2015. április 7., kedd

Vichy Dercos Neogenic sampon | Vélemény

Sziasztok!

Még az őszi L'oréal Blogger Day-es szatyorból való ez a termék, bevallom alig vártam, hogy kipróbálhassam, persze előtte el kellett fogyasztanom a Schauma koffeines sampont, mert úgy járja a dolog! 

Ár: 3600 HUF
Mennyiség: 200 ml 
Lelőhely: patikák

A termékről:
A Vichy hajsűrűséget ígérő samponja Stemoxydine hatóanyaggal. A leírás szerint a haj sűrűbb, fényesebb és könnyebben formázható lesz. Hogy ebből mi valósul meg, lássuk!
Elég borsos ára van ennek a samponnak, legelőször nem tudtam hová tenni, hogy mi kerülhet rajta ennyibe, elvégre én magam sosem költök ennyit egy samponra, ezt bevallom őszintén- a lélektani határ egyelőre máshol húzódik meg. Ami nem tűnt föl legelőször, de Mea jelezte nekem, hogy denat alkohol van az összetevők között, de engem ez sem tántorított vissza a használatától. Az érzéseim vegyesek ezzel a ténnyel kapcsolatosan. Volt már olyan termékem, amiben szintén volt ez az összetevő de nem lehetett érezni, ennél a samponnál sajnos az a tapasztalatom, hogy igenis lehet érezni az alkohol jelenlétét, meg is mutatja magát. Az első hajmosásaim egyikén ugyanis egy kisebb sebet fedeztem fel a fejbőröm hátsó részén. Nem vagyok benne biztos, hogy ezt a sampon okozta, de túl sok dolog egybevág: akkor kezdtem el használni, más újdonság nem volt a láthatáron, a körmeimmel meg sem sérthettem magamat, mert pont csontig be voltak törve hála a csodálatos leépülésemnek.


A másik tulajdonság, amire egyértelműen gyanakodok, az a fejszárazság jelenléte volt, ami most már nincsen jelen, de ennek ellenére a sampon+hideg kombótól egyszer eléggé eldurrant a fejbőröm és korpához hasonló darabkákkal találtam szembe magam. Ez nem tudom mennyire írható a sampon számlájára, mert a hideg azért be tud tenni a fejbőrömnek, meglehetősen fázós vagyok, de szerintem a kettő együtt tehetett erről a kis kellemetlenségről. Azután a sapka viselésével helyreállt a világrend és nem voltak ilyen gondjaim. Persze a kezdeti kellemetlenségek nem elegek önmagukban, hogy teljes körű véleményt alkothassak, érdemes a használatról is néhány szót ejtenem! 

A termék tényleg nagyon-nagyon puha habot képez, és ha rendesen be van vizezve a haj, akkor rendkívül jól habzik kis mennyiség is belőle, ám azt fenntartom hogy időbe telhet amíg ezt az ember megszokja/ráérez, hogy pontosan hogyan is kell jól bevizezni a hajat. Sokan azt hiszik, hogy pár lötybölés elég neki, de egyébként nem, azt a procedúrát nem bevizezésnek hívnám...Könnyű lemosni is, bár lemosás után azért érzem, hogy a hajam másabb állapotú, kicsit mintha szárazabb is lenne tapintásra, de ezt egy balzsammal könnyen lehet orvosolni.


A sampon után egyébként mindenképpen ajánlanék egy balzsamot, mert a hajvégeket önmagában hajlamos szárítani. Viszont a zsíros hajjal szenvedőknek van egy kis jó hírem is: a hajmosást ki lehet vele tolni egy nappal. Oké 1 nap, de szerintem aki nagyon szenved ettől, annak ez is sokat jelenthet. Gondolom ez is az alkoholtartalomnak köszönhető. Amit még érdemes megemlítenem az a hatása: a hajszálaim megvastagodtak, én is látom a változás ezen szintjét a hajamon, meg a kihulló hajszálaimon is látszik, hogy valamelyik egész szép, vastagabb lett, viszont a hajhullásommal kapcsolatosan nem tudok sem pozitívan, sem negatívan nyilatkozni. Szerintem ugyanannyi hajat veszítek újra és újra, akárhányszor a zuhanyfej alá állok, vagy éppen a fésűvel "hadakozom".
Tartást is ad a hajnak bár ez a tulajdonsága engem annyira nem érint. Számomra az egyik kimagasló pozitívuma az volt, hogy míg más samponok után balzsammal is nehéz volt a hajam kifésülése, addig itt ilyen probléma nem merült föl, mintha könnyebben tudnám a fésűt vezetni a hajszálaim között. 

Aki a hajszálvastagításra van ráállva, annak tudom ajánlani a terméket, 1,5 hónapnyi használat után már látható a javulás. Amit viszont mindenképp kiemelnék, hogy alapból érzékeny fejbőrrel rendelkező személy inkább kerülje el ezt a terméket, mert az összetevő lista elején álló denat alkohol sok galiba okozója lehet. Ezért a tulajdonságáért nagy kár pedig, de az ára mellett ez is  elég nagy visszatartó erő lehet. Nem lett kiemelten a kedvencem sajnos, de ennek ellenére azoknak tudom ajánlani, akik tényleg csak inkább vastagabb hajszálakat szeretnének. A hajhullásomon se nem rontott se nem javított, de elképzelhető hogy aki egy rosszabb minőségű lobonccal áll neki ennek a procedúrának, annak hozhat javulást. Én ugye egy éve koffein samponozom, így szerintem nekem már beállt a hajam hajhullás téren, javítani tovább már nem tudok rajta. 

A sampon a L'oréal Blogger Day őszi szatyrában rejtőzött, ez a véleményalkotáskor nem befolyásolta  a termékről alkotott véleményemet!  

Na és Ti milyen sampont használtatok az utóbbi időkben? 

1 megjegyzés:

  1. En a Vichytol a korpasodas elleni samponjat hasznalom, hosszu ido ota csak az valt be. Elotte probaltam mindent, semmi se hasznalt. Mondjuk en csakna fejboromre hasznalom a Vichyt, a hajvegeimre mas megy, de mast nem tudok hasznalni a fejboromre, mert kisebesedik mindentol (pl. Gliss kur)

    VálaszTörlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com