogy meg volt romolva...nem is értem. Egyenlőre nekem az Avonos lakkjaim buggyantak meg, Essence tartja a frontot még :D pedig ez a lakk nekem is meg van, gyorsan megnéztem, mi van ha az enyém is megromlott, de szerencsére nem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam pont az Avonos lakkok bírják jól a strapát. Pedig egyiket véletlenül, a múltkor a napon hagytam... Na ez az igazi szégyen úgy gondolom! :D
      Jaj, most jó nagy pánikot kelthettem, mindenki megleste az Essence lakkjait, és kiderült, én vagyok az egyik szerencsétlen, akit utolért a végzet!

      Törlés
  5. Na, meg fogom nézni az Essence-lakkjaimat, mert elgutóbb a nyári hígításos lépés során láttam őket, és akkor még jók voltak...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most mindenkire ráhozhattam a frászt, ha ilyen sokan ellenőrzitek! De remélem, nincs semmi baj! :)

      Törlés
  6. Nekem is buggyant már meg Essence lakkom, valamiért jól elszúrhattak, amikor új csomagolást kaptak a lakkok. Én a Kallos lakkokat ajánlom, gyönyörű színekben lehet őket kapni, és a tartósságukra még évek múltán sincsen panasz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tőlük is nézegettem lakkokat, régen, de a 3in1 lakkjukkal nem voltam megelégedve, az utolsó harmad használhatatlan lett. :( Persze, lehet, hogy a színes lakkok másképpen teljesítenek, de egyelőre még a Flormar és az Aden háza táján nézelődöm! :)
      Na igen, ezt az Essence elszúrta szerintem. Még a Sand lakkjukról is tudom, hogy nagyon rossz, egy barátnő által, úgyhogy lassan kezdek eltávolodni a márkától.

      Törlés
  7. Sajnos ezek az új essence lakkok minősége elég silány lett :\
    Egyébként én sok üzletben láttam már, hogy az állvány tetején lévő lakkok közül rengeteg megbuggyant, mivel ugye ott van a fénycső felettük. Ezt nem értem, hogy nem veszik észre és pakolják át, vagy szüntetik meg a fényt, amúgy is tök gagyi az a világítás, mert nem a valós színét mutatja a termékeknek :s

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szomorú!:(
      Azt én sem értem, hogy hogyan nem vette észre ezt az összefüggést senki, vagy ha észre is vette, akkor legalább tenne valamit...ennyi idő alatt ki lehetett volna találni valami más alternatívát.

      Törlés
  8. Sziasztok!
    Kissé megkésve találtam ide :) Az a lakk nem buggyant meg, hanem szétváltak az alkotórészek. Összerázod, semmi baja. Nekem is volt ilyen. A körömlakk nem buggyan meg, max besűrűsödik, vagy beszárad :)

    VálaszTörlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com