2015. március 3., kedd

Elolvasnám I.

Sziasztok!

Szeretek olvasni, mi tagadás. A kívánságlistámon a könyvek meg csak gyűlnek és gyűlnek, félúton pedig elfelejtem őket, mert mindig valami újba botlok. Arra gondoltam, hogy a könyvajánlók mellett talán megférne néhanapján egy ilyen sorozat is a blogon. Bízom benne, hogy a kívánságlistás darabokra utólag jobban fogok emlékezni, ha így össze vannak szedve. Vagy lebeszéltek/rábeszéltek, ha szükséges...Az élet véges, ne hagyjuk a másikat időt elpazarolni, ugye jól írom? :)



John Green-Csillagainkban a hiba
Ritkán olvasok túlontúl istenített könyveket, egyrészt mert tudom, hogy néha a szőnyeg alatt egy nagy kupac szemétdomb lehet, másrészt jobb szeretem ha egy kicsit lecsengenek ezek a dolgok, mert olyankor úgy érzem objektívebben tudok hozzáállni a könyvhöz, nem leszek befolyásolva. Az a baj, már elég sok véleményt olvastam erről a könyvről, sokak szerint nem volt túl nagy szám, kicsit a felejthető kategóriába tartozik. Én nem tudom mit gondoltak, a filmet sem láttam.

Takami Kósun-Battle Royale
Már egy éve gondolkodom rajta, hogy olvassam-e el vagy sem. Ismertem a könyvet jóval régebbről, de a 18-as karika és a könyvről szóló mendemondák, hogy ilyen meg olyan durva, mindig megremegtették az amúgy is gyenge gyomromat. Főleg, hogy sokak szerint az Éhezők Viadala egy tündérmese ehhez képest - ilyen előharangozóval pedig nem csodálkozom, hogy van bennem egy jókora adag kétely. Egy biztos: lehet még egy kis erőt kell gyűjtenem egy ilyen olvasmány lenyomásához. Én azért hiszek abban, hogy van olyan könyv, amire rá kell készülni.

Kerstin Gier: Rubinvörös (Időtlen szerelem triológia 1. kötete)
Bevallom a cím önmagában nem keltette volna fel az érdeklődésem, de ahogyan elnéztem a borítót és a sorozat többi tagját, hogy mennyire illik a borító betűszíne a cím színéhez, már tudtam, hogy itt valami nagy dolog van, ha ennyire figyeltek a részletekre a tervezésnél. Véleményeket még nem olvastam a könyvről egyáltalán, egy ajánlót láthattam talán, ami szerint nagyon jól sikerült a könyv, de tovább nem akartam jutni, hogy véletlen se tudjak meg időn belül dolgokat.

Frei Tamás-A bankár
Igen, jól látjátok, ez az a Frei Tamás, aki a nagysikerű Frei Dossziét vezette anno, nézettségi rekordokat döntött és bizony még ezelőtt jó pár hónappal ugyan, de írtam a kávézójáról is a blogon. Ha jól tudom 4 könyvet írt meg eddig, a legelső amivel találkoztam, az a 2015 volt, de végül A bankárt is láttam valahol, mit ad Isten, pont szerencsém volt a könyvtárban és sikeresen el is tudtam hozni, úgyhogy ez már egy fél pipa a listán...

Ti olvastátok már valamelyiket? Ha igen, van-e olyan, amit ajánlanátok, vagy épp ellenkező véleménnyel vagytok róla? 

12 megjegyzés:

  1. Én abszolút támogatom ezt a rovatot, nekem is egyre bővül a kívánságlistám a könyvek terén, hozzá is írtam a tiédből kettőt! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Melyik kettőt? :) Hallod, ha valami kell, szóljál, lebizniszeljük okosba...:P

      Törlés
  2. Kiborulok ha meglátom a japán neveket Magyarul írva :D persze ez nem a Te hibád, de ez rettenet, nem tudom a Ryan-t se fonetikusan Írjuk. Na mindegy.
    Szerintem hentelésre annyira nem durva a Battle inkább a lelki része gáz. Ezért akarom a legyek urát elolvasni.
    A Csillaginkban a hiba könyvet nem merem elolvasni, majd ha lelkileg megedződöm, haltak meg rákban rokonaim, nem szeretem az ilyen témát, mert sajnos ez tényleg a valóság.
    Viszont a többit elolvasnam én is-minden hibáért Bocsi, telefonról írok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát nem, de magyar borítón így láttam a cím mellett a nevet, azt hittem tök jól van ez így. Sajnos nem sokat tudok a japán kultúráról, pláne az írásmódról. :(
      A legyek ura a másik ilyen téren, amit jó olvasmánynak tartok. Viszont az durva, hogy valakinek középiskolában ez pl. kötelező olvasmány. Nem szívesen olvastatnék ilyen könyvet egy 18 év alattival. Én még most is úgy érzem, hogy nem vagyok elég felnőtt egy ilyen könyv megemésztéséhez.... :S
      A Frei könyveket ajánlom, nagyon fogsz röhögni a dolgokon, és nem is ír hülyeségeket az ürge ha belegondolsz. Csak ahhoz tényleg látni is kell néha, nem csak lesni a vakvilágba, de tetszik ez a burkolt kritika amit elővesz...Elkezdtem olvasni, úgyhogy azt hiszem sikeresnek mondható lassan a projekt!

      Törlés
  3. A Csillagainkban a hiba helyett/mellett én szívesen ajánlanám Greentől az Alaska nyomábant, szerintem egy jobban megírt könyv, mint a Csillagainkban a hiba, persze ez csak saját véleményem, de belekukkantani megéri szerintem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Alaska nyomában-t is nézegettem, ha azt mondod az jobb, akkor lehet azzal kéne kezdenem, hátha nem érne akkora csalódás elsőre. :) Köszi, az ajánlást!

      Törlés
  4. Nálunk az osztályban a Battle Royale most abszolút kedvenc, lassan mindenki elkezdi olvasni...:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, akkor oda kell majd járnom, amikor olvasom a könyvet! De mire oda eljutok, szerintem Ti már elballagtok erősen..:)

      Törlés
  5. A Rubinvörös hihetetlen bájos történet volt.. mármint maga az egész trilógia, csak sajnáltam, hogy nem eléggé kidolgozott, túl rövid... szívesen olvastam volna részletesebben és tovább is. :) én a moly.hu-n szoktam gyűjtögetni az olvasásra váró köteteket.. az olvasásfüggők élete. :) legutóbb a Cassandra Clare könyveket olvastam, nagyon-nagyon ajánlom őket :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is moly.hu-n szoktam néha nézelődni, annyira sokféle könyvre bukkantam itt rá, hogy tényleg azt veszem észre néha már beépült a rutinomba ez az oldal is. :)
      CC könyveket én is néztem, de címek alapján nem fogtak meg, így mindig félresöpörtem őket az útból...Valahogy olyan fura címeket ad, nem tudok azonosulni vele, pedig lehet ezek alapján érdemes lenne belenéznem.

      Törlés
  6. A Csillagjainkban a hiba nálam már listán van egy ideje, sajnos nem volt még rá időm elolvasni, viszont beleolvastam az elején pár lapja, a magyar fordítást elég gagyinak találom, úgyhogy lehet ebből angol lesz :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na még egy ok, hogy egy kicsit pihentessem ezt az ötletet akkor. Az a baj, én meg angolul annyira nem szeretek olvasni, pedig tudnék... Jó lenne ha végre szakmájukhoz értő fordítókat vennének fel a könyvkiadók, mert néha már felháborít, hogy ilyen könyvárak mellett ilyen bakik be tudnak csúszni.

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com