2014. augusztus 3., vasárnap

Kivégeztem mostanában: Könyv ajánló | Ajánlók

Sziasztok!

Meglátszik ám az e-könyv olvasón, hogy nem évközbeni vizsgaidőszakomat élem, hanem már egy jó ideje megkezdődött a nyár. Az utóbbi 1,5 hónapban magamhoz képest elég sok könyvet sikerült kiolvasni, de nem mindegyiket tartom érdemesnek arra, hogy itt szerepeltessem egy teljes vélemény formájában. Ami nem tetszett, túlságosan, az egyszerűség kedvéért, csak 1-1 mondattal kommentálom, nem veszem el a figyelmet a számomra kedves könyvekről, remélem megértitek!

Ónix
Szerettem az Obszidiánt és tudtam, hogyha oda jutok, végre valahára én bizony elolvasom a második kiadást is. Sok-sok, már az első könyvben elhintett titokra derül fény. De vajon vége lesz-e ennek a rémálomnak, vagy minden csak rosszabbá válik?
Talán amiatt is fogott meg ez a könyv, mert nem az a szokásos nyálas szerelmet mutat fel, hanem egy kicsivel egyedibb a kivitelezés. Szerintem érdemes elolvasni, izgalmas volt, bár aki az átlagnál okosabb, az 1-1 lépést ki fog találni a könyvből. Nekem is sikerült, de nem vett el az olvasás élményéből, mert még ha ki is találja az ember azt az 1-1 következő lépést, az utána lévőket nem biztos, hogy kifogja tudni...

Forrás: http://moly.hu/system/covers/big/covers_267940.jpg?1395468887

Kiera Cass-A Párválasztó, (és tegnapelőtt kiolvasásra került Az Elit is) 
El nem tudtam képzelni, hogy mi lehet ez a könyv, de sokaktól hallottam, hogy jó, így belefogtam az olvasásba. Már nagyon untam ezt a "halandó lány beleszeret egy idegen/másféle fiúba", így másra vágytam. A második részt tuti, hogy el fogom olvasni! :) (Megtörtént, elolvastam és nagyon tetszett az is, a harmadik részt is várom...)

Forrás: http://s06.static.libri.hu/cover/f2/0/877329_4.jpg 


Az ajánlat, A javaslat
Felejthető egy darab, még a kivitelezés sem egyedi, túl sok a műbalhé és a dráma, ráadásképp hót felesleges dolgokkal van tarkítva a könyv.Nagyon nagyon minimálisan mozgatott meg érzelmileg, ráadásul a +18-as részek borzalmasan vannak elmesélve. Idő- és pénzpocsékolás a négyzeten.

A kép forrása: http://s04.static.libri.hu/cover/02/e/849148_5.jpg


Gyönyörű sorscsapás, Veszedelmes sorscsapás, Egy gyönyörű esküvő
A legelső könyv nagyon jól sikerült, ezért kaptam kedvet a másik kettő folytatáshoz is, de bár ne tettem volna. Lehet én vagyok a helikopter, de ha egyszer elmesélnek egy történetet, akkor utána a második rész miért kell majdnem szóról szóra ugyanaz legyen, csak egy másik szereplő szemével megírva? Utóbbi nem lenne baj, de nem sok újat adott az a könyv, ilyen formában,hogy tényleg egy csomó mindent ki tudtam következtetni az első könyvből. Mondhatni: kifejezetten nem tetszett. A harmadik könyv eleje csalóka lehet, mert hasonlít az első könyv legvégére, de itt legalább sok újdonságról esett szó az előzőekhez képest, de még egy is csak egy gyenge 3-asra volt elég nálam. A legelső könyv viszont megérte a pénzét. Aki nem akar csalódni, az hagyja a másik két könyvet elkallódni a messzeségbe, és tudomást sem vegyen róluk, az első könyv viszont nagyon jó lett. :)

Leiner Laura- Akkor szakítsunk
A Szent Johanna Gimi tényleg az egyik legjobb könyvsorozat amit valaha olvastam. Sajnos ez a könyv, nem szárnyalja túl, igaz rossz sem lett, de úgy éreztem sehova sem vezet túlságosan. Oké, a vége fele, a kis botrányt sejtettem, ki is bújt a szög a zsákból, de nem sejtettem volna, hogy ilyen durva lesz a sztori vége, azért megérte elolvasni. Ráadásul nagyon szeretem, hogy sok budapesti, vagy Budapesten kívüli helyszín is közrejátszik az írásaiban, így jobban bele tudom képzelni magam a történetbe.



Szepesi Nikolett- Orgazmuspontok
Aki az első könyvet elolvasta, az tegye zsebre a kezét...és sétáljon el e mellett a könyv mellett. Nem a prűdség miatt, de semmi pluszt nem adott ez a könyv, konkrétan egy nagy blamának tartom, csak ezért pénzt is kapott a szerző. Egyetlen pozitívum, hogy néha-néha látszott hogy most már normálisabban van megfogalmazva a könyv, de ez még mindig nem jelent túl nagy pozitívumot neki. Nem feltétlenül a témával volt gondom, inkább azzal, hogy szerintem nem történt nagy előre lépés az előző könyvhöz képest. De legalább Niki nem tartja írónőnek magát emiatt, sok beképzelt ember hajlamos azt hinni, hogy megírt 1 könyvet és övé a világ, ő az új Paulo Coelho csak frissebb kiadásban.

Ez volt az első nagyobb kupac így nyárra, remélem van egyezés és Ti is nagyon szerettek kiülni egy nagy üveg limonádéval a szabadba, vagy ahova a teretek engedi! :) Remélem, még tudok jönni egy második kupaccal! Abból már az első könyvet ki is olvastam...a többi még várat magára! De a kívánságlista nem csappant, ne aggódjatok!

2 megjegyzés:

  1. Az ajánlat és A javaslat tényleg eszméletlen gyenge volt, hihetetlenül promózták a kiadónál, aztán meg kaptunk egy kibővített Harlequin füzetet. Az elsőt még csak-csak elolvastam de a folytatásnál komolyan a hajamat téptem. Nem értem miért nem lehetett 100 oldalra redukálni a cselekményt és hozzácsapni az elsőhöz? Persze, a pénz miatt nyilván...Viszont a Párválasztóval felkeltetted az érdeklődésemet, eddig csak kerülgettem de ezután belenézek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? Igazából igen, a pénz miatt. Már nem csak a mozi filmeket húzzák-halasztják, hanem már rátérnek a könyvekre is. Mindenhonnan lehúznak egy kicsit, sok kicsi sokra megy, tudod!
      Nézz bele mindenképp, szerintem érdemes, bár nekem egy kicsit reality shows feelingnek tűnt, de később kiderül, hogy azért messze nem olyan a könyv.

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com