2014. február 2., vasárnap

Balea koffeines sampon és balzsam-vélemény, teszt

Sziasztok!

Szerintem jó pár blogon olvashattatok már erről a kettősről, én is egy másik blogon figyeltem fel rájuk, majd egy 1+1 akciót kifogva 500 forintért hoztam a sampont és a balzsamot egy vásárlás alkalmával. Gondoltam, ennyi pénzért, tényleg a hülyének is megéri, hogy kipróbálja őket (hát még nekem!).





Lelőhely: DM 
Mennyiség: 
balzsam: 200 ml 
sampon: 250 ml 
Ár: darabja 498 HUF, de 1+1 akcióban érdemes lecsapni, vagy betárazni belőlük, mert akkor két darab termék kerül ennyibe

A csomagolásban nincsen semmi különös, állítható tubussal találja szembe magát az ember lánya, ez már csak azért is jó, mert nagyban megkönnyítheti a későbbi maradék kinyerését. Persze a legjobb megoldás a félbevágás marad, ez kétségtelen!
Nem csak koffeinnel van dúsítva ez a sampon, hanem egyből egy másik, divatos tulajdonsága is egyből megnyerheti magának a vásárlót, ugyanis szilikonmentes termékről van szó. Na mondom, ennek a tréfa se fele, el kell hozni, nincs mese!

Szerintem én vagyok az egyetlen ezen az ég egy adta világon, akinek a balzsamja előtt fogyott el egy ilyen párosnál, mint maga a sampon. Igaz, hozzá kell tennem, hogy nem sajnáltam, nem garasoskodtam az anyaggal egyáltalán. Azt viszont megfigyeltem, hogy sokan amiatt panaszkodnak, hogy a sampon fogy el előbb, hát én vagyok a kivétel, vagy mi a szösz. Vagy csak adok az érzésnek. Egyébként, ehhez képest nem zsírosította a hajamat sem a sampon, sem a balzsam, pedig utóbbiból azért a fejtetőre is került. Ez nekem hatalmas megkönnyebbülés (és előrelépés) volt a Babylove samponos sztori után....

Sajnos arról fogalmam sincs, hogy csak a sampon vagy csakis a balzsam milyen hatással van a hajra, mert én mindig mindkettőt használtam, akárhányszor hajmosásra került a sor. Tehát, csakis a folyamatos használatból következő változásokat tudom nektek leírni!



A hajszálaim vastagodtak, igaz, nem egyenlő ütemben. Volt olyan hajszálam ami jelentősen megvastagodott (elég durva, olyan mintha ilyen vastagszőrű puliból hámoznám ki azt a pár szem hajam) és vannak olyanok, amikre kevésbé volt hatással ez a termék kombináció. A hajam jobban tartja magát, dúsabbnak látszik, és nem győzöm hangsúlyozni, hogy nem zsírosodott gyorsabban, mint azelőtt, tehát káros hatásról nem tudok beszámolni. Fürdéskor kevesebb hajszál landol a kezemben (és onnan kigyűjtve a kád szélére), ennek ellenére szerintem egy hosszabb távú használat sokkal jobb eredményekkel kecsegtethetne. Meggyőződésem, hogy a sampon és balzsam kombó együtt nagyon is jó szolgálatot tesz a hajnak, mint a szimpla sampon, vagy szimpla balzsam használata. Október közepe körül vásároltam ezeket a termékeket, és olyan december végefelé láthattátok őket egy elfogyottas bejegyzésben. Megsaccolva, kb. 2,5 hónapig voltak elegendőek, úgy, hogy heti két hajmosáshoz alkalmaztam mind a sampont, mind a balzsamot. Igaz a balzsam nálam 1 hajmosással előbb elfogyott, mint a sampon, de ez annyira nem tragédia, én vagyok a hülye néhanapján, amikor "istenuccse egyszer élünk" alapon nyomom kifele az anyagot. 

Szívesen újravenném mindkettő terméket és csak ajánlani tudok őket Nektek is! Az újravásárlásban az akadályoz meg, hogy most egy másik koffeines samponnal ismerkedem, ővele pedig szeretném majd összehasonlítani ezt a párost is! Lehet felváltva fogom használni ezeket a samponokat, vagy lesz egy harmadik sampon is, amit bevonok a buliba és 1 havi pihenő kúra után, ismét használni kezdem valamelyikőjüket, csak hogy a hatóanyag újra hathasson, ne szokjon hozzá a fejbőröm. 

