2016. március 15., kedd

Lancome: La vie est belle: Az élet szép, parfümben mérve

Sziasztok, 

Egy kívánságlistámon találkozhattatok a Lancome ezen parfümjével, ami az élet szép c. jelmondatra koncentrál. Már az üvegéből sejtettem anno, hogy ez egy kifinomult, egészen kellemesen elegáns, nőies parfüm lesz, mégis egy parfümériában megszagolva jöttem rá tavaly októberben, hogy igazán megnyerő illatról van szó. Azóta újra és újra befújtam hol a csuklóm, hol a tesztcsíkot, végül azon kaptam magam, hogy a kívánságlistám igencsak előkelő helyén szerepel ez a darab. 

Mennyiség: 30 ml
Ár: 13 890 Ft
Beszerezhetőség: vip-parfum.hu



Vissza az időben: ugye itt említettem, hogy webáruházból szeretnék rendelni parfümöt, ahol igazából az áruház kiléte volt a kérdés. Végül a Krémmánián botlottam bele a vip-parfüm oldalába, és tettem egy próbát, mert az előzőleg említett online áruházak egyikénél hiába volt szállításbeli kérdésem, válaszra sem méltattak. Ellenben a vip-parfümnél nagyon udvariasan és gyorsan választ kaptam arra az 1-2 kérdésre, ami így felmerült bennem a rendelés előtt. Végül, úgy döntöttem, hogy onnan érdemes rendelni, ahol a lehetséges ügyfél is fontosnak számít, emiatt is rendeltem innen.
GLS futárszolgálattal dolgoznak, a megrendelés másnapján délután (lehet közrejátszott, hogy kora reggel rendeltem meg a parfümöt!) már a futárnál várt a parfüm, hogy másnap a délelőtti órákban átvehesse valaki. A környékünkön lévő GLS futár aki dolgozik, nagyon rendes volt egyébként, külön ki kell emeljem, hogy türelmes volt, mert aznap éppen nem tartózkodtam otthon, így a nagyszüleim vették át a csomagot, akik mivel idős emberek, már nem olyan gyorsak, mégis illedelmesen kivárta őket. Egy nappal a rendelés megérkezése előtt, egy SMS-t kaptam, hogy a futár másnap hozza a csomagot. Összességében, meg voltam elégedve a szolgáltatással. 

Nagyon különleges a parfüm nyaka köré kötött organza szalag, ami a szabadságot hivatott jelképezni, mi több, számomra emeli az üveg elegáns megjelenését is. Nem szoktam a csomagolást dicsérni, inkább a praktikusságot tartom szem előtt, kivételesen viszont azt kell mondjam, hogy igazán mutatós az üveg kinézete, így a fürdőszobapolc vagy a pipereasztal dísze is lehet ez a parfüm. Julia Roberts az illat arca, aki egyébként filmes szereplései alapján is eléggé megnyerő volt számomra, ez csak fokozta azt az érzésem, hogy egy jó illat mellett teszem le a voksom.


A kiszerelések elég sokszínűek, 30, 50 és 75 ml-es üvegben kapható, illetve, ha jól tudom, van 100 ml-es teszter is. Ha nem ajándékba vásároltok, érdemes elgondolkodni rajta, én is ezen agyalok, hogy majd ha hosszabb távra tervezek egy parfümmel, akkor inkább egy ilyen kiszerelést célzok meg.

Illatjegyek: fekete-ribizli, körte, jázmin, narancsvirág, tonkabab, pacsuli, vanília, dió 

Az illat maga iszonyatosan tartós, nem is csoda, hiszen EDP, ezt különösen értékelem, mert ha egy illatot szeretek, akkor jó néven veszem, ha még másnap, fürdés után is enyhén érzem azt magamon. Ruhákon extrán tartós az illat, így néha nem is a bőrömre fújom, hanem a ruhára. Az illatvilág, a nemzetközi meghatározás szerint virágos-gyümölcsös-gourmand. Szerintem inkább gyümölcsösre hajaz, de ez nem gond, pont ez szeretem benne. A következő sorokban azt mesélem el, hogy az illatjegyek közül mi az, amit általában magamon felfedezni vélek.

Kezdetekben a fekete-ribizli nagyon erőteljesen kiemelkedik a többi jegy közül, szerintem az az általános tapasztalat, hogy mindenkin így indít a parfüm. Később viszont más-más jegy érvényesül, innentől lesz izgalmas a dolog: a vanília nagyon enyhén mutatkozik be, csakis az illatvilág legvégén-ezt iszonyatosan sajnálom egyébként. A második illatjegy, ami a fekete-ribizli után kellemesen körbeleng engem, az  a narancsvirág, ami egyébként nem erős. Meglepően jól mutat egyébként a fekete-ribizli mellett. Számomra még pozitív meglepetést okozott a pacsuli, ami általában nem érezhető sohasem rajtam, de a többi jegynek köszönhetően (?) most bemutatkozott és egészen jó irányba tendáló véleményt sikerült kialakítanom róla - pedig alapból abban a hitben voltam, hogy "na csak a pacsuli ne legyen sohase érezhető rajtam". 

Jelenleg most ez a parfüm a fő-fő kedvenc, be is vallom: nem tudom jelenleg megmondani, hogy valaha lesz-e olyan illat, ami a trónkövetelést hajthat végre. Hasonlót tizenévesen a Nina Ricci Nina illatakor éreztem- nem hiába, 3-4 évig volt hű társam az a parfüm, és remélem most is hasonlóan hosszú időre sikerült barátságot kötnöm ezzel az illattal. Ha nem tovább.....

A legutóbbi kívánságlista óta Ti is megnéztétek a márka ezen illatát? Tetszett az illat, esetleg más fajtája nyerte el a tetszéseteket, ahogy múlt az idő? 

4 megjegyzés:

  1. Nagyon nagy "illatkritikus" vagyok, nagyon ritkán tetszik meg valami, meglepni parfümmel pedig egyenesen lehetetlen, de ez az illat még nekem is tetszik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha kritikus vagy, akkor különösen örülök, hogy pozitív irányba billent nálad a mérleg emiatt a parfüm miatt! :)

      Törlés
  2. Szeretem nagyon ezt az illatot, sőt ezt az egész illat családot :) A VIP-Parfüm pedig egy csoda! :) Örülök, hogy van még olyan cég és vannak még olyan emberek, akiknek mi vásárlók teljes mértékben számítunk és kedvesek, segítőkészek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem az Intense annyira nem jött be, de a többi, ezen illatcsaládba tartozó illat nagyon is, főleg a Legere, nagyon megnyerő volt. De a Lancome parfümök általában jól szoktak sikerülni, csomagolásra is és minőségre is! :)
      A cég hozzáállása pedig nagyon rendben van, naprakészek, kedvesek, normálisak, remélem ez így is marad majd! :)

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com