2014. február 19., szerda

Nem olyan régen olvastam II.

Sziasztok! 

Az utóbbi időben jócskán megcsappant az ajánlók száma, épp ezért igyekszem pár, általam elolvasott könyvet hozni. Szeretettelek volna valami újdonsággal is meglepni Benneteket, így arra gondoltam, hogy a bejegyzés végén még felsorolok 3-4 másik könyvet, amit szívesen elolvasnék. Ha van kedvetek, akkor szívesen veszem a ti ajánlásaitokat is, hiszen nagyon sokszor kaptam már ezelőtt is jó tanácsokat Tőletek! 

Forrás: http://konyvmolykepzo.hu/wp-content/uploads/2011/11/6119_b1.jpg


Jennifer L. Armentout - Obszidián
Bevallom, engem a legjobban a könyv címe fogott meg. Olyan különleges, nem? Persze sejtéseim voltak, amik több-kevesebb sikerrel be is bizonyultak a történet előrehaladtával. Ami nagyon tetszett, az az, hogy a könyv néha hajlamos elhitetni az olvasóval azt, hogy azt hiszi: tudja mire számíthat. De néha, annyira nem. Persze a szerelmi szálnak is jutott jócskán hely a könyvben, de nem abban a szánalmas köntösben, mint amit a Twilight nyújt. Sokkal inkább egy különleges verziót láthatunk, szerintem ez is különleges a könyvben. 
A tartalomról....
Vannak ám bajok, amikor költözik az ember. Nem csak a környezet változás az, ahol helyt kell állni, hanem el kell engedni valami fontosat. A kérdés az, hogy ez az új hely vajon milyennek tűnik és mit adhat annak, akinek azelőtt mindene megvolt. Majdnem mindene. 
Mi sem nehezíti jobban a körülményeket, amikor az amúgy is nehézkes beilleszkedést valaki hátráltatja, sőt, kifejezetten élvezi azt, ha árthat, rombolhat a másik lelkében? Vajon mindez csak álca, vagy itt is kialakulóban van egy jószomszédi (v)iszony? 

Forrás: https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg2Ny-e4Vv1bJA6KgFsf0Kcetz3GQzIUZxeW0YPpCJ3haJ4YYe1kquUEU5RS0-7-S9AJyg3FvDiCWl-7vFguvdBUw2p54wRgdI_jmbAPtdDHnHPgvwIoJfLqMSCJqQ-FnnT4pUIkf5CgQ8/s1600/b842362.jpg

J.R.Ward-Kapzsiság 
A hét főbűn egyike. Még elég elevenen él bennem a könyv, mert tegnap este sikerült kivégezni. Elég össze-vissza szerintem az író az első oldalakon, és nagyon-nagyon-nagyon minimálisan kapcsolódik a Fekete Tőr Testvériséghez is. Azt sajnálom, hogy az igazi történet később indul be, több mindennek kell kiderülnie ahhoz, hogy az ember tudja értékelni ezt a ködből átmegyünk a tisztaságba dolgot. Aki nem olvasott tőle egy könyvet sem, annak nehéz lehet ez a könyv, mint egy türelemjáték, úgy tudom elképzelni. Más befejezésre számítottam, bevallom. A minden jó, ha a vége jó könyvekhez és hogy mindenki tud mindent a végére hozzáálláshoz már hozzászoktam a Fekete Tőr Testvériséges könyvekből, de ez itt elmaradt több ízben is.
A tartalomból...
Vin diPietro egy igazi üzletember, aki a mocsokból küzdötte fel magát a luxusba. Igen ám, de mindennek ára van, még ha oly tökéletesnek is tűnik az élet. Gazdagság, jóféle nő, és arrogancia valamint a munkavállalói kibeszélése jellemzi őt. Egészen egy bizonyos napig, amikor egy váratlan baleset folytán nem csak új ismertségre tesz majd szert, hanem bizony válaszút elé is lesz állítva. Hacsak nem veszett el minden, örökre. Pénzen sok mindent meg lehet vásárolni. Vajon ez a lélekre is vonatkozik, vagy ide már a fent lakók segítsége kell?



Olvasó listára került
Az Obszidián, mint történet nem zárult le teljesen. Itt van az Ónix, a folytatás. Amiben kiderülni látszik, hogy nem mindenki az, aminek mutatja magát. De ha nem az, akkor mi? 
Az Éhezők viadala: Tucat könyv, tudom. Amióta megnéztem a filmet érdekel, hogy könyvben hogyan van ez az egész tálalva, mert bennem még így is elég sok kérdés van és emészt a dolog. Amúgy hülye voltam, mert utánanéztem a történet végének. Zabszem volt a seggemben és nem bírtam ki, hogy most kivel mi lesz, hogy lesz.... 
Gyönyörű Sorscsapás: Még az előző helyemen tevékenykedők közül csapta le valaki ezt a könyvet a kezemről. Így, egy kicsit rossz emlék fűz hozzá, de a róla utólagosan olvasott ajánló jónak tűnt, és amúgy is szeretem az ilyen ellentétes hangvételű címeket. Egy sorscsapás hogy is lehetne gyönyörű, ha csapás?  

Mit gondoltok, olvastátok már a másik két könyvet? És a fentebb említett könyvekről mi a tapasztalat? Érdemes elolvasni őket? 

6 megjegyzés:

  1. Az Obszidiánt, Ónixot olvastam, várom a harmadik kötetet.

    A gyönyörű sorscsapás a mostanság divatos new adult kategóriába tartozik, olvastam már jobbat ebből a kategóriából (pl. A soha határa, Tökéletes kémia)
    Az Éhezők viadala már fent van az e-bookomon, csak kellene hozzá idő is... :]

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Tökéletes kémiát már én is kinéztem! A soha határát meg most láttam meg, ahogyan felmentem a molyra.
      Utóbbival szintén ugyanaz a bajom, mint neked, sajnos nagy az időhiány és inkább pihennék, vagy aludnék, vagy tanulni kellesz. :/

      Törlés
  2. Ward számomra örök kedvenc, viszont a Fekete Tőr Testvériség az abszolút favoritom. Ez sem egy rossz sorozat amúgy.
    Az Obszidiánnal már szemeztem, de még sosem nyúltam érte... sosem fogynak el az olvasnivaló könyveim. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Fekete Tőrt én is szerettem, bár a 7. könyv körül kicsit megcsorbultak a feltétlen érzelmeim iránta. Ennek ellenére folytatni fogom ezt a sorozatot, ez az érdekesnek mondható vég, nem vette el a kedvemet. Jobban megszoktam, amikor vámpírokról irkált, ennyi az egész! :)
      Az Obszidián után nyugodtan nyúlj, szerintem különleges. Egy nagyon picit Twilight, de éppen annyira, hogy ne lehessen utálni érte. Ez lett volna az igazi jó sztori szerintem, nem a Stephanie Meyer féle változat!

      Törlés
  3. Az Obszidiánt nemrég hoztam ki a könyvtárból, lassan már ő lesz a soron. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó olvasgatást hozzá, akkor hamarosan megbeszéljük a részleteket benne! ;)

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com