2014. január 15., szerda

NYC folyékony, ecsetes szemhéjtus-Vélemény, teszt

Sziasztok!

Ez az ecsetes szemhéjtus elég régóta van a birtokomban, mi több, jó pár kedvences bejegyzésben is szerepelt a blogon. De külön bejegyzés, még nem készült róla, ezt nem régen vettem észre. A hiányosságot pedig pótolni kell, minden esetben, úgyhogy most a porondon következzék Ő!




Ár: 800 HUF körül, -25% akcióban 649 HUF-ért lehet elhozni
Mennyiség: 5 ml
Felelhetőség: Rossmann, Müller NYC pult

Ehhez a tushoz, egy történet is kapcsolódik, tavaly karácsony után vettem egy nappal, az Arénás bombariadó után, ami kellemetlen élménynek bizonyult még akkoriban. Tévedésből kaptam le a polcról, mert azt hittem, hogy egy filces tus fog a markomba esni, de nem így történt. Először, nagyon csalódott voltam. Mivel, a NYC termékei le vannak fóliázva, nem tudtam alaposan megnézni, hogy mivel állok szemben, a -25% és az amúgy is fogyóban lévő tusom elég magyarázat volt arra, hogy jönnie kell velem, gyorsan, mindenféle ellenőrzés nélkül....Volt is csodálkozás a fólia lekerülése után! 

Amilyen nehezen indul a kapcsolatunk, annál jobb lett. Sajnos az Essence tusfilc már nem maradt meg a szemhéjamon, csak az első 2-3 hét frissen használata esetén, de ez édes kevés egy lánynak, elvégre, nem ennyi időre veszünk tust. Ugye?

Az ecsetről pár szóban...
Szó, ami szó, először nem jött be az ecsete. Szálas, szőrszerű ecsete van, nem egy műanyag, vagy szivacs-szerű valami. Így szerintem könnyebb a kezelése is egy idő után és a hegye sem nyomódik vissza, ha jobban erőszaknak tenné ki az ember, mint egy tusfilcnek.
Egy kicsit sok festéket vesz fel, ezt korrigálni szoktam a kihúzások alkalmával, mert így kényelmesebb a használata.

Tartósság
Az én szemeimen szépen kibírja az egész napot, eddig  1x-2x kaptam rajta, hogy egy kicsit felkenődött a felső szemhéjamra a festék. Ilyenkor, nem tudom mi lehetett a háttérben, mert máskor meg tök jól bírta, ezért is szerettem meg, a tévedés ellenére.
Szép mélyfekete festékről van szó, ami fél-mattra, mattra szárad szerintem. Egy biztos, nem csillog, de nem is észrevehetetlen. De, a tartósságával nagyon meg vagyok elégedve, mindamellett, sminklemosóval könnyen eltávolítható. Tehát, az alkotók nem estek át a ló túloldalára a tartósságot illetően, ezt szeretem ám!

Itt elkövettem azt a hibát, hogy nem vártam meg, míg teljesen megszárad a festék a nagyobb színminta területen. A közepére túl sok festéket vittem fel, így nem száradt meg rendesen az anyag, tehát a dörzsölés alkalmával könnyedén lejött az a terület. Viszont ott, ahol megszáradt, ott dörzsölhettem rendesen. Vízzel viszont könnyen lemosható. 


A csomagolás masszív, nyugodtan mehet a táskába, erősebb, nagyon-nagyon enyhén hajló műanyagról van szó, nem kell félni, hogy egy kis ütközés,ütődés miatt a táska 101 kiskutyává változik belülről.

Egyéb hasznos információk:
- Nagy szempillával rendelkezőknek érdemes vigyázni, mert amint a festék az ecsetről hozzáér a pillához (mindegy, hogy véletlenül, vagy sem), csúnyán összetapasztja őket. Inkább egy kicsit felfelé tartva húzzátok oldalra az ecsetet, úgy könnyebb vele boldogulni, és nem rontja el a pillákat, vagy nem kell feleslegesen korrigálni.
- Szerintem érdemes lehúzni az ecsetet, használat előtt, mert elsőre túl sok festéket vehet fel az. Az idő múlásával és a gyakorlatiassággal viszont, szerintem rá lehet érezni, hogy mennyi az a mennyiség, ami majd Nektek is jó lesz.
-Rengeteg ideig elég ez a mennyiség, már egy éve megvan, ráadásul tartós is, nem jelentkezett semmilyen szagbeli vagy fedésbeli/minőségbeli romlás. Igaz, aki minden egyes nap használ szemhéjtust, annak valószínűleg újra kell vennie ezt a darabot, de nem mindegy ugye, hogy hányszor és mennyit ad ki az ember.
- Nem szagtalan ugyan a termék, de mellékillatot én sohasem éreztem. Most szagoltam meg célzottan az ecsetet és a hosszúkás tégely kijáratát, és akkor éreztem egy jellegzetes szagot, de ez nem hátráltat a használat során. 
- Érdemes kísérletezgetni azzal, hogy az ecsettel mennyi anyagot visztek fel, mert ha túl sok és nem tud megszáradni, akkor könnyen felkenődhet a szemhéjra is, ami már nem túl esztétikus és korrigálni is nehezebb. Szerintem érdemes vele gyakorolni, hogy ne indulás előtt érje meglepetés az embert. 

2 megjegyzés:

  1. Én is ezt a fekete tust használom már nyár óta :)) Szerintem is nagyon jó :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy van még valaki aki szerint jó ez a termék! Használd Te is egészséggel! :)

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com