2015. február 26., csütörtök

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} - Szülinapi kiadás :)

Sziasztok! 

A VKP egy hatalmas állomáshoz érkezett az elmúlt 1 év alatt. Sok minden történt a Facebook csoportban is, a tagok jöttek-mentek. Én csak július óta erősítem a csapatot kisebb-nagyobb kihagyásokkal ugyan, de ennek ellenére szerintem ez jár a legnagyobb blogger összefogással. :) A születésnap témáját mi választhattuk ki, mindenki saját maga. Én Titeket, mint olvasókat és a "kapcsolatunkat" választottamk témának, mert szerintem megérdemeltek legalább ennyit. 



Ez amolyan hála bejegyzés is lehetne, de mindig is le szerettem volna írni, hogy sokatoknak mennyire hálás vagyok, hogy olvassátok a blogot - pláne ha kommenteltek, ill. visszajeleztek, vagy éppen segítetek.  Ez hatalmas szó, hiszen talán ez a legaktívabb platformom mind közül, amiket valaha elkezdtem, és hogy a lelkesedésem nem hagyott alább, azért ez Nektek is köszönhető. Valamilyen szinten butaságnak tartom azt, ha valaki azt mondja, hogy nem számítanak az olvasók, mert igen is számítanak - a kérdés az mindig annyi, hogy ki hogyan veszi le ezt. Valaki ugye nem enged beleszólást semmibe, sőt ugye külön kijelenti, hogy nem igazán kíváncsi az olvasói véleményére, ami ugyancsak öngól, favágás magunk alatt, főleg ha mindezt fennhangon hangoztatja valaki úton útfélen. Én azért általában örülök annak, ha Titeket is bevonhatlak akár a tesztelésbe (Bár erre még csak 1x volt lehetőség, de ami késik...), akár a véleményalkotásba, akár abba, hogy igen is mondjatok észrevételt a blogról a kérdőív által, mert szerintem azért ebben sokkal inkább benne van az a lehetőség, hogy egymást vigyük előbbre az idő haladtával. 
Talán az a legszebb emlékem Tőletek, hogy a betegségem és legyengülésem pillanataiban is rettentő megértőek és toleránsok voltatok velem szemben, tényleg le a kalappal, senki sem kért tőlem számon semmit. Sajnos erre láttam már példát és már velem is megtörtént más platformon ez a fajta viselkedés, nem hiába hagytam ott a G-Portált anno, és pluszban még kiváltam joomla alapú, elvileg jól menő honlap csapatától is, mert hát igen...itt azért magam lehetek, magam osztom be az időmet. 

Persze tudom, manapság annyira nem divat aktívnak lenni hozzászólás téren, aminek számos oka lehet, főleg nyereményjáték nélkül, de úgy érzem azért Ti, akik folyamatosan olvastok is engem, azok nem emiatt szóltok hozzá bármihez is. Bár tény, hogy szoktam megkülönböztetést tenni a régi feliratkozók és az újak között, de azt hiszem, talán engem is hajt valami belülről, hogy ha már van ilyesmire lehetőség, akkor az, aki nem csak a játék miatt iratkozott fel, az igenis induljon egy kis előnnyel. Azzal is tisztában vagyok, hogy ezt néhányan nem szeretik, de én ilyen lojális fajta ember vagyok, nem akarok hátat fordítani azoknak az embereknek, akik már régebb óta letették az oldal mellett a voksukat - mindenféle nyereményjáték ígérgetése nélkül. Nekem ugyanez a való életben is fontos, így a blogon miért játszanám meg magam? :) 

Meg is ragadnám az alkalmat, hogy igazából ide is írhattok bármilyen észrevételt az oldallal, vagy a VKP-vel kapcsolatosan, kíváncsi vagyok arra, hogy Ti is mit gondoltok. Mert aztán lehet, hogy én abszolút máshogy látok sok mindent, mint amit Ti látogatók megéltek. Bízom benne, hogy most már könnyebb lesz sok minden a blog frissek szempontjából, ugyanis aki twitteren követ, az tudhatja, hogy a problémám nagyjából megoldódni látszik ténylegesen. Legalábbis én már jobban érzem magam, és na, ez mégis csak számít valamit hosszú hónapok után! :) 

Köszönöm a kitartásotok, mind a szöveg hosszúsága, mind az elmúlt hónapok nehézségei iránt! 

