2016. május 28., szombat

A zamatos alma, kicsit másképp: Nina Ricci Nina

Sziasztok,

A következő sorokban egy, számomra elég ikonikus illatról lesz szó, ami a Nina Ricci Nina parfümje. Sokan ismerik, egy időben tömegillat is volt, és jó magam is egy időtálló darabnak tartom. Már csak azért is, mert tinikoromban egészen odáig voltam érte, alig 17 évesen vettem belőle egy kisebb kiszerelést.
A mai bejegyzés pedig a nagyobb kiszerelésnek kedvez, hála a Parfum.hu-nak!

Amit tudni kell a parfümről, hogy elég megosztó illat, nem mindenkin ugyanolyan, így alapjáraton is azt a tanácsot adnám mindenkinek, aki kipróbálásra adná a fejét: bőrön próbáljátok ki. Az üvegből nagyon játékos, nőies illatnak tűnik, a kérdés az, hogy a bőrön is ilyen jól szuperál-e. Amíg rajtam állítólag remekül mutat, volt olyan ismerősöm akin el sem hittem volna, hogy ez a parfüm van, ha előtte nem együtt fújjuk ki a parfümöt, így érdemes mindig saját bőrön próbálkozni- annak eredménye sem biztos mindig, de nagyobb az esély a pozitív végkifejletre. :)

2006-ban kiadott illat, így ha egy gyors fejszámolást végez az ember fia/lánya, bizony ebben az évben tölti a tizedik évét a drogériák, és webshopok polcain- valljuk be magunk között- egészen töretlen népszerűségnek örvendve. Aki ismeri a Nina Ricci illatokat, ezt biztosan nem hagyja kipróbálás nélkül.
A jegyek garmadája változatos, bár kicsit az almára és a citrusokra koncentrál, ha megnézitek az válogatást:
Fejjegy: amalfi citrom, zöld citrom
Szívjegy: Granny Smith alma, praliné, bazsarózsa, maszlag
Alapjegy: almafa, virginiai cédrus, pézsma
A parfüm maga pont azt a kellemes kategóriát képviseli az illatokon belül, ami elvárható: körüllengi az embert, de nem tolakodóan, érezhető, de nem erőszakosan orrba mászó. Édesnek édes, a gyümölcsök és főleg az alma valamint annak egy kicsit a fanyarsága az ami érezhető, gondolom a citrommal karöltve sikerül mindig ezt a megjelenést elérnie a bőrömön. A praliné hozzátesz az édeskés illathoz, emiatt szerintem segít az alma jegyet elmélyíteni egy édesebb irányba. A citrusos jegyek jól harmonizálnak az almával együtt, meglepően jó elegyet alkotva. A végeredményben megbújik nálam a citrom ami az almával egyidejűleg van jelen, második illatvétel során, amikor jobban belemerül az ember, már érezhető az édes elmélyülés is. Idővel a pézsma is előjön a maszlaggal együtt, egy enyhén fekete borshoz hasonló illatot képezve, de a parfüm ezen valója nagyon ritkán jön elő rajtam, vagy ha meg is mutatja magát, akkor sem túlzottan érezhető, csak ha elég koncentráltan, mondhatni megfeszülve figyelek. Feltehetőleg, akinek nem tetszik ez a parfüm, valószínű ez a két jegy jobban kiérezhető a bőrén, ezt sajnálom, de a  bőr kémiáját sajnos nem mindig mi választjuk meg, emiatt érdemes kísérletezni is, akár hosszabb távon, akár márkán belül maradva. Rajtam például lehet a  Nina Ricci Ricci Ricci nem mutatna túl jól.
Ha el kellene képzelnem, akkor biztosan egy fiatalosabb lányhoz tudnám társítani ezt az illatot, aki vidám, egyszerre édes és játékos.

Ti mit gondoltok, mennyire örök ez az illat? Próbáltatok már valami mást a márkától? A bejegyzésben a két legismertebb parfümről van szó, de ott van még a Love in Paris, vagy a Premier Jour is. Noha nem olyan ismertek ezek a Nina Ricci parfümök mint előző két társuk, talán felfedezhetőek bennük a nem tucat jegyek is, így a különlegesebb illatra vágyók igényei is teljesülhetnek egy márkán belül. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com