2014. szeptember 6., szombat

Balea Trend It Up Lovely Berries epres száraz sampon spray | Teszt

Sziasztok! 

A szárazsampon trend hanyatlani látszik, pedig egyre több darabot lehet találni a boltok polcain. Sokáig vacilláltam, mire leemeltem egyet a sorból, igyekeztem mások ajánlásait is figyelembe venni. Így esett, hogy már a harmadik DM után, ahol csak ez az epres darab fogadott a Reni által ajánlott kékes-zöldes Baleás darab helyett, mérgesen belevágtam ezt az epres flakont a kosárba, mondván hogy most már ez is jó lesz, nincs nekem türelmem 10 DM-et felkeresni. Kiderül lejjebb, hogy jól tettem-e...






Mennyiség: 200 ml

Ár: 499 HUF 

Lelőhely: DM 

Mit ígér? 
A flakonról bemásolt leírás:
"Frissítsd fel a frizurádat! Parti után, vagy akár máskor is, másodpercek alatt, egy gombnyomással, a praktikus száraz sampon spray segítségével. Még víz sem kell hozzá. Hajad ismét friss, jó fogású és dús hatású lesz. Hatékony a zsíros hajtövek ellen, könnyű kifésülni."
Szépen hangzik ugye? Na a tapasztalatok alatt, el is mondom mit tart be a termék.

Hogyan használd?
Leírás a flakonon:

"Fésüld ki alaposan a hajadat, majd teríts a válladra egy törülközőt. Minden fújás előtt jól rázd fel a flakont. Fújj egy keveset kb. 20 cm távolságból egyenesen a tincsekre. Hagyd rövid ideig hatni. Töröld át a hajat alaposan egy törölközővel és fésüld ki jól."
Én hogyan használtam: 
Fésülés stimmel, de törülközőt nem mindig terítettem a vállamra. Aki persze elővigyázatos, az terítsen magára, főleg ha már teljes harci díszben pompázva akarja használni ezt a terméket! Nagyon igaz, hogy minden fújás előtt fel kell rázni a terméket, hasznos tanács, próbáljátok meg betartani, szerintem szebben lehet vele így dolgozni is. Nyilván, akkor nem véletlen ez az utasítás.
Törölközővel szoktam én is áttörölni a hajam, majd kifésülöm az itt-ott kényes helyeket. 




Tapasztalatok

A már előzőleg elmesélt kis történetből rájöttök, hogy először miért is méregettem itthon az első hétben ezt a flakont. Aztán végül rászántam magam a használatára. Az első alkalommal rendesen elvétettem a mennyiséget, mondhatom úgyis: csurig töltöttem a poharat, így később megittam a levét: a nap végére viszketett a fejbőröm rendesen, így meg is inogtam magamban, hogy: ez biztos jó lesz így? Kell-e nekem ez a mellékhatás? Legközelebb már óvatosabb voltam, így a viszketés is alábbhagyott, majd ha azon ritka esetekbe kerülök, hogy pont jól adagoltam, akkor meg is szűnt teljesen. Emiatt a tulajdonsága miatt, viszont érzékeny fejbőrre nem ajánlom.
Azt írták, hogy könnyű kifésülni, én erre azért valamelyest rácáfolok, mert ha egy helyre túl sok anyagot fúj az ember, és nem fésüli ki alaposan a haját sem előtte, sem utána, akkor nagy gubanc lesz később, szó szerint. A második nap pedig néhány hajszál hajlamos összetapadni, és a fésűn fehéres, por jellegű nyomot hagyni. Egy öblítéssel megoldható a dolog, és nem vészes. Csak ajánlott erre is felkészülni, szerintem.  

