2015. augusztus 22., szombat

Elolvasnám III. | Újabb 5 könyv, amit elolvasnék

Sziasztok! 

Az elolvasott könyvek listája bővült megint, de az elolvasandóké is rendesen meggyűlt. Szerintem sohasem fogok odáig eljutni, hogy azt mondhassam: mindent elolvastam amit akartam. Persze, ezen az sem segít, hogy újabb és újabb könyvcsodák után kutatok és találok is olyat, ami jónak tűnik. Rossz vagyok...nagyon rossz. (Kéretik elképzelni azt, ahogyan a fejem egy könyvvé változik és nő rá két ördögszarv- na az vagyok én, sanda mosollyal!)




Leiner Laura - Bábel
Az SZJG magasra adta a lécet, ráadásul ez a léc nagyon megrezgett nálam akkor amikor az Akkor szakítsunk féle könyvét olvastam, mert egyszerűen nem éreztem azt, hogy hozta volna azt a szintet amit vártam. A Bábel állítólag más, szerethető, izgalmas, fesztiválozós. Lehet jobban illett volna nyáron olvasnom...mondjuk egy fesztiválon? :) 

Forrás




Gretchen Rubin-Boldogságterv
Kicsit csalok, mert ez az a könyv, aminek az első harmadáig eljutottam. Mások leírásai alapján másabb könyvre számítottam. Vannak benne praktikus dolgok, de egyelőre azért nem vágtam magam hanyatt tőle. Lehet, ez a könyv végére megváltozik. A könyvnek még úgyis szerepe lesz egy másik bejegyzésben is, így most több betűt nem is pocsékolnék rá. 

Forrás 



James Dashner - Útvesztő könyvsorozat 

Már fél éve bele akarok kezdeni a James Dashner féle útvesztőbe. Egy dolog akadályozott meg eddig benne: a vélemények sokfélesége, ráadásul olyanok szava, akiknek igenis adok a véleményére. Így azért ismerjük el, nehéz a választás, tekintve, hogy több könyves sorozatról van szó, és ilyenkor mindig belegondolok, hogy mi lesz, ha nem fog tetszeni, én meg elpazaroltam egy csomó időt amit jobb könyvekre fordíthattam volna. Ördögi kör ez... 

Forrás
Markus Zusak-A könyvtolvaj
Szégyen, nem szégyen, erre a könyvre a borítója alapján akadtam rá és lettem kíváncsi. Már a leírásban megakadt a szemem a náci Németország szavakon. Mivel a kor a maga jellegzetességeivel együtt érdekel, így kíváncsivá tett, hogy ugyan hogyan kerül egy könyvtolvaj ebbe az időbe, ahol tulajdonképp már a származással is ki lehetett vívni a halálvagonokban való utazást...hát még ha ténylegesen is volt valami az ember rovásán- na az lehet egy igazán rettegésben élhető élet. 


Forrás



Anna Erelle-A dzsihád jegyese
Az ISIS terjeszkedése eléggé aktuálpolitika, engem meg különösen érdekelnek az ilyen dolgok, igaz ezekről a toborzásos dolgokról nekünk európaiaknak csak sejtésünk lehet. Hacsak nem mi magunk vagyunk a főszereplők tiniként és állunk be beteljesíteni a saját dzsihádunkat. Nőként. Egyedül. Egy másik kontinensen.... És hogy van-e ezután kiút? Nem biztos...vagy ha van is, csak sejthető hogy utána mindenki ellenségei leszünk. Elvégre itt csak halállal lehet katapultálni, máshogy nem. Még akkor is, ha csak virutálisan adtuk szimpátiánkat az Iszlám Állam egyik fő fejének. 
Az írónő hiába írta álnéven a könyvet, sajnos a riportja kiadása óta állandó rendőri felügyeletet kell, hogy kapjon. Sőt...ha a pletykák igazak, minden további munkahelyén megjelentek, feltehetőleg az ISIS-hez tartozó fiatalok, akik őt keresték a recepción. Néha csak a szerencsén, vagy éppen az időben való továbbállás volt az, ami megmentette őt a haláltól. Azóta egyébként el lett tiltva az Iszlám Állam és az azokat érintő ügyektől, a saját testi épsége miatt is. Vajon megérte-e beszállni a "játékba"? Nem kecsegtet sok jóval a könyv... 