8 megjegyzés:

  1. Ez a téma a legjobb szerintem (: A hálánkat kifejezni az olvasóknak az egyik legjobb dolog ;) Amúgy szerintem az meg bunkó kijelentés hogy az olvasók nem számítanak. Aki ilyet mond,az nem tudom mit gondol-de nem épp kedves dolog.
    Viszont aki nyereményjáték nélkül is a blogodon van,az hidd el igazi követőd (: Innen lehet szerintem megismerni,hogy ki sz aki valójában rád kíváncsi (:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Hát, ahogy látom, másoknak nem igazán jött át ez a hála dolog, úgyhogy kicsit szomorú voltam, mert azt hittem, azért nem csak én örülök úgy Nektek. Lehet valamit rosszul csinálok, nem tudom. Egyébként én is abban hiszek, hogy aki nyereményjáték nélkül iratkozik fel a blogra, az az igazi követő - bár van amikor az emberek így könnyebben rátalálnak 1-1 blogra, ha valahol ugye ajánlva vannak mások által, szembejön a hírfolyamon velük, szóval akadnak kivételes esetek. Én is volt, hogy így találtam egy blogra, de pl. a nyereményjátékra nem éreztem fair dolognak feliratkozi úgy, hogy csak épp odacsöppentem.

      Törlés
    2. De ha belegondolsz,akkor ott vannak az ilyen játékok mint ez is: máris sok blog egymásra talált. És nincs köze a nyereményjátékokhoz ;) Szóval én meg azt mondom,hogy meglehet találni a módját hogy megismerjék a blogok egymást. Én még nyereményjáték miatt nem ismertem meg olyat amit azóta is követnék.
      Nekem még az a kedvencem,mikor régi (általam olvasott) blogon van játék,és olyan nyer aki akkor csöppent oda :D
      Egyébként hogy érted hogy másoknak nem jött át a hála dolog?

      Törlés
    3. Ezek a kezdeményezések csak nem régiben indultak el, így azelőtt gondolom azért ez volt a legkönnyebb módja annak, hogy az ember terjeszkedjen. Amúgy, egy idő után szerintem nehezebb a blog hírét vinni, valamikor úgymond eléri a limitét, az ismertségi körét, és később pl. csak egy nagyobb fejlődés segíthet átlendülni ezeken a dolgokon.
      Mások nem reagáltak semmit sem arra, hogy hálás vagyok Nektek. Ilyenkor úgy érzem, azért kitárulkozom, valamilyen szinten meztelen vagyok előttetek, mégis, rajtad kívül senki sem írt ide semmit. Nem azért csináltam, csak jól esett volna, hogyha én így gondolok rátok, mint látogatókra, hogy elsőre Ti ugrotok be Nekem... Most nem magamat akarom fényezni félre ne érts, de néha úgy érzem, lehet túl jószívű vagyok a látogatókkal. Úgy értem, hogy nyitott vagyok rátok, a véleményetekre, mégis nagyon sokszor olyan blogokra érkeznek olyan istenítő kommentek, hogy az eszem megáll. És ilyenkor azért elgondolkodom, hogy én vajon ennyit érek... Egy ideje pont érlelődik bennem ez a gondolat, úgy tűnik ez most kicsúcsosodni látszik, pedig nem kéne, mert tudom, hogy a látogatók nem szeretik a rinyálást, és tényleg nem ezért jönnek fel a blogra, csak azért mégiscsak egy ember ül a monitor mögött, és néha vannak dolgok, amik engem szíven szúrnak egy kicsit. Nem mondom túl gyakran, mert ha mondanám az lenne a baj, inkább előre próbálok sokszor nézni, és nem ezzel törődni, mert egy ilyen eszmefuttatás a blogon is, lehet csak feszkót szülne...:S

