2015. december 13., vasárnap

Karácsonyi kívánságlista 2015 | Könyves szekció


Sziasztok!

Amikor elkezdtem írni a blog első(?) karácsonyi kívánságlistáját, annyira elkapattam magam könyvek terén, hogy igazából akkor ébredtem rá, hogy ennek külön részt kellene szentelni,amikor így az ötödik könyvet kezdtem el emlegetni a sorban. Naná, mert olvasni nagyon szeretek. És hát mit is lehetne adni egy igazi könyvmolynak, mint egy (Mit egy?Több!) könyvet?  Meg amúgy is, temérdek könyvvel tudnám elképzelni magam a karácsonyfa alatt, Pusheen cica módjára hempergőzve. Szóval, Pusheen cica nagyon örülne a következő könyveknek:


Frei Tamás - Agrárbárók
Igazából, ez a könyv pipa már, de annyira szeretem a Frei könyveket, hogy simán ajánlanám az ellenkező nem képviselőinek is. Főleg, hogy eléggé sok üldözés, politika és összeesküvés elmélet van benne, meg háború, meg fegyver, meg rablás...meg túlságosan is szorult helyzetek, kíméletlenül leírva, valós helyszínekkel és kitudja, talán valós szereplőkkel is. 
Már csak azért is ajánlom őket, mert elég jól vannak összerakva, hála az égnek a szerelem nem túl központi téma a könyvben, a sorokban sokkal inkább a pörgés, az akció dominál. Na meg, örülök, hogy nem egy üresfejű írótól olvashatok, hanem olyantól aki tényleg tudja is, hogy mi folyik országunk kulisszái mögött és remekül szövi bele ezeket a szálakat a történeteibe. Néha jó magam sem tudom, mi az ami megtörtént és mi az, ami fikció lehet. Bár, ismerve az ő észjárását, lehet hogy semmi sem kitalált, csak pár évvel ezelőtt történt meg. 
A könyv azért került fel a kívánságlistára, mert az eredetinél még nem volt meg az írás pillanatában!

Rubin Gretchen- Jobban, mint valaha
A könyvet kikölcsönöztem, de annyira megtetszett, hogy szívesen meg is venném, vagy ajándékba is kapnám, bár nem ez az elsődleges, azért berakom, megerősítésképpen. Nekem az első könyve nem nyerte el túlzottan a tetszésemet, de ez a másik könyve viszont jobban sikerült!


Nyáry Krisztián-Merész magyarok, Igazi hősök
Krisztián könyveit szeretem, szerintem az előző két könyv bemutatásával is sikerült a tudtotokra adnom a blogon. Érdekes, ahogyan közelebb próbálja hozni az átlag embert a híresebbekhez. Igen, kutatómunka amit csinál, kritikusai szerint erre bárki képes, de szerintem úgy előadni és érdekessé tenni ezeket a történeteket az ő szavai tudják jól, emiatt teszem le a voksomat mellette, ha választani kellene.

Fejős Éva - Utazz velem!
Az előző színezőskönyvem sem színeztem ki teljesen, de ez a mostani új őrület egyre nagyobb teret hódít. Úgy veszem észre, Fejős Éva ismét egyedien oldotta meg a kivitelezést, hiszen ez a könyv nemcsak egy színező, hanem 10 országban játszódó 10 novellával is szórakoztatja az olvasó-színezőt, vagyis inkább a színező-olvasót. Szerintem jó ötlet volt a kivitelezés, a változatosság gyönyörködtet elve szépen is érvényesül.

Maria Forleo- Az elbűvölő nő
Már kétszer is a kezembe vettem a könyves boltokban való csatangolásaim során az elmúlt időkben, kicsit megmagyarázhatatlan, hogy miért. Lehet a borító maga, vagy a magabiztos szövege hatott meg az írónőnek, minden esetre érdekesen hangzik, és kíváncsi vagyok nagyon, hogy mi újat lehet még mutatni ebben a témában, mindamellett, hogy sok-sok női magazin pont ezekre a dolgokra szeretne görcsösen útmutatást adni. Vajon tényleg minden belefért ebbe a könyvbe, vagy ez is csak egy ámítás? 

