2016. május 31., kedd

Könyvélmények #3 | Mostanában olvastam

Sziasztok, 

Ebben az évben már 3 alkalommal is volt könyvajánlós bejegyzés. Az egyik egy csoportosabb ajánló volt, a másodikban pedig egy szakemberre koncentráltam, a harmadikban pedig egy újabb, kicsit vallásosabb alapú, de kicsit önsegítős könyvet mutattam be. A mai alkalommal igazából egy vegyes felvágottnyi könyvkupaccal érkeztem, remélem nem bánjátok! 

Oravecz Nóra- Élet másképp
Tavaly vásárolt könyv, egy kicsit másabb, mint amire akkoriban számítottam- főleg ennek tudható be, hogy sokkal több ideig tartott az olvasás. Nóri személyes példái, történetei voltak azok, amik megtartottak az olvasás során. A tanácsai közül nem mindegyikkel értettem egyet, de a számomra hasznos elemeket, mondatokat, szekciókat igyekeztem helyénvalóan kezelni. Pozitívummal tele van a könyv, így aki nem egy "letollak, mert nem jó amit csinálsz"-féle könyvre vágyik, az rossz helyen keresgél. Nem istenítem feltétlenül, de a meglátásai, életfelfogása elég pozitív, csak tudni kell ezt mindenkinek helyénvalóan kezelni. Tudom, sokan nem szeretik, mert bóvlinak érzik a könyvet, meg az egész jelenséget, ennek ellenére szerintem nem szabadna elzárkózni minden elől teljes mértékben.
Kép innen: Moly.hu

Leiner Laura- Bábel
Kívánságlistás darab volt, tényleg jól közvetítette az írónő a fesztiválokkal kapcsolatos érzetet, ez a része teljesen át is jött, viszont a szereplők közül volt akivel nem tudtam azonosulni, és nem értettem mit keresett a könyvben. A végkifejlet egy kicsit sejthető, még ha a főhősnőnek nem is esik le a tantusz és úgy kell a szájába rágni mindent, de ennek ellenére szerethető a maga ügyes-bajos dolgaival együtt. SZJG rajongóknak kötelező, szerintem hozza azt a szintet.
Fotó innen: Moly.hu 
Leiner Laura- Bexi sorozat 1.-2.-3.-4.
Jaj! Amilyen jól indult a könyv, amekkora egyediség és néhány hangos nevetésre ösztönző poén volt benne, pont annyira lett a negyedik részre szenvedős, és számomra kicsit komolytalan a könyv. Szerintem nem csak azzal lehet fenntartani az érdeklődést egy könyv esetében, ha folyamatos balhékat generálunk a szereplők között, főleg nem ekkorákat és főleg nem felesleges gubancokkal tarkítottakat, amit utána nem győz takarítani sem az írónő. Sok a felesleges időhúzás a harmadik rész után. Pedig olyan jó volt addig a sorozat. Ezelőtt már egy 9 részes sorozatban bizonyított nekem Laura, ezért nem értettem, hogy most így az utolsó kiadott résznél mi történhetett... Szeretem a könyveit, de vakon elfogult nem vagyok. 
A kollázshoz a képeket innen szedtem: Moly.hu


Tara Sue Me- Alávetett trilógia 
A történet kicsit hajaz a szürke 50 árnyalatára, amit nem tudtam végigolvasni ezzel a könyvvel ellentétben. Az alaptörténet ugyanannak tűnik, de pár részletelemmel szerintem kiegészül. Néha idegesítő volt, ahogyan túlgondolta a főszereplő a problémát, és a könyv eleji in medias res kezdéssel nem tudtam mit kezdeni, hiányzott nekem 2 oldalnyi felvezetés legalább. 
Amiben különbözik a könyv a többi erotikus műtől, az annyi, hogy egy kis műveltség is megcsillan benne a szereplők közötti ún. verses csatározásból- ez az ötlet kifejezetten tetszett, hogy végre egy kicsit középpontba kerül az is, hogy mi van a fejekben, mit engednek sejtetni a sorok. Nem csak két hús-vér ember van, hanem fejben is ott vannak. Az erotikus jelenetek számomra nem voltak sajnos kiemelkedőek, de ezen nincs mit csodálkozni, aki J. R. Ward köteteket olvas immáron 6 éve, és azokkal kezdett, ott a lécet nehéz is megugrani, így emiatt nem hibáztatnám az írót. Azt remélem viszont, hogy több egyedi elemet fog belevinni a trilógia során.
Kép innen: MOLY
 Elég sok lett, és még lehet tarthatott volna a sor, de most behúzom a kéziféket, és gyúrok a következő adagra. Ti miket olvastatok mostanában? Van ami hosszabb ideje kallódik a polcon és csak idővel olvassátok el? 

3 megjegyzés:

  1. A Bábel a kedvenc könyvem Laurától. Az Oravecznóráshoz nekem hangulat kell,es most nagyon nincs. Épp Lakatos Leventét olvasok, bár lassan, mert minden időmet leköti az államvizsga dolgozat írása.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem az SZJG, de a Bábel poénjai is jók. Lehet fiatalabb korban kellett volna elolvasnom, akkor jobban fogékony lehettem volna rá. Lakatos Leventén én is gondolkodom már jó ideje, de sose voltam olyan hangulatban, hogy neki is fogjak a könyveinek, 1 kivételével. Az sem fogott meg túlságosan.
      Nagyon sok sikert a közelgő államvizsgádhoz! :)

      Törlés
    2. Köszönöm szépen! Szükségem is lesz rá :)

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com