2016. április 24., vasárnap

Dezodor körkép- Milyen hagyományos darabokat próbáltam még tavasz előtt...?

Sziasztok,

Azt már tudjátok, hogy megvannak a magam által preferált dezodorok, de néha-néha azért kipróbálok mást is 1-1 márkától, mert a kíváncsiság hajt, meg kitudja, talán egy olyan dezodorban találom meg a nagybetűs igazit, amiről nem is hinném. Lásd az akkori alumíniummentes Balea dezodort, amit a mai napig siratok - emiatt is igyekszem nyitott szemmel járni, hogyha találok valamit, akkor be tudjak tárazni belőle. Bár, néha úgy érzem, ez mindegy is, mert ami megtetszik, már tuti hogy kikerül a forgalomból, ötször megesett már, így kicsit kezdek paranoiás lenni ilyen téren.... Viszont most egy számomra igen-t és egy elég nagy nem-kategóriát képviselő dezodort mutatok be.

Ár: akciósan 499 Ft a Auchan áruházakban, drogériákban 649-1000 Ft között látom 
Mennyiség: 150 ml
Lelőhely: bármely drogéria, hipermarketek polcai, bizonyos webshopok 
Kezdem a rosszabbal, ami akár hiszitek, akár nem a Rexona Anti stress nevű dezodorja elég gyengén teljesített. Pedig a Maximum protection megjelenése előtt is főleg az ő dezodorjaikat használtam és nem volt különösebb gondom a fújós spray változatokkal sem, de ha jól láttam, új csomagolást is kapott azóta ez az adagolás. Úgy tűnik, ehhez más "újdonság" is dukált, mert nem igazán éreztem kényelmesen magamat a dezodor használata közben. Izzadtam, szag ugyan nem volt, de másrészről idegesített hogy érzem azt a vizes érzést és stresszhelyzetben is ezzel foglalkozom, amikor éppen hogy  minden mással kéne foglalatoskodjak, csak ezzel nem. Az illata kellemes volt, hosszabb távon és stresszhelyzetben viszont nem támaszkodnék rá. Plusz, ahhoz képest hogy stressz ellen van kitalálva, bevallom, nem szolgált rá a nevére- de ezt az előző soros tapasztalataimból sejthettétek is.

Ár: változó, 800-1000 Ft között
Lelőhely: drogériák, webáruházak pl. Iparfumeria 
Mennyiség: 150 ml
Különböző változatok: Go Fresh Fresh Touch(uborkás zöldteás változat), Go Fresh Revive (gránátalmás változat) Pure, Invisible Dry, Original  stb.. 
A Dove deo ehhez képest meglepően jól teljesített, ha úgy van, névnapi ill. szülinapi ajándékként mindig egy ilyen deo a meglepetésem, így akadt a kezembe a gránátalmás darab, már a tavalyi évben is, ha jól emlékszem volt szó róla. A színei vidámak, és a beltartalom is említésre méltó, legalábbis  érzem hogy erősebben dezodorál, mint az előbbi társa. Sokkal púderesebb kifújáskor az anyag is, talán ebben rejlik a dolog nyitja, mert itt kevésbé éreztem magamon mindig azt, hogy izzadnék, vagy ha izzadtam is, nem volt az a vizes érzés, ami kellemetlen helyzeteket okozhatott volna. Nem mondom, hogy a nap minden percében a frissen-fújtam-be-magam életérzés kerít hatalmába, de azért jóval tovább marad meg ez az illúzió, mint más dezodoroknál.

Igazából, csak az zavar egyébként, hogy mindkét dezodort ugyanaz a cég gyártja, és összetevőkben sincs eget verő különbség, és mégis összetevő lista szerint, a cellulóz miatt talán a Rexonának nagyobb esélye lehetett volna a győzelemre. Lehet, hogy rajtam jobban működik a gránátalma kivonat pórusösszehúzó hatása, és emiatt érzem azt, hogy jobban tudtunk együttműködni.  Fogalmam sincs, mi lehet a titok nyitja, de legalább az egyik működik rajtam, ha az általános dezodorok elvén keresnék egy dezodort- ez nagy szó. Nem hittem volna, hogy az erősebb dezodorok után, vissza tudok majd állni a sima mezeibb darabokhoz. 

A billentyűzet túloldalán történt valami érdekes Veletek? Újdonság, nem újdonság, maradtatok a régi bevált motorosoknál, vagy kimozdultatok a komfortzónából? 

6 megjegyzés:

  1. Nekem a Dove uborkás-zöld teás stiftese az örök kedvenc. Sajnos a spray változatoktól én fuldoklom :(.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Stifteset nem próbáltam még tőlük, nem tudom miért, valahogy ha a Dove szó eszembe jut, mindig a spray változat jut eszembe. De ideje változtatni ezen, mert a spray változattól a másik felem fulladozik...És az illata sem jön be neki, úgyhogy muszáj voltam erre a régi kedvencemre cserélni, kivételesen.

      Törlés
  2. Nekem évek óta a Nivea Pearl and Beauty a kedvencem. :)
    De nagyon szeretem a spray változatok közül a Fa-t, főleg az újakat. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a málnásabb változatot próbáltam tőlük meg az általad említettet. De annyira nem győztek meg, nem tudom miért, mert gondom nem volt velük. Lehet tudat alatt, mert anno kicsit összekaptam a Nivea sajtósával. :D
      Nálunk anya a nagy Fa dezodoros, én régebben használtam 1-2 stiftet, de néha olyan gagyinak tűnt, hogy lemondtam róla. Az újakkal nem tudom mi a helyzet, de tény, hogy a külcsín előnyére változott.

      Törlés
  3. Nekem pont ugyanez a gondom a Rexona fújós darabjaival: szag nincs, de állandóan ott van az az érzés, hogy tocsog és vizes a hónaljam tőlük, és borzalmas érzés, utálom. A Doveból az uborkás változat az abszolút kedvenc, bár most a grapefruitosat próbáltam, de kár volt, visszatérek majd hozzá.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye, hogy ugye? Engem sem győzött meg, a Maximum Protection a tuti, bár néha túl jól véd, de ha szükség van rá, akkor inkább erősebb legyen, mint gyengébb.
      A Dove uborkásat én is szeretem, de hosszabb távon nem jó, a lovagom utálja az illatát. :D

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com