2016. január 31., vasárnap

Fytofontana őssejtes kétfázisú szemfestéklemosó | Tapasztalat

Sziasztok!

Egy termékvéleménnyel még adós vagyok Nektek, a legutóbbi bejegyzés óta. Tudtam, hogy hosszú lett volna a másik beszámoló, így inkább kettészedtem, most a saját tapasztalataimmal jövök a szemfestéklemosóról. Anikó vendégbejegyzését a szérumról itt olvashattátok.

Egy kétfázisú lemosót teszteltem a Fytofontana jóvoltából. Elég masszív üvegben érkezik, ami elegáns megjelenést kölcsönöz neki. A tény, hogy az üveg átlátszó pozitívum, mert könnyebben lehet figyelemmel kísérni az anyag fogyását. Az a tapasztalatom, hogy sok drágább, professzionálisabb terméknél erre nem figyelnek, hajlamosak elfeledkezni erről és a lemosót néha belerakják egy fehér flakonba, vagy "mindegy mi" alapon valamibe.

Az adagolója egy kicsit fura volt, mert pumpás, és ha megnézitek alaposabban, akkor a csőrét elforgatva lehet igazán kényelmesen a vattapamacsra fújni a lemosót.


Mennyiség: 125 ml 

A két fázis a következőkből tevődik össze:
Gyógynövényi kivonatok (ázsiai gázló, komló, orvosi zsálya), liposzómás hialuronsav, peptidek (mimikai ráncok csökkentésére szolgál). Bővebben a hatóanyagokról itt olvashattok

Használat előtt persze a felrázás az első, amivel elstartolásra késztetjük a terméket Egyetlen negatívumot tudnék itt megemlíteni: a két folyadék nagyon hamar újra kettéválik, így ismételten fel kell rázni a flakont.

A klasszikus James Bond-ot idézve: "Rázva, nem keverve!" 


Többféleképpen sikerült végül a lemosót tesztelni, erről írok egy kicsit bővebben a következő sorokban. 
Sokszor egymagában használtam, akkor is meg voltam vele elégedve. Az olajos érzet nem intenzív és zavaró- ezt a tulajdonságát kifejezetten értékelem a terméknek. (Csak zárójelben:Próbáltam már másféle olajos lemosót, és arról inkább nem is írtam a blogon, mert egyszerűen nem tűrte volna meg az internet meg a Blogger. )

Viszont a Fytofontana esetében, egyszer gondoltam egyet, és meglepetésszerűen a micellás vizes sminklemosás után, újra végigmentem a szemeimen, immár olyan vattával, ami ezzel a lemosóval volt átitatva. Az eredményen magam is meglepődtem egy kicsit, mert a lemosás után további festéket szedett még le a szemeimről, pedig nem szoktam sajnálni az időt erre a procedúrára. Jó, nyilván sejthető, hogy nem szed le valami 100%-osan mindent, de azért durva, hogy valamiben megbíztam teljesen, és majdhogynem azt is mondhatnám, hogy fél munkát végzett a másik termék.
 Általában a Bioderma Sébium micellás lemosójával szoktam indítani, ezután jön a Fytofontana lemosója. Már sokadszor mostam le így a sminket, gondoltam, hogy Nektek is megmutatom az eredményeket. Részletek lejjebb!

A sminket nem vittem túlzásba, 1 réteg spirál, 1 tusvonal és egy kis primer a szememre, hogy a tusvonal ne kóricáljon el.

Az első vattán a Bioderma Sébium által végzett munkát láthatjátok: sok mindent leszedett, ez kétségtelen.



A második vatta viszont már a Fytofontana folyadékával dolgozott, és az alapos lemosást követően is volt mit leszedjen. Sejtettem, hogy a micellás víz nem hegyez makulátlanra mindent, de nem hittem volna, hogy egy alaposabb lemosás után azért rendesen látható nyom marad még utána. Ilyen szempontból elég erősnek mutatkozott a termék, magam is meglepődtem. Az eset óta inkább mindig így mosom le a sminket, azt hiszem látható és érzékelhető okokból. Sokszor a micellás víz után is lemostam a szemeimet vízzel, meg fürdéskor persze a mosakodás, de nem vagyok teljesen meggyőződve arról, hogy jó megoldást használtam eddig a további lemosásra. 

A termék illata nem zavaró, nekem picit olyan frissen savanykásnak tűnik, de nem csíp és ezt pozitívumként tudom elkönyvelni. Egyedül a fogyasztói ára tántoríthat el sokakat, főleg tapasztalatok ismerete nélkül. Jó szívvel ajánlom ezt a terméket, mert annak ellenére, hogy borsos ára van és nem kifejezetten az én bőrömre készült, pozitív benyomásokat tett rám és még el is gondolkodtatott a tesztelési periódus közben. Az ilyet pedig bevallom szeretem, jó, ha valami ki tud mozdítani a komfortzónából, meg állítólag a dolgok nagy többsége azon kívül történik...vagy éppen nem történik, mint láthattuk a jól végzett félmunka esetét. 

Kicsit meglepődtem azért, és Ti? 

4 megjegyzés:

  1. De érdekes a csőre, nem is láttam még ilyet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én se láttam még ehhez hasonlót sem, de nem baj, ismerkedni kell az ilyen típusúakkal is! :)

      Törlés
  2. Érdekes, de kifejezetten pozitív értelemben. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki, ha az volt, főleg ha pozitívan. Még egy embert sikerült ezek szerint elgondolkodtatnom, ilyenkor tök boldog vagyok! :)

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com