2014. május 25., vasárnap

Kérdőív: válaszok Nektek

Sziasztok!

Rengetegen kitöltöttétek a kérdőívet (na jó, 22-en), így gyorsan is szeretnék válaszolni pár felmerült dologra! Nem tudom igénylitek-e, hogy mindenkinek külön válaszoljak, de én így terveztem alapból ezt a dolgot, most csak pár fontosabb dologról hoztam egy választ/összegzést. Remélem, majd ott is szívesen újra olvassátok ezeknek a dolgoknak a nagy részét! 


Az első és legfontosabb, sőt, legmegosztóbb dolog az a fényképek kérdése volt. Volt aki borzalmasnak találta őket, volt aki kiemelte, hogy nem rosszak a képek, ahhoz képest, hogy a kis kompaktom közelében sincs egy profi géphez. Ezen a dolgon viszont mostanában nem tudok változtatni. Sajnos, nem engedhetem meg magamnak azt, hogy több tíz ezrekért egy új fényképezőt vásároljak, mert jelenleg más prioritások vannak az életemben.  Egyelőre próbálom kihasználni a fény adta lehetőségeket, ha meg homályos lesz a kép, akkor homályos lesz, sajnos nem mindig van jó idő a fotózáshoz. Az előre befotózott 3-4 adagnyi bejegyzés néha meg hajlamos idő előtt elfogyni, így néha pocsék időben is kénytelen vagyok neki állni fotózni (ördögi kör ez). Ez olyan dolog, amire jelenleg tényleg nem tudok úgy áldozni, ahogyan szeretnék. Annak meg nem látom értelmét, hogy egy 10 megapixeles gép helyett egy 12 megapixelesbe fektessek be, mert azzal nem sokkal lennék előrébb. (Sőt, szerintem semmivel sem.) 

A második legfontosabb dolog a bejegyzések gyakorisága volt. Ez megint egy olyan dolog, amin nem tudok annyira változtatni. Ha tanulni kell, akkor tanulni kell és akkor persze van, hogy a blog is leáll. Ez néha váratlanul jön, mert hiába rendezem el én normálisan a dolgaimat, ha a rendszer, vagy éppen más figyelmetlenségén csúszik el a dolog.  Ma is pl. kaptam egy levelet hogy az egyik vizsgám törölve lett, vegyem át máshova. Az az egy mákom van, hogy vizsgaidőszak előtt megint elkezdtem játszani az állatot és felvettem a 12 vizsgámból 10-et előre. Mindegyik sikerült, de ha nem lettem volna ilyen szerencsés (és tudat alatt előrelátó), akkor nagy kakiban csücsülnék most....A másik dolog, hogy szerintem a heti 2-3 bejegyzés azért nem olyan vészesen kevés, de nyáron remélem egy kicsivel több időm lesz egy új rendszert kialakítani az oldalon. Néha ugyan előre is dolgozom, de hajlamos vagyok még akkor is tartalékolni, amikor egy kicsit felesleges (családi átok ez a hozzáállás, nézzétek el). 





Felmerült a smink és az outfit fotók bemutatása a blogon, amitől mindig rettegek, minden kérdőívezésnél, mert be kell valljam, ha ilyesmit csinálnék, nem érezném jól magam. Úgy értem, nem az én stílusom ez a bepózolás és arc vágás, az pedig ahogyan érzem magamat, tuti hogy meglátszana a képeken is, amiket...így már tuti nem szívesen nézegetnétek.

 Sminkek voltak az oldalon (még ha csak 3 darab is), de nagyon sokatoknak nem tetszettek az eredmények, és én is úgy érzem hogy azért bőven van mit fejlődnöm, ezért hogy ne érje szó a ház elejét, inkább úgy döntöttem hogy vagy mindent, vagy semmit és inkább a semmi mellett döntöttem. Ez amiatt volt, mert ugyan volt 1 kifejezetten jobban sikerült sminkem az elődöknél, de nem éreztem azt, hogy a javuló tendenciát Ti is észrevettétek volna, így azzal lezártam az ügyet, hogy: mivel nem reagáltak a pozitív változásra semmit, így nem is érdemes tovább folytatnom azt.

