2014. december 21., vasárnap

E-bay cuccok nyúzva-használva | Avagy megérte-e?

Sziasztok!

Volt már szó ezekről a dolgokról egy beszerzéses bejegyzésben. Viszont felmerült, hogy az ár-minőség arány mennyire van összhangban. Avagy olcsó húsnak híg-e a leve ?- c. rovatunk következik!

Kicsit tele lett tibi csokival a gatyesz, miután páran megosztottátok a tapasztalataitokat, hogy bizony volt aki igencsak pórul járt az E-Bay kincsestárában beszerzett dolgokkal, sőt volt aki ugyanolyan órákkal nem volt megelégedve, így aztán kicsit elgondolkodtam, hogy vajon megérte-e ez az egész. Végül arra jutottam, hogy nem hagyom magamat befolyásolni, döntsön helyettem az élet, és a tapasztalatok. Most, pár ilyen megvett dologról mondanám el a véleményemet, hogy hosszabb távon hogyan is vagyok velük.

Kék csíkos óra
Megbarátkoztam azzal, hogy a számlap nem hófehér, de azt nehezen vette be a gyomrom, hogy 2 napnyi intenzív használat után a szíj gumis széle, főleg a végefele egyszerűen levált pár helyen. Ráadásképp, szerintem igencsak nagy darabokban sikerült lejönnie és úgy tűnik mintha egy kicsit foszlana a szíj vége. Azóta mondjuk nem engedett az anyag, de a szíj pl. a felénél megtört, ami csúnyán is mutat. A másik problémám, hogy a nagy melegben valószínűleg a karóra fém bizgentyűje érintkezhetett a bőrömmel, így az elszíneződött. De csak az a rész, hála az égnek. A szíj nem szakadt el, egyelőre.
Olcsó húsnak híg volt a leve? - Ennél a karóránál igen. Viszont azóta más probléma nem jelentkezett.



Mentás-virágos karóra
A két órát két különböző eladótól rendeltem, így bíztam benne hogy lesz közöttük különbség, már csak a ti tapasztalataitok alapján is, elvégre nem lehetek olyan szerencsétlen, hogy két rossz órát fogok ki. A szíj az tartósabb, egyszer vettem észre hogy egy nagyon kicsit foszlik a széle, de legalább nem magától vált le, mint a másik karóra esetében. A kis pöcök itt csak az egyik felén rozsdásodott be, konkrétan szerintem nem is látszik, ha nem hívom fel rá a figyelmet. Viszont a karórával meg vagyok elégedve, pedig már 2x legalább sikerült asztalt vagy ajtót koppantani vele, Isten a megmondója hogy ez a lezúzásos módszer lesz a vesztem. Jó a koordinációs érzékem, az a lényeg! :)
Olcsó húsnak híg a leve? A tényleg nagyon-nagyon minimális foszlást és egy kis rozsdásodást leszámítva nem. Jó vételnek tartom, mert rendesen tartja magát a szíj is, nem mállik, foszlik úgy mint a másik karóránál. Megérte az árát, a kedvenc órám kinézetre is, és még akkor is felveszem ha elvileg nem illik a szerelésemhez.




Statement nyaklánc
Nem lenne baj vele, ha nem fogná be a lánc hátsó része a bőröm.. De ezt egy ilyen lakkszerű spray-vel meg lehet oldani, vagy körömlakk lekenéssel, még nem tudom melyikhez fogok folyamodni. Azt viszont tudom, hogy nagyot nevettem amikor egy drágább bizsu üzletben ennek a darabnak egy másik, nagyon-nagyon hasonló kivitelét pillantottam meg 6500 királyi forintért. Komolyan még az anyag is ugyanott volt felhajtva, ami tartja a köveket, mint az én nyakláncomnál. Nem tudom hogy itt lekenik-e a felek a nyakláncot valamivel, amivel tartósabb lesz, de van egy sanda gyanúm, hogy nem.
Olcsó húsnbak híg a leve? Ha azt vesszük, hogy itthon 6500-ért is elkelhetett ez ugyanolyan pazar minőségben, mint amilyet én kaptam, akkor az olcsó hús kifejezés átvált méregdrága húsra. Időben kellett volna észrevennem a problémát, így viszont nem tudom mennyire menthető a helyzet, egyelőre nem merek nyilatkozni. Így, hogy tudom más drágábban vette meg, nem tudom minek nevezzem ezt a nyakláncot...Szépnek szép, de hogy a mellkasom felsőrésze kékes-zöldes nyomdázásra hasonlít, olyan mintha óvodából szöktem volna meg a szabad foglalkozásról...hogy is mondjam, nem lehettem benne túl megnyerő.

 
Azóta persze ismét kinéztem jó pár darabot (akarom írni, kacatot), de az esetek nagy részében már inkább meg sem rendelem őket, főleg azért nem, mert félek, hogy az óra esetében többet nem lesz szerencsém, vagy éppen rájövök, hogy felesleges mütyűrökre nem biztos hogy kellene ennyi lavettát áldozni. Lehet megmaradok inkább a kozmetikumok vonalán, bár ott is volt, hogy nem tetszett valami, de volt, hogy szívemnek kedves darabot láttam, ami talán még újdonságnak is hathatna. :)

8 megjegyzés:

  1. Kár a kék karóráért meg a nyakláncért, mert mutatós darabok!
    Néhányszor már én is megjártam, amikor néhány webshop küldött pár free terméket, némely ruhának iszonyatosan gagyi volt a minősége.. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A nyakláncot én is sajnálom, pedig pont Nekem mutatták anno és amiatt jött meg a kedvem az egészhez.
      Durva, pedig pont hogy a pár free termékkel kellene megalapozni a webshopnak azt, hogy ajánld őket másoknak is! :S Emiatt ha lenne lehetőségem, nem biztos hogy elfogadnék egy ilyen ajánlatot, talán pont az anyag minősége miatt való félelemtől.

      Törlés
  2. Én is rendeltem karórákat, de semmi problémám velük, sőt egyéb termékkel sem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kinek mit hoz a szerencse, nálam az egyik óra annyira szép, tényleg kutya baja, de a másik egy kicsit jaj. Nem vállalhatatlan ugyan, de sajnálom, hogy a széle szétjött és egy kicsit mállik, foszlik. :S

      Törlés
  3. Nekem az aranyozott láncok kopnak. Sztem mind1, hol veszed mert mind ugyan olyan annyi különbséggel, hogy itt nem 5000 forint. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet mind ilyen gyárilag..Úgy tűnik, mi már csak igazi aranyat hordhatunk! :D

      Törlés
  4. Nekem is kopnak az aranyozott láncok, és volt olyan "3 számlapos" óra, aminél a kicsi órák ragasztott mutatója egyszerűen elszabadult kb 3 viselés után, meg az óra magától megállt, és a gombok nyomkodását követően indult újra. Ezek az egynyári bizsuk, meg a fotókon jól mutató órák (már amennyiben a mutató a heléyn marad) :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy nyári bizsuk, ezt jól megmondtad! :D Bár, remélem a másik órám azért még bírja szuflával, de szerintem ő is csak az igazságot erősítő kivétel lesz!

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com