Jennifer Armentrout - Árnyékok (Luxen sorozat 0.5)
Jól látjátok, visszafelé haladunk a sorban, és mostmár nem a jól megszokott Daemon&Kat kettős van a középpontban, hanem a bonyodalmakat elindító Dawson és Bethany. Mindig is kíváncsi voltam az ő igazi történetükre, mert az átélt borzalmaikról és az eltűnésükről mindig csak utalások ill. visszautalások voltak a többi könyvben. Na de vajon mi is történt valójában? Nem szimpla eltűnésről volt szó, ezt mindenki tudja.

Clélie Avit- Je suis la-Itt vagyok
Kóma. Elég depresszív, túl sok jót nem sejtető szó. Mondjuk ki, majdnem halál, de csak majdnem. Elsa egy hegymászó balesetnek köszönhetően kómába kerül, viszont nem teljesen, mert érzékszervei közül csak a hallására támaszkodhat. Kicsit olyan néma kiáltás szaga van a könyvnek, abból a szempontból, hogy itt is mindenki azt fogja valószínűleg hinni, hogy a célszemély nem tud semmit magáról. Érdekesen hangzik a történet, kicsit félek, hogy sok visszaemlékezés kaphat benne helyet, amit nem mindig tartok jó ötletnek, főleg ha nem túl relevánsak a jelennel kapcsolatosan.

J. R. Ward- Az Árnyékok
A Fekete Tőr Testvériség tizenharmadik kötete. Meghatározó lehet, hiszen oly sok ideje boldogít minket ez a sorozat. A legszebb könyveimet ennek a könyv sorozatnak köszönhetem, bár jobban örülnék, ha sokkal több hangsúlyt fektetne a történet azokra, akik miatt eredetileg elindult és sokkal több piszkálódást,kekeckedést olvashatnék a fiúk részéről. Kéne már egy ilyen Best of könyv is a legjobb beszólásokról, úgy érzem hiánypótló lenne. Egyelőre viszont megelégszem az árnyékokkal, remélhetőleg itt is csurran-cseppen valami a központról, a kiképzésekről (Ideje lenne végre normálisan venni ezt a témát, de elismerem a sok támadás és vészeset után, nyilvánvaló hogy ezekről elterelődött a szó, így lesz reálisabb is a történet maga.) és a házról is. 688 oldalba szerintem igazán beleférhet(ne) az infó csöpögtetés a "családról" és egy pár tipikus kötözködés. :)

A borítók képei a moly,hu és az edesviz.hu oldalakról származnak!A kollázsokat magam készítettem, az összeválogatott képekből. 

Én azt hiszem, rendesen maximalizáltam a kívánságokat ebben a kategóriában, már-már szemtelen módon. Van-e, amit Ti is a listátokra tennétek? Nincs itt az a könyv, amit Te kértél volna? Oszd meg velem, mi kapna helyet a Te listádon! :) 

2 megjegyzés:

  1. Bevallom,engem ezek a felnőtt színezők csak felidegesítenek ahelyett, hogy relaxálnék, miközben cseszekelődök vele :D Fél képem van kész....:D :D :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem 5-6 csak. Szerintem hosszabb távon lehet nem nekünk való ez, vagy csak kisebb egységekben adagolva. Úgy észrevehetően engem is nyugtat, de ha hosszabb időre állok neki (több mint egy órás intervallum), én is azt veszem észre, hogy nyűg. Pedig olyan meseszépek a képek, bűn nem hozzájuk nyúlni és saját ízlésre kipingálni..:P Próbáld ki Te is, állítólag valami tanulmány arra mutat rá, hogy napi 10 perces színezés tesz jót a felnőttek stressz szintjének. Lehet, itt rontottuk el, hogy nem ezzel kezdtük. Nem mellesleg imádok az ilyen rajzokban gyönyörködni, na meg mások munkáit is nézegetni- lehet ez jobban fekszene mindkettőnknek hosszabb távon. :D

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com