Páran említettétek, hogy szeretnétek személyesebb bejegyzéseket is olvasni tőlem, de sajnos csak 1 ember részletezte ezt, hogy mire is gondolt. A többieknél ötletem sincs, hogy ez mit takarhat, úgyhogy megkérdezem ezt is: Ti mire gondoltatok személyes bejegyzés alatt? Ez mindig egy nagy kérdőjel marad számomra, hogy egy látogatónak mi a személyes bejegyzés. Rengeteg személyes bejegyzés van a blogon így is, ami ugyan szépségápoláson belül tartozik a személyes kategóriához, de úgy látszik másban gondolkodok én és másban Ti.( Egy ember említette a TAG-eket mint téma, de szerintem egy idő után azokat is megunja az ember.) 


Pár érdekesség...
Vannak akiknek a kommentjei nagyon elgondolkodtattak. Egyikőtök azt írta, hogy bennem van a görcs és mintha valami visszatartana attól, hogy teljesen kiadjam magamat, és érződik a bejegyzéseken hogy több van ott, ahonnan ez jött. Ebben látok igazságot, és sajnos tudom is, hogy miért alakult ez ki. Tudomásul is vettem, miután elgondolkodtam rajta hogy igen, ennek van valóság alapja. Néha sikerül ezt a határt túllépni, túllendülni rajta, néha viszont nagyon nem. Ez főképp egy kicsit rajtatok, olvasókon is múlik, hiszen néha, bárminemű visszajelzések nélkül nehéz továbbgondolni bármit is. 



Negatívumok
Ketten is abban láttátok a blog hibáját, hogy kevés a feliratkozók száma. Ez csakis rajtatok múlik, én soha nem is erőltettem ezt az iratkozz fel dolgot, eddig egyetlen egy nyereményjátéknál volt az, hogy feltétel volt a feliratkozás, máskor inkább a már az előzőleg feliratkozottaknak szeretttem kedvezni.  Persze játszhatnám az agyam, hogy sokszor tartok nyereményjátékot és mindent feltételhez kötök, de szerintem rájöttetek sokan az előző két játékból, hogy nem az a célom, hogy a nyereményjátékokból verbuváljak egy hiéna csapatot magam köré. Jobban esik, hogyha valaki amiatt jön, mert hasznosnak gondolja azt, amit csinálok, vagy éppen az oldalt magát. 


Felmerült az is, hogy néhányotoknak nem vagyok/voltam szimpatikus, egy része ennek szerintem az írásbeli kommunikációnak tudható be és a félreértelmezéseknek/félreértéseknek. A másik dolog, amire rá is világított egyikőtök az én bújtatott negatívságom, már a bemutatkozó szövegemben is, de azt főképp amiatt raktam be, mert sajnos tapasztalom, hogy néhányan annyira rosszindulatúak, hogy hajlamosak átkölteni azt, amit írok és mindenképpen ők maguk is csak a rosszat látják benne, holott szó sem volt erről, csak ők kevertek-kavartak bele mindent. Ezt kivédve, inkább előre felvértezem magam, hogy megkíméljem magam sok kellemetlenségtől. Ez nem a normális látogatóknak szól, egyszerűen a csökött agyúaknak akik hajlamosak kötekedni és csak a vitát szítani! :) 



Pozitívumok
Nagyon-nagyon örültem, amikor azt olvastam, hogy sokan egyedinek gondoljátok a blogot és hogy szerintetek rendben van a dolog.  A design-nal volt egy kis probléma régen, de azt hiszem, ez a kinézet már tényleg engem tükröz és ezt észre is vettétek páran, ami nagyon jól esett, tekintve, hogy én készítettem ezt a fejlécet. Az oldalszélesség át lesz állítva hamarosan, remélem így már nem lesz kényelmetlen a böngészés számotokra! 


