2014. június 2., hétfő

DIgital Divas Bloggerkonferencia 2014 05. 31. | Személyes élménybeszámoló

Sziasztok!

Még friss az élmény, így szeretnék egy kicsit személyesebb beszámolóval készülni Nektek erről az eseményről. Ha kíváncsi vagy, hogyan bukiskodtam megint, akkor olvass bele a bejegyzésbe! 

A bejegyzésnél kamiii képeit használtam fel, mint ahogyan azt múltkoriban is tettem a blogger találkozó idején!:) Ott is leírtam a képek alá, csak a blogger, valamiért mindig fehér betűszínnek könyveli el azt, amit leírok, holott az alapbeállítás fekete...Ki érti ezt? :) Mindenesetre, köszönöm, hogy kölcsönvehetem a képeket! 



Egyszer volt hol nem volt....Andus kapott egy levelet. A legelső gondolata a vizsgaidőszak körül forgott, ráadásul pont aznap lett volna élete legnehezebb vizsgája. Végül a sors úgy hozta, hogy a tanár aznap nem akart diákokat nyúzni, így a vizsga törölve lett. Nagyon megörültem ennek, és volt képem beszervezni egy kísérőt is erre a konferenciára, Mea személyében, aki a The nailpolishmaniac írója- biztosan sokan ismeritek már. Szóval ilyen megdönthetetlen tervekkel igyekezetünk a helyszín felé.

Az odaút kalandosnak indult, mert annyira szószátyár voltam, hogy azon kaptam magam, hogy Mea megkérdezi, hogy: -Hol kellett volna leszállnunk? Akkor már épp csukódott az ajtó és bizony egy priceless fejjel konstatáltam, hogy annál a megállónál kellett volna leszállni. De, legalább ez is egy ékes bizonyítéka annak, hogy jól érzem magam azzal, akivel vagyok.

A terv szerint még egy kávézó szerűséget kerestünk volna még az eredeti célpont megtalálása előtt, így futottunk bele a Burger Kingnél Katy-be, majd bevárva Renit elindultunk a Budapest Music Centerbe, ahol már egy igencsak nagy tömeg várt benn. Pedig én azt hittem, korán érkezünk majd...

Némi csúszással kezdődött a konferencia, ahol előadásokat hallgathattunk meg különböző témákban, bloggerektől, de hagyjuk is az ilyen sallangos vackokat, inkább arról beszélnék, hogy ki volt hatással rám! A programot úgyis megtudjátok nézni a Cosmopolitan honlapján.



Először is, szerintem ez az előadás sorozat elég töményre sikerült, a végén már nagyon fáradt voltam, de legalább becsülettel végigültem mindent, mert úgy gondolom, hogy a világ folyamatos változásban van, ha már lehetőséget kaptam arra, hogy itt lehessek, igyekszem minden előadással szemben nyitottnak és befogadónak lenni. Sajnos, nem minden előadás ütötte meg azt a szintet, amit elvártam volna, nagyon sok klisé és sallang volt, amit szerintem már előttünk is 89500-an ellőttek, hogy a blogoláshoz türelem kell, folyamatosság stb.. Ezekkel nem is untatnálak Titeket, inkább azokat szeretném kiemelni, akik megfogtak, megnevettettek, vagy éppen inspiráltak, sőt, volt akiben nagyon-nagyon-nagyon pozitívan csalódtam!

Sixx a trollokkal való kommunikációban próbált segíteni, igen Ő az a Sixx, aki anno leszólta a Beauty blogokat (lehet köpködni engem is, hogy hogy merek egy ilyen embert szimpatikusnak találni). Sok újdonságot nem mondott, de megerősített abban, hogy hogyan is kell ezt az egészet kezelni és hogy a ronda vagy, vagy a g*ci buta vagy hozzászólásoknak közük sincsenek egy bloghoz, vagy egy blogposzthoz, mert az bizony nem kritika, csak szimpla cseszegetés. Szerettem, hogy szókimondó és hogy van egy olyan burkolt humora amivel nem csak hogy leoltja az embert, hanem meg is nevetteti a közönségét. Nem spilázta túl, laza volt, nyugodt, és osztotta az észt, bár azért szó esett arról is, hogy bizony őt sem hagyja minden hidegen. 

