2014. augusztus 21., csütörtök

Back to school: Papír-írószer | Személyes

Sziasztok! 

Ez a harmadik iskolakezdés előtti év, amikor a blogot írom, de ilyesmi poszt még sosem volt. Gondoltam, igény lehet rá. Na meg egy kicsit hagy lelki terrorizáljak mindenkit, hogy hamarosan becsöngetnek! Csak vicceltem ám! 




Először is, tudni kell, hogy az ilyen füzetbevásárlást azelőtt én nagyon-nagyon kicentiztem, főleg középiskolában. Számomra ez az időszak mindig gyászos volt, igyekeztem annyira kitolni amennyire csak lehetett. Már csak azért is, mert a nyár végét mutatta meg, én pedig lehettem akármilyen kitűnő tanuló, annak ellenére nem szerettem az iskolát. De hát Torrentének van erre egy nagyon szép és kifinomult, nőies mondása- amit most ide nem írok le- ennek szellemében indultam neki a vásárlásoknak. 

Egy valamit bevallhatok: sohasem komplikáltam túl. Egyszerű füzeteim voltak, a legolcsóbbak, 1-1 szebb darabot vettem csak a kedvenc tárgyaimnak, hogy még örömtelibbek legyenek, bár azok a percek. Egyébként emlékeztek ugye, hogy mindig év elején jönnek azok a bizonyos fogadalmak? A szépen fogok írni volt a kedvencem, mára már fel is hagytam vele, mert van amikor a tempó állatiasra sikerül, így inkább saját magamnak létrehoztam egy rövidítéses módszert. ( Vagy a legegyszerűbb az lett volna ha befizetek egy gyorsíró tanfolyamra, így olyan tempóban tudnék kézzel írni, mint ahogyan az emberek beszélnek.) 

Minden esetre emlékszem, hogy volt egy időszakom amikor nagyon kreatív voltam füzetelés terén, mindenféle kartonnal meg szívecskével ragasztottam össze a füzeteimet, de erre ma már sokkal jobb és több mód is van. 

Általában annyi füzetet vettem/veszek, amennyi tárgyam volt, +2-4 pótfüzet a haladósabbakból, mint például a matek. Istenem, év közben 3 nagy spirálfüzetem telt be anno! (Erre mondja azt a rokonság, hogy sebaj, legalább látszik, hogy dolgoztál benne...) 


Már tavaly is felfedeztem a FolkArt füzeteit, csak nem időben csaptam le rájuk, de idén szerintem még egy darabot beszerzek belőlük, mert az áruk is egészen normális. Szerintem Ti is tapasztalhattátok, hogy némelyik szebb füzet, egy olcsóbb, ezüstgyűrű árával vetekszik. Tény és való, ezek a szerek viszik el a legtöbbet a büdzséből...na meg a tankönyvek! 


Tollakból szintén igyekeztem a legegyszerűbbeket venni, a mostani éven kívül egyetlen egyszer volt 400 HUF-nál drágább tollam. A Stabilo egyszerű kék tollai nekem tökéletesek voltak. Meg az eldobhatós darabok... Pedig úgy szerettem volna egy csilli-villi Hannah Montana tollat! (Ja nem!) 

Post-iteket, szövegkíhúzókat csak az érettségi évében kezdtem el használni, de ez a mostani felsőoktatásbeli években kezd kicsúcsosodni. Bár a vége így is úgy is az, hogy az egész szöveget kihúzhatnám. :)

Én még azt szoktam csinálni a papírlapos kisebb vagyonos felvásárlós megoldás helyett, hogy a pótfüzetek esetében veszek 2 vonalas füzetet, kitépkedem a lapokat. Ha spirálosak akkor levágom őket szépen, és ha találok lyukasztót akkor azzal kilyukasztom a szükséges területen, hogy lefűzhessem őket. Vagy, csinálok 1-1 kis aktát mindegyik tárgyamnak és azokba belefűzöm őket. Olcsóbb, mint év közben 380 meg 710 forintokért összevadászni egyetlen egy csomag ilyen papírt. :) Tavaly ráadásul rá is fáztam, mert iskolakezdés után 2 héttel szépen le voltak fosztva az olcsóbb darabok (kezdő voltam, na), de egy hátraarccal megoldottam a problémát!

Ez volt a papír írószer szekció. Elég spúrnak és spórolósnak tűnhet, de akárki akármit mond, szerintem az iskolakezdés egy pénztárca terror akció, és mi inkább abban állapodtunk meg anno, hogy jobb ha öltözködésre vagy a különleges tanári igényekre marad több pénz.

2 megjegyzés:

  1. Az idén én sem feszültem meg, de leginkább azért, mert most kezdem az egyetemet, és fogalmam sincs mi fog kelleni. Matekból mondjuk mindjárt két füzetet vettem. :D Egyszerű spirálfüzetek, és beborítottam csomagolópapírral. Olcsó és szép. Minden másra meg vettem egy jó vastag spirálfüzetet, amiben előre ki vannak lyukasztva a lapok. Ennyi. :D Inkább új színes tollakat vettem, főleg zöldeket. Érettségi időszakban vettem észre, hogy bármit megjegyzek, ami zölddel van írva, úgyhogy abból kelleni fog pár. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mik ki nem derülnek érettségi közben...:) Akkor egy vagonnyi zöld tollat Neked és sok sikert az egyetemhez! :) Ha ne adj Isten oda kerülsz, írj nyugodtan e-mailt, hátha tudok privátban tanárt ajánlani!

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com