      Törlés
    4. Nekem nem is a terjeszkedés szó az ami beugrik,hanem hogy egymás blogjait megismerjük. Ha én nem veszek részt ebben,akkor Neked se írok most és lehet hogy nem beszélgetünk sose egy bejegyzés alatt. Szóval nekem mindenképpen pozitív a dolog.
      Igen,látom,hogy más nem írt semmit,ami szerintem is eléggé gáz. No én erre mondom azt,hogy hiába van az embernek 100-200 olvasója ha aztán inaktív. Nekem is lett 74 vagy mennyi,de ebből 2-3 az állandó kommentelőm, a többi meg mint a sült hal; de még akkor ha konkrét kérdést teszek fel. Szóval hidd el,nem vagy egyedül.
      Megértem amiket leírtál (hogy kitárulkozol és meztelennek érzd magad), ugyanígy vagyok én is néha- de most már úgy írok,hogy nem várok visszajelzést. Szerintem nyugodtan írhatsz néha negatív gondolatokat is- mármint úgy értve,hogy kiírod magadból ami bánt. Még jó hogy vannak kellemetlen érzéseid,hisz ember vagy! Nem azért blogolsz hogy egy valótlanságot állíts fel az olvasók előtt.
      Én is megfogadtam,hogy nem negativkodok annyit,DE akarva akaratlanul is történnek velünk negatív behatások és néha el nem hinnéd,hogy arra hányan reagálnak: ugyanis az olvasód meglátja hogy jé veled is ugyanez történt és máris megnyílik neked és kialakul a kommunikáció (: szerintem ahhoz hogy a blog egyensúlyba legyen,kell mindenből egy kicsit. Nincs jó rossz nélkül és nincs fény sötétség nélkül ;) (és most nagyon bölcs voltam xD )

      Törlés
    5. Tényleg? Én ismertem a blogodat azelőtt is, szerintem Magyar blogokról találtam hozzád. :)
      Na igen, sokszor én is észrevettem, hogy vannak blogok ezres nagyságrendekkel és ott is néha ha írnak ketten a blogra. Bár ezt meg is értem, mert akinek hirtelen megugrik az olvasottsága az hajlamos elszállni és idővel szó szerint sz*rik a kommentelőkre. Én is volt, hogy írtam már vagy 3 alkalommal legalább az egyik blogra, de egyszer sem válaszolt nekem az illető, pedig volt, hogy egyet is értettem vele erősen valamelyik témában. És azért az bántó, hogy írsz egy fél oldalnyi szöveget, más meg annyira sem veszi a fáradtságot, hogy legalább a véleményed megköszönje.
      A kommentelésen nem vagyok kiakadva, sajnos tényleg 100 emberből, ha olyan a közösség akkor van jó esetben 2-3 ember, aki kommentel, én ennek is örülök, csak a mostani poszttal azért úgy éreztem, hogy a hálámat szeretném kimutatni Nektek. Rázhatnám én is a rongyot mással, meg más témával is, mégsem azt csinálom, hanem igyekszem rátok is gondolni, ezért állok értetlenül most ez előtt. Mintha nem számítana ez manapság, hogy egy blogger mennyire lojális az olvasóihoz. Pedig én igyekszem az lenni, hiszem tudom, hogy nagyon sok mindent Nektek köszönhetek.
      A negatív dologgal annyira nem tudok egyetérteni. Úgy értem sokan a blogot kikapcsolódásként olvassák, és nem biztos, hogy szeretnének egy hosszabb nap után azzal szembesülni hogy én leírom azt hogy pl. csalódtam a látogatóim hozzáállásában, vagy hogy mennyire elkorcsosodott a blogolás manapság. Bár tény, hogy ezek a bejegyzések aztán rendesen hozzák a forgalmat, elvégre a balhékra, negatív dolgokra van aki nagyon rá tud cuppanni, aztán jönnek a pletykák én ezt hallottam, te ezt hallottad stb... Lehet majd egyszer kiírom ezeket magamból, de még magam sem tudok dolgokat pontosan megfogalmazni, valamire idő kell amíg rájövök, hogy pontosan mi zavar az adott szituációban. Biztosan Veled is volt ilyen, hogy még érlelted a dolgokat, pihentetted. Nekem is van olyan bejegyzésem, ami hónapokkal előre megszületik fejben, de nem érzem azt, hogy hú én ezt most meg tudnám írni, aztán egyszer csak elpattan valami(pozitívan) és megírom. :)