Kellemesen csalódtam egyébként, mert nem csak a hajmosást lehet vele eltolni, akár 2 napig, hanem a dúsító hatása is fenomenálisra sikeredett. Eléggé hitetlenkedtem, hogy most itt szerencsém volt, és sikerült elsőre egy olyan terméket kifognom, ami be is válik. Nem pedig két másik csődöt mondott próbálkozás után találom meg nagy nehezen...
Sajnos csak egy nyári kiadásról van szó, így aki be akarja szerezni, az igyekezzen. A héten még láttam belőle a polcokon! Én is gondolkodom rajta erősen, hogy a már újravett darab mellé (Igen, újravettem!), még beszerezzek-e egy pót-darabot. Egyébként, hogy is alakulhatott volna másképp ez a történet? Andusnak megtetszik a termék, naná hogy limitált kiadás és ki is vonjuk a forgalomból! :)

A következő képek megtekintése csak saját felelősségre! 




Az alábbi képeket pedig  a teszt kedvéért fotóztuk. A hajam 5,5 (öt és fél)  napos, és direkt vártam az hatodik napig, amíg ilyen csúnya zsíros lesz, hogy még nagyobb kihívásnak tegyem ki a terméket. Általában a 4. napon szoktam hajat mosni, vagy használni ezt a spray-t, ha szükséges. Az első kép  az előtte állapotot jelzi, utána jönnek a használat után készült darabok, amik több szögből lettek fotózva, sajnos ugyanúgy beállni már nem sikerült. Remélem látszik a különbség, pl. hogy a hajam már nem olyan zsíros, és csimbókos-csöves hatású, nem áll már úgy össze stb...
Amúgy így visszanézve a képeket, lehet nem kéne nagyobb kihívás elé tennem egy terméket, hanem normál működési állapotban lefotózni, mert most. kb. borzasztóan igénytelen benyomást kelthetek az előtte képekkel. Nesze nekem!

Megjegyzés: Az utána képek frissen, a használat után készültek. A hajam világosabbnak tűnhet a száraz sampon miatt, de pár óra után helyreáll az univerzum rendje! Zavaró fehér port  nem tapasztaltam a hajamon, csak a hajszínem lett világosabb, de a szín idővel úgyis visszaáll....Ha első használatkor esetleg túl sokat sikerülne használnotok, akkor se ijedjetek meg, nem világosítja ki a hajatokat, a legközelebbi hajmosás alkalmával minden rendben lesz!  

Előtte kép: 



Utána képek



Remélem tudtam valami újdonságot hozni, még ha egy kicsit drasztikus előtte képekkel is mertem előmerészkedni. De jobb, ha az igazi pudingevést látjátok, mintha egy alig zsíros hajat mutogatnék, ha értitek mire gondolok.

Na de ti használtok száraz sampont, és megvan-e már a kedvenc? 

9 megjegyzés:

  1. Nekem ezelőtt egy másik Baleás volt, de most én is ezt az epreset vettem meg, még nem próbáltam ki élesben, holnap viszont muszáj lesz :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd számolj ám be! :) Remélem nem tévesztetted el a mennyiséget, mert akkor Te is viszkettél rendesen!

      Törlés
  2. Tatottam eddig a száraz samponok használatától, de a posztot olvasva nem tűnik már olyan ijesztőnek, mèg az is lehet, hogy kipróbálom...Köszi Andi!:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én már elszerencsétlenkedtem vele, amit lehetett, így már naná, hogy nem ijesztő! :) :D
      Nagyon szívesen, én köszönöm, hogy nyomot hagytál és hasznosnak ítélted meg a bejegyzést!

      Törlés
  3. Meggyőztél! Veszek egy ilyet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olyan jó ilyet olvasni! Köszönöm! :) Remélem majd nálad is jó szolgálatot tesz!

      Törlés
  4. Nekem a Trend it Up az alapkedvencem, de most nekem is e a verzió van meg, és bár még nem próbáltam, a teszted alapján megnyugodtam, hogy ez is van olyan jó, mint a régi jó kékeszöld flakonos :-)

    VálaszTörlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com