12 megjegyzés:

  1. Jó poszt! :)
    http://panka-makeup.blogspot.hu
    Egyébként én még nem próbáltam ezt a termékcsaládot, csak a Baleának egy másik samponját, és az nagyon nem jött be, úgy zsírosodott tőle a hajam, hogy az csuda. Azt hiszem ilyen lila színű volt, de már nem emlékszem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Agresszív blogmarketing imitátor! :D
      Van a Baleának egy másik, lilás samponja, csak az ilyen fügés, és nem ilyen állított tubusban van, hanem sima tubusban. Azt én sem szerettem annyira, bár nálam az illata volt az, ami eléggé negatív irányba sodorta az eseményeket. :S

      Törlés
  2. Megnyugtatlak, nálam is a balzsam fogy el hamarabb :))) Meghoztad a kedvem ezzel a kapcsolatban, lehet teszek én is próbát vele :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, úgy szeretek ilyet olvasni, hogyha valaki az én hatásomra kezd el egy terméket használni! :) Remélem, Neked is csupa jó tapasztalatod lesz vele! Csak ne sajnáld az anyagot...bár ahogyan írtad, ha nálad is a balzsam fogy el hamarabb, akkor kezet is foghatunk!

      Törlés
  3. Én önmagában csak a koffeines balzsamot használtam és már ez a termék képes volt vastaggá és erőteljessé varázsolni a hajszálaimat, nagyon-nagyon szerettem ezt a terméket! :)
    Nálam a Syoss balzsamja fogyott el előbb mint a termékcsalád samponja, szóval nem vagy egyedül :D
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na akkor megvan a ludas! Most már tudjuk a balzsamban van főképp a varázserő! :)
      Pedig már azt hittem, hogy egyedi problémám van a balzsamos elfogyós dologgal...de kiderült sok a sorstárs. Most vagy mi vagyunk a különcök, vagy azok akiknél az ellenkezője jön össze, én már nem tudom!

      Törlés
  4. olyan régóta gondolkozom ennek a 'termékcsaládnak' a megvételén, de valahogy mindig el megyek mellettük.. pedig az ára is nagyon kecsegtető, meg az is amiket írkáltok róla. most már nem halogatom tovább, listára került!! :)

    VálaszTörlés
  5. Na, ez szuper, hogy így gondolod, nagyon örülök neki, hogy meg tudtuk adni azt a képzeletbeli löketet arra, hogy elhatározd magad! :) Leld örömöd ebben a termékcsaládban, remélem ugyanolyan sikered lesz velük, mint nekünk!

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok! A napokban olvastam a "cikket", és most mentem le DMbe, meg is vásároltam mindkét terméket, bár balzsamot kb évente 4szer használok. Nagyon kíváncsi vagyok arra hogy észrevehető lesz-e a változás, remélem igen! Akkor már hinni fogok a csodákban! :)
    Kb menny idő elteltével volt észrevehető a változás?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem minimum egy hónap kell, hogy észrevehető legyen a változás, de lehet inkább több, ez a hajmosások számától is függ. Aki heti egyszer mos hajat, az valószínűleg 2 hónap után fogja észrevenni a változást, de aki hetente kétszer kénytelen, az nyilván gyakrabban nyúl a flakon után. De emiatt ne változtass a hajmosási szokásaidon! Mosd úgy, ahogy eddig is. A balzsammal kapcsolatosan annyi, hogy ne használj túl nagy mennyiséget, sajnos hajlamos zsírosítani egy kicsit a hajat. Sok sikert!

      Törlés
  7. Szia! Én most álltam neki összekapni magam, mert a hajam, a pilláim és a körmeim is elég rossz állapotban vannak. Nagy buli van, hajvitaminnal, szempillanövesztő szérummal, stb, és ajánlották a plantur sampont is, de elrettentő mind az ára, mind a krémmániás értékelése. De hát a google a barátunk, így nemes egyszerűséggel beírtam, hogy legjobb koffeines sampon. 😅 így találtam Rád, és szerintem meggyőztél. :) Az én hajam sajnos összetett problémákkal küzd. Rettentő gyorsan zsírosodik, maximum 3 napot bír, de akkor már tuti, hogy a harmadik (ha nem a második) napon szárazsamponnal nyomom. Egy gyorsétteremben dolgozom, ahol a zsírgőz és a meleg is odaver a hajnak rendesen, bár előtte sem volt szárazabb sokkal. A hossza viszont száraz, a vége törik. :/ Fodrászommal szoktunk ápoló pakolással javítani rajta 2-3 havonta. Remélem beválik ez a termék, mert akkor nagyon-nagyon hálás leszek Neked! 😃🙂

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Mirtill,

      A Plantur nagyon drága és nem biztos, hogy mindenkinek beválik. Viszont ez a Balea koffeines sampon duó nem tudom, hogy még mindig létezik-e, a bejegyzést sajnos több évvel ezelőtt írtam. Helyette az Alpecint tudom még jó szívvel ajánlani, az engem is meggyőzött akkoriban. Igaz, eléggé szárítja a hajat és minimum kell neki 2 hónapnyi folyamatos használat, hogy az ember tényleg lásson is valamit a hatásából.
      Nagyon örülök, hogy tudtam segíteni, ha van bármilyen kérdésed, írj nyugodtan! :)

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com