2015. március 15., vasárnap

Avon Advance Techniques Supreme Oils luxus kettős hatású ápoló spray|Tapasztalatok, vélemény

Sziasztok!
 
 
Az Avon háza táján elég sok újdonság van mostanában, ezek közül lehetőséget kaptam hogy kipróbálhassam őket. Tetszett a koncepció, hogy én választhatom ki azt, ami érdekel, nem pedig a jól bevett szokásos: egyencsomagot küldenek nemre, korra, bőrítpusra tekintet nélkül, durr bele módon. A hajápolás vonalon leginkább az új termékcsalád üdvöskéjére kaptam fel a fejemet, ami 5 ápoló olajjal lett gazdagítva. Na de a belcsín a legfontosabb, így a dolgok közepébe is megyek, hogy mit is várhat az ember a termékről!
 
A termékről röviden:
Mennyiség: 100 ml
Ára: 1699 HUF (Katalógusbeli normál árról van szó, akció nélkül!)
Beszerzés: Avon honlap, tanácsadónők, Avon üzletek amiket én ismerek(Blaha Lujza téren a Skála áruház I. emeletén balra, ill. Astoria aluljáró)
 
A termék egy kétfázisú spray, amit minden hajtípusra lehet használni a leírás szerint. Száraz és nedves hajon is lehet használni, én ezt a tulajdonságát az előnyökhöz írnám. 5 ápoló olajat tartalmaz, ezek a következők: szőlőmag, mandula, makadámia, marula, kaméliamag. Utóbbi kettőről még sohasem hallottam személy szerint, de így legalább én is tanultam valami újat a tesztelés ideje alatt!
 
 
Tapasztalatok
Az összetevők listája nem túl szép, legalábbis a 3. helyen álló denat alkohol megijesztett első körben. Végül a félelmem alaptalannak bizonyult, mert semmilyen szárító hatással nem találkoztam a használata során. Ez már egy jó pont nálam, hogy ugyan benne van a csúnya összetevő, de legalább nem érzi az ember, nincs látható jele. Kétségkívül viszont az lenne a legjobb, ha nem lenne benne.
Én a nedves hajamon szoktam eloszlatni a sprayt, persze kis tudatlanként először kicsit megjártam vele, a lényeg az, hogy kevés is elég belőle. Az én eloszlatási módom a következő: 2 fújás jobbra, 2 fújás balra, haj összefog, és 1 esetleg 2 fújás a hajvégekre, majd egy hátra is. (Hátközéptől egy kicsit hosszabb hajam van, vegyétek figyelembe, hosszabb hajra lehet elkélhet több fújás is oldalanként!) Fejtetőre ne fújjátok, én is csak kétszer fújtam, sajnos úgy nálam könnyebben zsírosította a hajam, bár ezt a lelkem mélyén sejtettem magam is, de úgy voltam vele, a puding próbája az evés, ha nem próbálom ki, nem is tudok majd nyilatkozni ezen tulajdonságáról.

Az illata kellemes, de ez csak egy pluszpont a listán, bár tény és való, aki szagolt igazi sajtolt olajat, az tudja, hogy a legtöbbje irdatlan büdös. Az illat nálam nem zavaró, sokáig nem tart, így ha a parfümötök miatt aggódnátok, hogy keveredne, szerintem nem kell.
Na és akkor lássuk, hogy mit is tett a hajammal! A hajvégeim puhábbakk lettek, a hajam pedig könnyebben kifésülhető, bár ez a kifésülhetőség annyira örületesen nem számottevő. Ezzel nincs is gond, nem fésüléskönnyítő spray-el számoltam. A hajam egyéb részeire jó hatással volt a spray, azt különösen értékelem, hogy a hajam nem nehezül el a használata után, nincsen zsíros utóérzet a kezemen sem, miután először azzal simítom el a sprayt. A fejtetőn okozott gyorsabb zsírosodási folyamattól elteintve nincs vele gond egyáltalán, sőt szerintem egészen szerethető, és jó fajta termékről van szó. A termék hatása nálam a második nap közepéig tart kb., első nap még visszafogottan szoktam érezni az illatát, de egyáltalán nem zavaró és nem mászik bele az ember parfüm-szférájába. De ezt se úgy képzeljétek el, hogy eljön a 2. nap és összeesik a hajam és egy szörnyella hajat kapok, hanem pl. ugye az illat már nem érezhető, a puhaságot már megszokom tapintásra.  Hátrányként viszont a kis 100 ml-es csomagolást meg kell említsem, mert szerintem a hosszabb hajú hölgyeknek ez a kiszerelés sajnos nem biztos, hogy hosszú távon elég lesz és gazdaságos.
 
