2015. augusztus 28., péntek

Alumíniummentes deo kalandok 3. felvonás | CD Vízililiom Pumpás dezodor

Sziasztok! 

Idejét sem tudom, hogy mikor tereltem a témát isten igazából ismét az alumentességre a dezodorok körképén. Éppen nemrégiben nyertem egy tök jó tesztelési lehetőséget, és mivel ugyanazon márkáról van szó, eszembe jutott, hogy bizony a kiszemelt márkával már régebb óta tart a barátságom, sőt a blogon is volt már róla szó. 


A CD vízililiom dezodor, pumpás adagolójával mini illetve nagy  kiszerelésben elérhető a Müller polcain. 295 forintot kóstál a kisebb darab, ami nem rossz, főleg ha csak ismerkedni szeretnénk a márkával. Így legalább nem egy nagy összeget sikerült kidobni, hogyha mégse válna be a termék, tetszik ez a felhasználóbarát hozzáállás, több márkának is lehetne egy kis sütnivalója, hogy ilyesmit valósítson meg. 

Ár: 295 HUF
Mennyiség: 25 ml
Lelőhely: Müller (A nagy kiszerelésű darabokból a pumpás és golyós változat megtalálható a DM és a Rossmann (?) üzleteiben is!)




Mivel már a második üveg végével birkózom, épp' itt az ideje hogy beszámoljak erről a kalandról is. Első körben meg kell említenem a legnagyobb hátrányát, mégpedig azt, hogy egy kivétellel sosem csípett még dezodor hogyha frissen borotvált területre sikerült használni, de ez a darab túltett azon az egy kivételen is, köszönhetően az alkoholtartalmának. Olyan mint egy jó pálinka, csak ez kívülről tisztít...:) Én minden esetre hátrányként könyvelem ezt el, sokatoknak nem fog tetszeni ez a tulajdonsága, tudom. Úgyhogy a szőrtől való megszabadulás után muszáj 1 napig valami más opció után nézni mindenkinek, hacsak nem vagytok Iron Lady-k és bírjátok ki a csípést. Nekem 2x elég volt, bezár a bazár ilyen téren.  


Az üvegcse egész elegáns külsőt kölcsönöz neki, ha leszedjük a ráaggatott matricát és nyomait, akkor szerintem még a fürdőszoba dísze is lehetne egy kis túlzással. Mivel pumpás a kiszerelése, nem pedig a megszokott probán-bután hajtógázzal működő cucc, így mondhatjuk azt is, hogy egészen természetbarát kiadással van dolgunk. Az üveg amúgy is újrahasznosítható, mehet a szelektívbe, szeretem az ilyen törekvéseket, úgyhogy nálam ez felér egy piros pontos kivitelezéssel.




Hatását tekintve messze vele vagyok a legelégedettebb a mostani alumínium mentes próbálkozásaimból. Egész jól bírja a tempót, takarítással sem érződött szag, egyedül a 45 fokos szaunát nem bírta a tetőtérben, úgyhogy a nyári felmelegedésekre nem ajánlom, vagy ha ajánlom, akkor csakis újrafújással, biztos ami biztos. A 20-25 fokokat remekül bírta nálam, meg vagyok vele elégedve, sokkal jobb, mint amiket próbáltam ezelőtt, kivéve a Balea régi kiadását, mert az jobban bírta anno a strapát, igen a 40 fokban rohangálós napokon is. Mindegy, nem sírok, kivonták a forgalomból, ez van, a jövőre kell koncentrálni, emiatt születik meg ez a bejegyzés is. :) Szerintem, egyelőre ez az egyik legjobb alternatíva a piacon, a Balea-s darab után, hogyha az ár-minőség szempontokat vesszük figyelembe. A nagyobb kiszerelés ha jól tudom az 1090-1200 HUF körül van, ami jó nagy adag. Viszont aki nem biztos a dolgában, esetleg fél, annak még mindig első körben a mini kiszerelésre ajánlatos benevezni, pénztárcakímélőbb okokból.



A márkának van még fújós illetve golyós kiszerelése is, de ezeket még nem próbáltam, így azok hatásosságáról nem tudok nyilatkozni- ezt kérlek vegyétek figyelembe a választásnál is! Elképzelhetőnek tartom, hogy a három fajta kiszerelés közül valamelyik biztosan gyengébb, mint a másik, ennek tudatában válasszatok.

Ti hogyan álltok az ilyen dezodorokhoz? Maradtok a hagyományosnál, esetleg láttok-e az ilyen törekvésekben potenciált? 

2 megjegyzés:

  1. Nyáron én csak a Rexona maximum Protection dezodorát használom, mert az igazán hatásos. De kíváncsivá tettél, felírom a kívánságlistámra ezt a deót, a minit érdemes lenne kipróbálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy próbát megér, mert a mini tényleg nem túl nagy összeg, szerintem. Gondolom a csoda az alkoholosságában rejlik egy kicsit. Csak borotvált bőrön tényleg ne az 1. nap. :);)

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com