2016. június 26., vasárnap

Fényvédő, primer és hidratáló egyben: egy multifunkcionális termék Bioderma módra

Sziasztok, 

Még április végén jött ez a fényvédő a Biodermától, nagyon meglepődtem mert nem számítottam a csomagra, viszont a fényvédelemmel kapcsolatos újdonságnak bevallom nagyon örültem, mert eddig csakis a koreai BB krémekben lévő fényvédőkkel igyekeztem védeni magam. Sosem késő újdonságba belevetni magunkat, így kaptam az alkalmon és bőszen próbálgatni kezdtem a krémet, most pedig megért egy külön bejegyzést is. Bár szerintem, sejthetitek, hogy ha magammal hoztam a krémet az utazásra, akkor azért nem lehet rossz. 

Mennyiség: 40 ml
Ár: 5500 Ft patikákban - 6690 Ft között
Beszerezhetőség: Dermaonline.hu, Notino.hu, patikák


Hátrányok közül egy, számomra nagy hiányosságot tudnék megemlíteni, ez pedig kapásból az SPF mennyisége. Mivel ez egy korszerű fejlesztés és egyre nagyobb hangsúlyt kap a fényvédelem manapság, főleg bizonyos kozmetikumok használata után is ajánlott a használata, így nem biztos, hogy 30 faktorral én magam kiegyeztem volna, sokkal inkább indokoltnak érzem egy 42 SPF-es féle-fajta termék bevezetését, de ez lehet, hogy a jövő zenéje lesz. Az enyhe fényességen, amit ad a krém, egy púderrel lehet segíteni, vagy az elején indokolt ésszel használni, és már rögtön az elején kitapasztalni a helyes használatot. 

A nem túl tetszetős tulajdonságai után viszont írok a pozitívumokról is, mert akadnak bőven. A krém maga elég könnyű, a zsírosabb helyeken okozhat nehézkes érzetet, érdemes ezért megfontoltan adagolni a kényes helyeken, viszont az arcom száraz részeit nagyon szépen rendbe rakta, még magam is csodálkoztam ezen. A hidratáló hatása kellemes, sminkalapnak tényleg kiváló, ilyen gyorsan még tényleg nem is szívódott be rajtam semmi- itt le a kalappal a Bioderma előtt. 
Az adagolás számomra mindegy lenne, de érdemes lehet értékelni a pumpás megoldást, mert higiénikus és könnyű adagolást tesz lehetővé. Én egész jól elboldogultam vele, csodálkoztam is. A tubus nem kemény, inkább az a tipikus puha műanyag, amit enyhén be lehet nyomni - nekem ez fontos, a kemény műanyagflakonokkal, tubusokkal már nem játszom, hiába jó a termék, amióta eggyel szerencsétlenül felsértettem a kezem bőrét a nagy táskagyömöszölés közben, azóta már ez is fontos szempont lett, külön köszönet a NEM éles szélek kialakításáért. Így, még ha duplán bal lábbal is kelek fel, már tényleg nagyon szerencsecsomagnak kell lennem ahhoz, hogy bármiféle bajt okozzak. (Higgyétek el, képes vagyok rá sajnos.) 

Az a jellegzetessége viszont, ami kellőképpen megfogott és még én is azt mondtam, hogy ez igen, az az, hogy:  nem okozott pattanást több hétnyi használat után sem, így méltó lett arra, hogy a mindennapi arcápolásom egyik alappillérévé léptessem elő. 
Az árába bele tudnék kötni, ha nagyon akarnék, de mivel 40 ml-nyi termékről van szó és alig fogyott, pedig majdnem mindennap használom (heti 4-5 alkalom), és a tubuson ez annyira nem látszik meg, így azt kell mondanom, hogy a maga majdnem 5500-6700 forintos árával egész jó befektetés lehet hosszabb távra. Csak gondoljatok bele:több mint 1,5 hónapja használom, és alig fogyott el a harmada. Még ha ultra agresszívan is nekiesek most, még 2 hónapig azért bőven tudnám alkalmazni a krémet, és több mint 3 hónapra lebontva ez a pénz, én azt mondom, ennyit megér az arcbőröm védelme úgy, hogy még egy jó hidratálót és primert is tulajdonképpen kiválthat a krém. Nekem megérné az árát, és van egy sanda gyanúm, hogy elfogyás után újraveszem majd. Egyedül egy magasabb faktorszámmal lehetne még fokozni a tudását, mert így nagyobb célközönséget kapna a krém használói köre, de ez már lehet csak az én háklisságom. 

Ti használtok fényvédőt? Mit gondoltok, mennyire fontos? A többfunkciós termékekkel hogy álltok? 

2 megjegyzés:

  1. A SPF30-al rendelkező termékek a sugarak 96,6%-át szűrik ki, a SPF50-el rendelkezők pedig a 98%-át, szóval gyakorlatilag tök mindegy, hogy melyik faktorszámút használod, a különbség elenyésző.

    VálaszTörlés
  2. Lehet, de hosszabb távon akinek érzékenyebb a bőre, annak meglátszódhat ez is. De örülök, ha te ki tudsz vele egyezni.

    VálaszTörlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com