Farkas Lívia hozzáállása nagyon tetszett, holott, azelőtt nem igazán olvastam a blogját, de ettől függetlenül nagyon szimpatikus volt az a szemlélete, hogy bizony attól a ponttól hogy a látogatót egy statisztikai adatnak tekinti az ember, ott már elvész az egész varázsa. Amit külön kiemelnék, az az, hogy nagyon szépen, összeszedetten fogalmazott meg bármit, és volt egy nagyon inspiráló, értékes útravalója, még pedig az, hogyha az ember önmagát adja, akkor nem lesz konkurenciája. Nagyon tudtam vele azonosulni, holott jó magam nem vagyok az a lelkis-mélyenszántó gondolatos ember, sőt, ilyenre azt hittem mindez idáig, hogy nem vagyok fogékony. Ő volt az egyik kiemelkedő személy, akinél tényleg úgy éreztem, hogy értéket/útravalót kaptam az egész előadás ideje alatt. 



Bebita Bonita a vlogolásról tartott egy előadást. Ő volt az, akit én a videói alapján ezelőtt nem igazán tartottam kedvencemnek, sőt igazából 1-2 videója után nem is kaptam kedvet a többihez. Viszont az, ahogyan beszélt a vlogolásról és az, hogy megemlítette, hogy szerinte a két legfontosabb dolog az alázat és a tisztelet, hát én ott elolvadtam, szó szerint! Esküszöm egy kicsit már vártam, hogy valaki TÉNYLEG valami értékeset mondjon/adjon át egész idő alatt, olyasmit amire lehet építeni egy kicsit, mert igen, lehet valaki nagyon jó, és nagyon kiemelkedő abban amit csinál, de ha nagyon a fejébe száll a dolog, ott baj lesz.

Az előadások után, kiosztottak díjakat, 4 kategóriában. Eszti Smink (akit Esti Sminkre kereszteltek át, egy kis bakinak köszönhetően :)), Urban-Eve (Farkas Lívia) és a Krémmániás lányok vitték a prímet, nyertek a saját kategóriájukban, ami nagyon megható volt. Látszott rajtuk, hogy nagyon-nagyon örülnek a sikernek.  Esztin annyira láttam a meghatottságot, hogy már egy kicsit féltettem, hogy elsírja magát ott helyben a színpadon. (Lehet, hogy elsírta utána magát, nem tudom, erről Ő majd biztosan beszámol a csatornáján a Rizslabdacsoknak! )

Egyébként külön kiemelném Eszti és a barátja figyelmességét (emberségét, inkább ez a kifejezés a helyesebb) a kávészünetben, nagyon sokan nem igazán törődtek másokkal a szünet ideje alatt. Én épp' megszólítani szerettem volna Esztit, amikor láttam, hogy Robi felhívja a figyelmét arra, hogy valaki elhagyta a kitűzőjét/nyakba akasztóját (vagy nem tudom mi a pontos megnevezése ezeknek). Egyedül Eszti volt az, aki érte nyúlt és fel akarta venni, azelőtt meg akik ott ácsorogtak, jól végigtapostak rajta, vagy próbálták nem észrevenni azt. Nekem ez a mozzanat nagyon megmaradt, mert úgy érzem, néhányan nem igazán viselkedtek emberként, sokan inkább már-már  képzeletben a Szent Koronát rakták magukra, úgy viselkedtek másokkal (is). És itt jön képbe az, amit Benita Bobita mondott, hogy tisztelet (egymás tisztelete is) és alázat mindenek előtt!  Míg volt, aki magával volt elfoglalva meg azzal, hogy egyen-igyon, meg hogy vihorásszon akár másokon is, addig volt, aki nem csak magával törődött, hanem ember maradt. Szerintem elgondolkodtató..:)


Mi eljöttünk a díjátadó után mert elég hirtelen lezárták a rendezvényt és elkezdtek kifele menni az emberek, nekünk pedig dolgunk is volt. A hazafele út nem volt kalandos, azt leszámítva, hogy igazi vidékiként viselkedtem és kerestem a második metrólejárót a 4-es vonalon, holott eléggé egybe van nyitva a pálya, nem kell külön lejárót keresni egyik irányba sem. Látszik, hogy nem mindennap találkozom metróval, hacsak az újság elolvasása nem számít annak (kac-kac-kukac). 

