2014. július 6., vasárnap

Erdély, képek csak úgy | Személyes

Sziasztok!

Múlt hét végén és a mostani hét elején tuti észrevettétek, hogy nagy csönd volt a blogon. Nem véletlenül, mert rokonlátogatóba mentünk el, ahol azért másra is volt időnk az utazás mellett. Mivel hiányoltátok a képeket is a blogról, én pedig egy ideje egy új fényképezőgéppel szerencsétlenkedem, gondoltam hogy akkor pillantsatok be pár általam készült képre.:) Néha 1-1 mondattal kommentálom a dolgokat, ha szükséges. 
A képeket nem dicsekvő szándékkal készítettem, nem célom vele a megbotránkoztatás és a rongyrázás általam is utált formája, hogy mutogassam minden áron: na nézzétek én ide is eljutottam.(Ebből már volt probléma a blogon, csak ezért említettem ezt meg.Mellesleg pedig ha akkor tudtátok volna, hogy akkoriban miért utaztam ki abba az országba, lehet sokan meggondolták volna, hogy mit vetnek kommentként a bejegyzés alá, de mindegy is!)  Egyszerűen írtátok páran, hogy több személyes bejegyzést szeretnétek, ez a dolog ide is beillik és lett pár kép, amit szívesen megosztanék Veletek is! 


Útközben a Királyhágónál megálltunk pihenni.... 




És itt még mindig a Királyhágó tetején.... Sok a magyar hang, ha egy kicsit fülel az ember! Aki amúgy hosszabb utat tesz meg, szinte tuti, hogy itt lesz az egyik pihenő helye az útja során! Mi is így teszünk szinte mindig...Bevált hely, és a hegyi kanyargós szerpentinek után kell is a pihenő! 


Ha focimeccs, akkor csak a csíki sör! És az almás is nagyon jóféle.... 


Felszállott a páva...akarom mondani a pulyka. Ki találja meg a képen? Vicces volt, akárhányszor ilyenje volt, végül csak kitalálta, hogy mit is akar...


Parajdon is jártunk..... a sóbányában! Emlékeztek Zsók Levente sóbányai történeteire? Na itt is volt aki megnyalta a falat, mert nem hitte el, hogy sós. Ja az én voltam. 


Különböző kegy-részeket alakítottak ki, így szinte minden vallásgyakorló megtalálhatja itt a maga Istenét. Nekem a kis templom-szerű résznél az ablakok tetszettek. Ha templomokba térek is csak ezeket csodálom meg áhítattal! 


Jó szerencsét! Ugyebár, aki a bányába megy, tudjuk miért kell ez! 



A magyar sajtó szülinapomkor közölte, hogy bizony el van döntve: az X éve felújítás alatt álló strand megnyit, pont akkor, amikor én a közelben járok! Mi ez, ha nem mázli? 
Egyébként minden modern, van étterem és a víz jó sós....olyannyira, hogyha kiszállsz és megrázod magad, túl van sózva a leves ebédre!
Ja, és a víz nincsen melegítve, a természetes napfény dolgozik nekünk, avagy éljen a hideg víz és annak nehéz megszokása...hajakra vigyázni! Ekcémásoknak különösen ajánlom ezt a helyet, a wellness részleg hamarosan elkészül és egész jó árakon lehet majd itt éjszakákat eltölteni, magyar ár-érték ajánlathoz képest!



A citromos társánál, az újonnan megjelenő almás társa finomabb! 





És hát nem maradhattak ki a természetfotók sem, mint ahogyan látjátok!:) 

     

23 megjegyzés:

  1. A virágos képeid kifejezetten tetszenek :) És az összes többi is, én örülök hogy ide eljutottál :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Pedig nem tartom magam egy nagy fotósnak, sőt, szerintem nem is leszek az. De a virágokkal úgy tűnik elboldogulok! :)

      Törlés
  2. Én is megnyaltam Parajdon a falat :D! De sokan mások is. Imádom Erdélyt, ott mások a színek, a szagok, az ízek. Idén mi nem megyünk ennyire be. A Pádisi fennsíkot támadjuk meg két hét múlva.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én annyira nem szeretem, mert akárhányszor mentünk eddig, mindig volt valami gond. Az ízeiket meg nem igazán szeretem, talán a miccs az, amit úgy szeretek, de azt tudom, hogy pl. rizst nem igazán tudnak főzni és emiatt mindig mérges vagyok. :D

      Törlés
    2. Miert is nem tudunk rizset fozni? Az itteni konyha kituno, a miccs meg roman etel.