      Törlés
    6. Na ezt pl. nem is tudtam! Magyar blogokon se sok a követőm,szóval egy idő után nem figyelgettem sajnos. De azért örülök hogy rám találtál (:

      Ez így van- én azóta figyelek,hogy ne írjak kommentbe olyan hú de sokat..mert azt is megfigyeltem,hogy ezek az emberek ellustulnak és nem csak elszállnak maguktól. Csesznek arra,hogy a te megírt véleményedet elolvassák... S ez dühít engem is,főleg ha kérdést i tettem fel a kommentbe.
      Amúgy ez az eredménye a nyereményjátékoknak. Minden szegről végről jönnek emberek,mert ugye ingyen a szar is jó.... Szóval értesz.

      Értem én a problémádat- és látom azóta se kommentelt ide senki-de én azt mondom,hogy ne add fel. Te csak legyél ilyen amilyen vagy; lehet többen értékelték,de nem volt mit írniuk,nem akartak ömlengeni.. Tudod nem mindenki ilyen.
      Én mondjuk azért írtam mert Te pontosan azt testesítetted meg ezzel poszttal,ami a legfontosabb: a hálát,elismerést. Szóval hidd el,nem volt értelmetlen,még akkor sem ha "csak" én írtam. Ezt egy embernek betudhatod (:

      De attól,hogy írsz egy negatív témát,még nem leszel se te,se az olvasók érzése negatív. Figyelni kell a témára és kész. Kikapcsolódásból is lehet olyat írni ami nem csupa mosoly és napfény. Meg függ hogy milyen blogot vezetsz; személyes blogoknál meg előfordul a rossz is-és szerintem egészséges mértékben lehet is róla szó. Én is volt,hogy megemlítettem az egyik bejegyzésbe,hogy lellkileg nem vagyok toppon,vagy hogy épp beteg voltam.

      Jaja,ismerős érzés- az ilyen gondolatokat hagyni kell megérni (:

      Részemről meg bocsi a késői válaszért-csak nem mindig volt időm neki ülni és összecsapni nem szerettem volna (:

      Törlés
    7. Pont erről beszéltünk egy bloggerrel a minap, hogy néha a nyereményjátékoknál annyira mindegy, hogy mit sorsolsz, ha 20 deka kutyasz*r lenne még arra is rácuppanna valaki, annyira esztelenül játszanak, hogy ez néha már fáj. :S
      Nem is fog szerintem más kommentelni, szerintem Rajtad kívül még ketten-hárman értették a mondanivalómat, bólintottak egyet, hogy egyetértenek, és ennyi. A többiek meg lehet azt gondolhatták, hogy ja ez a hülye már megint hálás a látogatóinak, de ne hálálkodjon itt, inkább nyereményjátékkal köszönje meg, azzal többre megyünk mi is. Aztán kitudja...Az a baj, aki szerint csak így lehet hálát kifejezni, ott valami baj van agyban. És mennyiszer látom ezt, hogy sok blogger ezzel jön, hogy: azért hogy a hálámat kifejezzem, tartok nyereményjátékot. Minden egyes ilyen alkalomnál elhangzik ez, közben meg szerintem nem csak erre szabadna fogni az "ajándékozást", akarom mondani látogató gyűjtést....mert valaki tényleg ezt csinálja. Meg ott van 70-féle oszd meg szabályok. Egyre jobban azt érzem, hogy lehet nekem is ilyen 70 valahány szabállyal kellene indítani, mert ahogyan látom, ezek a sikeres bloggerek és játékok...Igaz, amúgy meg máskor az adott blog olyan kihalt, mint a Góbi sivatag. Erre pedig nem szívesen cserélném el az értelmes kommentelőimet hogy később 30 értelmetlen szuper a játék jelentkeztem c. hozzászólást lássak, ráadásul a kövi játékig megint a kutya se fog semmihez hozzászólni a blogon...
      Az a baj ezekkel a negatív blogolásos dolgokkal, hogy én hiába írom meg, a többi bloggernek az fog lejönni, hogy őket támadom, mert természetesen az is magára fogja venni, akinek semmi oka nincs rá- ezután ő jön ide magyarázni a bizonyítványát is. Ráadásul szerintem egyre érzékenyebbé kezd ez a blogger-olvasó kapcsolat is válni, szerintem már csak nagyon kevesen bíznak meg a bloggerek egy részében, mert a többiek ezt a bizalmat eljátszották. Főleg, amióta látható nyoma van ennek, hát azóta aztán egyre több olvasó is támadja a blogokat, főleg ha szélsőséges témát vesz elő az író. Mára eljutottunk egy olyan szintre, hogy már én is félek kirakni bármi olyan terméket, amit tesztelés céljából kaptam, mert félek a visszajelzéstől, hogy minden ok nélkül engem is elkezdenek betalálni az emberek, hogy: úristen te kaptad, tuti nem mondasz igazat. Közben meg a kettő rohadtul nem jár együtt, hidd el olyanról is tudok, akit kevesebb megkeresés ér mint engem, közben meg az első adandó alkalommal elkezdett hazudozni a látogatóinak a mikéntekről és hogyanokról....Úgyhogy, nem feltétlenül a megkeresések száma az, ami meghatároz egy bloggert. Engem is kerestek már meg fizetési ígérettel, meg ilyen számlaképesség olyan számlaképesség, aztán próbáltam kiugrasztani a bokorból a nyulat, de szerintem a cég vette az adást, hogy ha egyértelműbben jelzi felém a gusztustalan kis szándékait, akkor azt már bizonyítékként is tudnám mutatni a blogon, végül nem is válaszoltak az illetékesek.
      Engem ezekből a szituációkból csak az bánt, hogy nem írhatok róla a blogon egy bejegyzésben, mert akkor sokaknak csak az jön le, hogy mekkora szemét vagyok meg félreértik és azt gondolják, hogy vadászom az ingyen termékekre. Közben meg köze sincs hozzá az egésznek, csak az emberek fele itthon funkcionális analfabéta ráadásképp szeret a szemük szöveget is szortírozni.
      Volt olyan bejegyzésem, nem is egy, ahol mindent leírtam részletesen és engem ugattak le a kommentelő felek, mert a magyarázat ott volt, de ők csak a félmondatra koncentráltak, a többit meg hozzáképzelték és így jött a fejmosás az én fejemre...Magyarázkodni meg már őszintén bevallom nincs kedvem. Belefáradtam, hogy olyan emberek elől kellene felvérteznem magam, akik, még a bejegyzést se olvassák el figyelmesen, csak beleböffentenek valamit, mert azt hiszik, értenek mindent félmondatokból. De ha meg nem válaszolok ezeknek az embereknek, akkor én vagyok a rossz blogger, aki rejteget valamit..Ilyen szempontból ez egy ördögi kör.

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com