 
 
Tehát akkor még egyszer összegezve:
Előnyök:
- nem hagy zsíros utóérzetet, a haj nem nehezül el tőle
- könnyű az adagolása
- viszonylag kevés is elég belőle
-nedves és száraz hajon is használható, nincs megkötés, nem kell alkalmazkodni a használatot illetően ezen a téren

Hátrányok:
-Az ára elég borsos szerintem, legalábbis 100 ml-es adagoláshoz képest, én meggondoltam volna azt hogy a sztenderd 150 milis csomagolásban hozzam be ezt az ápolót.
- Az összetevő listán nem túl bíztató a denat alkohol, de legalább nem érződik negatív irányba ezen összetevő jelenléte. (!)
- Fejtetőre fújva hamarabbi zsírosdást okozott. Persze ez majdnem minden hajápoló termékre érvényes amúgy, csak én azért reménykedő típus vagyok és keresem azt a hajápolót amit a hajtövektől a hajvégekig erős bátorsággal használhatok. Ki kell hagyni a haj első 5-7 centijét a buliból, sajnos.
 
Szerintem érdemes kipróbálni, szerethető darab, és most, ahogy nézegetem utólag a Krémmániát, páran azt mondják, hogy az Avon egyik legjobban sikerült ápoló spray-je. Ezt sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudom, de ahogyan láttam, a többségnek elnyerte a tetszését ez a spray, ami azért egy kecsegtető jel a piacra való pozitív betöréshez.
 
Az ápoló spray-t az Avon biztosította a számomra, tesztelés, véleményalkotás céljából. Ez a tény nem befolyásolta a véleményemet a termékről!
 
Ti milyen ápoló spray-t használtok, hogyha van? Sokat kipróbáltatok már? Tippek? Az én körömről olvashattatok a blogon egy párszor, pl. Schauma, GlissKur stb...

6 megjegyzés:

  1. Szia!

    Én megvettem ezt a spray-t. Hozzáteszem, sokat tűnődtem, hiszen az AVON hajra való termékei közül egyetlen egy, a zöld üveges hajvégápoló az, ami bevált, a többi termékük semmit se használt. Így hosszú tűnődés után döntöttem úgy, talán egy próbát meg érhet. És úgy vélem, jól döntöttem. Az illata elsőre woooow, és valóban sokáig érezni. Sajna az én hajam könnyen zsírosodik fejtetőn, ráadás vékony szálú és lelapulásra hajlamos. Na meg persze full egyenes. De ettől függetlenül a szárazabb végei miatt össze tud ám gubancolódni. Mióta használom, mindig tök jó puha, illatos, és könnyen kifésülhető a hajam, nekem nagyon tetszik a hatása. :) Viszont én is keveslem a mennyiségét, bár a hajvégápoló mennyiségét is. Mert bár abból se kell sok, de mivel viszonylag sűrűn kell hajat mossak, igen hamar elfogy abból is az 50 ml...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A másik zöldet is ismerem, a hajápolásra nagyon is adó lány ismerőseim közül mindenki azt a kis zöldet használja, szerintem lassan nekem is be kell majd szereznem belőle. Annak is kellemes illata van, ha jól emlékszem vissza. Gondolom a hajvégápoló azért is kapott ilyen kis kiszerelést, hogy az ember magával tudja vinni könnyedén, tényleg kis táskába pakolós a mérete.

      Törlés
    2. Igen-igen annak is nagyon finom az illata. És valóban erősíti a hajvégeket, nekem, mióta használom (mióta bejött), nagyon ritkán töredezik a vége. :) Szóval én is csak ajánlani tudom. :) Megeshet, bár én vizes hajon alkalmazom, hajszárítás előtt. :)

      Törlés
  2. Nekem is megvan ez a termék, nagyon megszerettem! Az illatába bele vagyok szerelmesedve, tuti hogy a többi termékből is veszek majd! :) Az én hajam azelőtt szállt ráadásul ami nagyon idegesített de amióta ezt a terméket használom ez megszűnt. Többet kaptam mint amire számítottam! Egyébként igaza van a KMen a csajoknak ez a legjobb hajápolója az Avonnak most.
    Berni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, akkor örülök hogy mások tapasztalatai is engem igazolnak! :) Használd örömmel, én is azt teszem! Szerintem, ahogyan elnézem a véleményeket, jó ideig ez a termék fogja vezetni a listát Avonéknál.

      Törlés
  3. Nekem tetszik a hatása, de ha nem érne semmit, akkor is folyamatosan használnám, mert egyszerűen isteni az illata és nagyon sokáig érezni lehet a hajamon :)

    VálaszTörlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com