      Törlés
    3. Mégis sokan úgy eszik a miccset meg áradoznak róla, mintha az övék lenne. De valahogy sejtettem, hogy valakinek muszáj lesz belekötnie bármibe. Egyébként meg az egész országra értettem, hogy nem tudnak rizst főzni. Hogy miért, azt inkább nem merem felsorolni mert túl sok lenne, de az biztos, hogy az ország különböző részeiben ettem rizst és mindhárom alkalommal nem voltam vele megelégedve. Ezzel nincs is gond, mert tudom, hogy nem fog egy egész ország hozzám igazodni...De hagy jegyezzem meg ezt a saját blogomon komment formájában, úgy, hogy ne legyen belőle sértődés. :)

      Törlés
  3. Milyen szép képek *.* Szuper kirándulás lehetett. Én még sajnos nem jártam Erdélyben, de nagyon szeretnék oda is eljutni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem eljutsz ide is! Bár rizst azért ne nagyon egyél, azt nem tudják jól főzni! A miccs viszont szuperjó, darált húsos kaják közül ezt eszem a legszívesebben! :D

      Törlés
  4. Üdvözlet Erdélyből! :)
    Remélem jól érezted magad, jó volt picit látni Királyhágót és Parajdot!
    És igen, Nektek lehet meglepő, de rengetegen vagyunk magyarok erre fele :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ami kimaradt, a csíki sör...szerintem a világon a legjobb :D (javíts ki ha tévedek) :P

      Törlés
    2. Nekem nem volt meglepő, tudom hogy sok magyar él arrafele csak azt hittem beljebb kell menni jóval, hogy megszokottabb legyen a magyar szó. :) A pihenőhelynél azért volt meglepő, mert nagyon sokszor álltunk meg itt és csak néha hallottam magyar szavakat. De most az egész pihenő hemzsegett, mintha tényleg itthon lettem volna! :)
      Nem merek ellent mondani Neked, szerintem is az egyik legjobb, főleg az ízesített sörök! :)

      Törlés
  5. Nagyon szépek a képek! :) Tetszett a poszt a képekkel meg a kis képaláírásokkal :D Erdélyben még sajnos soha nem jártam, de rengeteg gyönyörű képet és videót láttam már róla, talán majd egyszer! :)
    Jó gyakorlást az új kamerával, már nagyon ügyes vagy, tényleg szuperek a képek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! El sem hiszed, milyen sokat jelent ez Tőled! :) Még lehet eljutsz Erdélybe simán, amúgy is közelebb van hozzád a magyarországi határ, mint Hozzám! Ha hazajössz, próbáljátok ki, 1-2 napra szerintem jó lehet elmenni.

      Törlés
  6. Szép képek lettek. Még nem jártunk itt, de nagyon szeretnénk majd egyszer. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, jó látni hogy sokatoknak bejött ez a bejegyzés most! :)

      Törlés
  7. De jó ez a személyes poszt! :))) Nagyon szépek a képek, én is szeretnék majd egyszer eljutni Erdélybe, gyönyörű lehetett! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszett, végre olyan normálisabb képekkel is tudtam szolgálni amik jobban átadtak mindent! :)

      Törlés
  8. Én is múlt héten voltam Erdélyben, olyan szép hely! :) Andus, te, hát milyen jók ezek a képek!♥

    VálaszTörlés
  9. Köszi! Akkor majdnem összetalálkoztunk Panni, úgy tűnik...Kitudja, lehet mellettem sétáltál el, valahol máshol! Vagy csak pár percre voltunk egymástól..! :D

    VálaszTörlés
  10. Nagyon régóta vágyok Erdélybe, de valahogy mindig tolódik az időpont :( Tetszenek a képeid, nem is értem, hogy az utazásról beszámolás miért okozhat problémát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor ne tolódjék az időpont, hanem hozódjék előre! :)
      Én sem értem, de hát nem tetszhet mindenkinek az ilyesmi, ezt meg is értem. Azt már kevésbé, hogy emiatt miért kell ostoba, hülye picsának hívni a másikat...:D Mindegy is! Örülök, hogy most szuperül fogadtátok ezt az egészet, nem hittem volna tényleg, hogy ennyi embernek tetszeni fog ez most! Pedig az azelőtti képeim szerintem jobban sikerültek, csak ennyire részletgazdagok nem voltak...:D

      Törlés
  11. De jó kis bejegyzés volt! Nagyon szépek a képek, kérlek, hogy bármerre jársz, dokumentáld fotókkal, mert élvezet volt látni és olvasni :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, olyan jól esik ez, mert nem hittem hogy ekkora sikere lesz ennek a bejegyzésnek! :)

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com