Ami nagyon a szívemig hatolt és megdobogtatta azt, az az volt, hogy volt aki szerint nem szálltam el és beszállt a kérdőívezésbe olyan is aki azt írta, hogy félreismert és hogy sajnálja azt, hogy előre ítélkezett rólam. (Itt azért bevallom egy kis büszkeség töltött el, és a büszkeséget nem magamra értem, hanem arra aki ezt írta!:)) 
 Na meg az is nagyon jó érzés, hogy van aki átlátja, hogy mennyi munka van ezzel így is, és van aki a humort is értékelni tudja, nem pedig csak néz, hanem lát is, és értelmez is. Az ilyen látogató annyira nagy kincs egy oldalon, örülök, hogy valakit így meg tudtam fogni! :) 


Szerintem ez elég tömör volt, úgyhogy tovább nem is merem folytatni ezt a kielemzést, igyekszem sokaknak válaszolni majd, csak úgy gondoltam, ezek voltak a legkényesebb témák, amikre a reflektálást nem szabadott későbbre hagynom. Azért szóljatok, ha idáig eljutottatok, és nem rettentett el ez a sok szöveg....:)

4 megjegyzés:

  1. Látod Andus, szeretünk! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért nem mindenki! Volt akit egyenesen a rosszindulat vezérelt a kitöltés során...kár, hogy nem volt elég óvatos és előrelátó az írás stílusát illetően, mert ha véletlenül elkottyintom hogy ki volt az, eléggé "szép" világ jön rá! :D Csak ezt nem akartam már belevenni, hogy elrontsa a hangulatot...

      Törlés
  2. :)

    A fényképezőgép-témához annyit fűznék hozzá, hogy önmagában az, hogy hány megapixeles egy gép, nem jelent semmit, főleg akkor nem, ha arról van szó, hogy 10 vagy 12 MP. Nekem most egy bridge gépem van (több, mint egy kompakt gép, de a tükörreflexeseknél gyengébb), és már nagyon kezdem kinőni; nagyon szeretnék tükörreflexes gépet, de ha egyszer nincs rá pénz, akkor nincs, úgyhogy megértelek. Próbáld meg esetleg azt, hogy amikor jók a körülmények, akkor több bejegyzésnyit fotózol be egyszerre, így azért be lehet tárolni képekből.
    Heti 2-3 bejegyzés szerintem nem kevés, ne hajtsd túl magad, mert akkor elvész az élvezet :) Ugyanígy, ha valamit nem szeretnél csinálni, kényelmetlennek érzel, akkor ne csináld; nem egy "kiszolgálógépezet" vagy, úgy is megtalálod a közönséged, ha "csak" azt csinálod, ami jólesik.
    Nagyon tetszik a fejléc egyébként :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valahogy sejtettem, ezért is nem akarok így beruházni egy gépbe. Egy 14 vagy 16 megapixelesre gondoltam úgy, hogy legalább 10x (ha nem több) optikai zoomja legyen. Én is bridge gépet néztem, de abból egy viszonylag drágább darabot, mert ha már veszek, akkor normálisat vennék, de egy kicsit lekonyult a szám, amikor megláttam az árát. Bankot meg mégsem robbanthatunk, na! :D
      Kihajtani nem is akarom magam, csak néha én is érzem, hogy több mindent szeretnék írni, több mindent átadni, de ez vizsgaidőszakban felér egy öngyilkossággal. Nyáron azért majd remélem, sikerül beállítanom magamat, meg egy kicsit előre lépni. Én bízom benne, hogyha letudom ezt a sok vizsgát végre, akkor a nyugalmasabb perceimben öregeskedhetek egy kicsit és tudok sokkal előrébb is nézni a bloggal kapcsolatosan. :)
      Akkor azt mondod, hogy ha majd lesz rá keret, hagyjam a bridge gépeket és akkor már inkább egy nagy-nagy gépre ruházzak be? (A kinövésre értem, mert félek, hogy ha én is kinövöm, akkor annak lehet nem lesz értelme, hogy itt nyalogatom a lekváros üveget, majd megunom 2 év használat után. :))
      Kiszolgáló gépezet nem is szeretnék lenni, de jó tudni, hogy mások is mire vágynak és úgy megvalósítani a dolgokat olyan módon, hogy azért a kecske is, és a káposzta is megmaradjon! :) Köszönöm, hogy írtál Tőled különösen jól esik, ha hozzászólsz a dolgokhoz!

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com