A rendezvény egyébként nagyon színvonalasra sikeredett, tényleg rengeteg inni- ennivaló volt,  csodálkoztam is, mert erre abszolút nem számítottam. Egyedül az nem tetszett, hogy a rendezvénynél csúszás lépett fel, amit az ebédszünet és az előadások érdekesebb, valódi értéket átadó részének levágásával próbáltak kiküszöbölni, mondván: úgyis megkérdezhetjük az előadókat később. 
A meghívást csak megköszönni tudom az illetékeseknek, remélem, hogy legközelebb is eljuthatok egy hasonló, ám akkor már több tapasztalattal rendelkező eseményre! 

Esetleg, ha van valami kérdésetek, vagy kíváncsiak vagytok valamire, akkor szóljatok, kérdezzetek és mesélek még! :) Én ezeket tartottam a legfontosabb mozzanatoknak, de ahány ház, annyi szokás, nyilván Nekem ez volt a lényeges rész, valakinek meg egy másik rész lett volna a kedvence. 

9 megjegyzés:

  1. Úgy őszintén nem lepett meg, hogy Esztitől kaptad a legtöbb emberséget. :) Engem amúgy tényleg érdekelt volna ez az előadás, de már Kaminál is olvastam, hogy azért legjava nem volt egy nagy durranás. Kár, pedig a témák valóban érdekesek. :)

    VálaszTörlés
  2. Nem én kaptam, csak rajta vettem észre, hogy másokkal szemben emberibb. :) Engem azért meglepett másokhoz képest, mert nagyon sokan előadják magukat, hogy mennyire különlegesek, jobbak mint mások, közben meg, sehol semmi...értéket meg aztán pláne nem tudnak közvetíteni.
    Sajnos, nem tudtam vele beszélni, mert nem akartam megzavarni, végül meg pont kezdődött a következő előadás, így már pláne nem akartam láb alatt lenni senkinek sem...gyors pillantás a képkészítőkre, Mea megkeresése, és nyomás a következő előadásra. A helyünket pl. addigra el is foglalták, annyira szorított az idő. :S

    VálaszTörlés
  3. Én nem tudtam ott lenni, de mikor megláttam, hogy Eszti nyert, nagyon megörültem :) Az viszont elég sajnálatos dolog, hogy páran mennyire el tudnak szállni maguktól..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira örültem, amikor Ő nyert! Abszolút megérdemelte ezt a kitüntetést, sőt, szerintem többet is!
      Mások sajnos ilyenek, inkább azoknak örüljünk, akikben nem kellett csalódni! :)

      Törlés
  4. Ó a kis képeim *-* Na igen, a negatív dolgokról már tárgyaltunk eleget...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a képeid! :) Remélem nem haragszol, hogy mindig Tőled kérem kölcsön, de olyan jók, a magam képei meg olyan kis nyeszlettek lennének a Tieidhez képest! :D
      Na igen,a negatív dolgok. De hála az égnek, volt akiben pozitívan is tudtam csalódni, nagyon örültem, hogy nem csak jóból-rosszra volt példa, hanem fordítva is! :)

      Törlés
  5. Jó volt olvasni a beszámolódat, és én is Ehhsty sikerének örültem a legjobban, abszolút. Annyira kedves, normális ember, amilyennek mindenkinek maradnia kellene, és bár erről én is tudnék hosszan értekezni, inkább majd egyszer személyesen tegyük meg :-) Mert ugye jössz majd még a találkozóinkra??? :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jövök, hogyha rendeztek még! Azt hiszem, sok mindenben egyet fogunk érteni! :) Remélem nem nyaralni leszek akkor, mert rossz lenne úgy kimaradni az egészből...:(

      Törlés
  6. Szuper volt a Te szemszögedből is olvasni a DD-élménybeszámolót, örülök, hogy erről az emberséges oldaláról adtad át az élményt! :)
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com