Forrás



Találtatok valami szimpatikus könyvet a fentebb felsoroltak közül? Melyik érdekelne a legjobban Titeket? 

9 megjegyzés:

  1. Klassz ajánló lett, a könyvtolvajt nem lehet nem szeretni, az útvesztő sorozat pedig nálam is listás :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm! Jó érzés olvasni, hogy nem hiába osztom meg az aktuális elolvassam-e c. morfondírozásaimat. A könyvtolvajnak akkor neki is vágok, csak szerezzem meg! :)

      Törlés
  2. Anna Erelle könyvét a múlt héten fejeztem be, nekem nagyon-nagyon bejött! Érdekes és izgalmas, sokszor a körmömet rágtam, hogy mi lesz az újságirőnővel, le ne bukjon. Az Útvesztő és a Könyvtolvaj várólistán van nálam, a Bábelt olvastam, hát nekem olyan egyszer olvasós kategória, A boldogságtervnél pedig én is másra számítottam. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is mindjárt befejezem, de bevallom én másra számítottam. Izgalmas, mert egy olyan kultúrába sikerül belepillantania az embernek, ami ugye nem mindennapi, és nem is olyan régen kezdett el kialakulni ez a "teljesítsd be a harcodat" dolog az európaiak szédítésével és nem olyan régóta indult el ez, és egyre nagyobb teret hódít. A dátumok is durvák, hiszen 2014 nem most volt...:S

      Állítólag a Bábel jól sikerült, csak az ASZ sikerült olyan gagyin, bár nem vagyok rajongója annyira Leiner Laurának, de bízom benne, hogy azért szórakoztató lesz ez a könyve is. Meg van valami másik könyvsorozata is, Hullócsillag néven, vagy valami Bexy-Lexy sorozat, nem tudom a pontos nevét, csak a pletykákat olvasom róla, hogy állítólag a férfi főszereplő jobban bejön sokaknak, mint az SZJG-s Cortez és hogy nem hitték volna, hogy ezt túl lehet szárnyalni....Ez az egy, ami miatt érdekel az a sorozat is, mert ezek szerint tudott újat mutatni az írónő. Hát kíváncsi vagyok..:)

      Törlés
  3. A Bábel a kedvenc könyvem Leiner Laurától, nálam a SZJG-t is leelőzi :D.
    A könyvtolvaj is nagy kedvenc, nem is tudom miért vártam vele olyan sokáig, hogy elolvassam.
    Az Útvesztő könyvsorozatot is imádom. :D
    Szerintem sem fogsz ezekben csalódni.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na így már nagyobb kedvvel vetem magam bele a könyvekbe! Köszönöm a megerősítést, minden visszajelzés számít! :) Akkor a Bábel és az Útvesztő lesz a következő kis fegyenc..

      Törlés
  4. Az útvesztő nem rossz, bár az első könyv alapján jobbat vártam tőle, mint ami végül lett. :)
    A boldogságterv nálam is sorban áll az olvasásért :D
    A könyvtolvaj most nagyon felkeltette az érdeklődésem, utána fogok nézni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet szereztem még egy vetélytársat A könyvtolvajhoz? :D Mondjuk én könyvtárból szerzem be mostanában őket. A boldogságtervről írsz majd? Kíváncsi vagyok a benyomásaidra. Nekem eddig nem tűnik akkora robbanásnak, pedig mindenki istenítette- de lehet túl nagy a felhajtás körülötte.
      Az útvesztőről hasonló véleményeket olvastam, hogy többet várt a végétől az illető- feltehetőleg én is így fogok viszonyulni hozzá és kicsit emiatt félek belekezdeni, mert mi van ha akkora lesz a csalódás, mint pl. Az Éhezők Viadalánál. Én kiakadtam ott is a végkifejleten, jó persze társadalomkritikának sem utolsó, csak zavart a tény ami a könyv legvégén következett be. Na meg nekem duplán fail volt annak a sorozatnak a vége, és félek még egy logikátlan csuda történet elvenné a kedvem az ilyen tipikus tömegkönyvektől egy jó időre.

      Törlés
    2. Majd írd meg a véleményed, mert kiváncsi vagyok rá.:)

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com