2016. december 10., szombat

Kívánságlista 2016, avagy álmodozni még szabad | Személyes

A 2 évvel ezelőtti blogkérdőívben is mindig felötlött a téma, hogy írjak valami személyeset is a blogra és úgy érzem hogy ez talán elég személyes is ahhoz képest, hogy lassan itt vannak a piros betűs ünnepek. Igaz, amit szerettem volna, azt már megkaptam, magamnak pedig majd utólag veszek 1-1 apróságot a leárazásokon, ennek ellenére szeretem összeszedni, hogy mi az, amit még szeretnék, hátha könnyebb lesz a választás az évben. 

Egy jó határidőnapló a blognak (is) 
A saját kis kötelezettségeket szépen vezetem, de nem ártana, ha a blogra egy kicsit rendezettebb korszak köszönthetne be, így kitaláltam, hogy idén elmegyek a boltba és kiválasztom a legszebb határidőnaplót, amit meglátok-ésszerű áron. 10 ezrekért nyilván nem fogok egy üres könyv-füzetet megvenni, de a 3000-3500 Ft reálisnak hangzik érte. Ha nagyon szép, és olyan mintha megálmodtam, na akkor azt mondom megér ennyi pénzt, hogy tényleg öröm legyen a tervezés is. Jobb, ha leírom a terveket is, mert ha fejben kell tartani mindent, az csak plusz teher most már. Húszon X évig ez tök jól ment, de egy kicsit öregszem én is 2 iskola, munka, blog meg még egyéb kötelezettségek mellett, így úgy érzem itt néha a MEMOlife plusz se segítene olykor. Úgyhogy, íme a jól ismert mondás:Akinek nincs esze, annak legyen notesze. Most már rám is igaz sajnos.

Könyvek
Az általam szeretett könyvek/könyvsorozatok legújabb részeivel mindig meg lehet lepni. Főleg az önsegítős, életvezetős könyveknek örülök mostanában, plusz a különböző könyvsorozataim folytatásának. Ott van például J.R.Ward Bukott Angyalok sorozatának legújabb darabja a Birtoklás, vagy majd az elvileg hamarosan megjelenő Trónok harca legújabb kötete. (Hamarosan...aha, majd ha Martin atyánk úgy gondolja, mi? ) De ott van még a Maddox testvérek legújabb kötete is, ami most decemberben kerül ki a polcokra, Gyönyörű lángolás címen. 
Egy biztos, van vagy 10 könyv, amit szívesen olvasgatnék az elkövetkezendő hetekben. Lehet ezért nem járunk már a Cafe Frei fele, mert elkezdek nézelődni és minimum 30 perc, mire kirángatnak a könyvek közül.


Kozmetikumok
Nem mondok újdonságot, ha a Kylie-féle ajak kencéket csodálattal figyelem az elmúlt időkben. Nagyon drágák, az kétségtelen, viszont egy próbát szívesen tennék velük. A parfümök közül is mindig akad egy valami, amire ez időtájt nagyon várom, ez pedig a Hugo Boss The Scent illata. Már kétszer nekifutottam egy parfümériában, mindkét alkalommal tetszett, kár, hogy elég drágán sikerült az árát belőni. 

Idén szerintem most már tényleg beszerzem majd a Lush Bûche de Noël arctisztítóját. Az Angels on Bare skin már amúgy is elfogyott és egy kicsi maradt is belőle, de nem tudtam elhasználni időben. A mellékelt ábra pedig mutatja, hogy mennyi mindenre vagyok kíváncsi. 

Ha rám szakadna az OTP....
Mert miért ne lehetne egy ilyen kategória is? :D Igazából, vajmi kevés az esély erre, de a környezetem szerint van egy elég meredek fantáziám, aminek a kielégítésére isten pénze sem lenne elég. Elsősorban szerintem egy elég jó gépet vennék a blogra készülő képeknek, ami szerintem  egy Canon lenne. Amit régebben kinéztem, mára már öregnek számít, és ha már veszek, inkább egy kicsivel újabbat vennék, még ha a lélekbeli határaimat súrolja is 20 ezer forinttal. Ezenkívül, nem bánnám, ha lehetne plusz egy szobám, amit igazából csak a hobbimnak szentelhetnék.
Amire nagyon vágytam még ősszel az egy új telefon volt, a sajátomat 8-9 éve nyúzom, megszolgálta már az árát, az okos telefonom pedig kb. a végét járja, lassan be se kapcsol, pedig sosem telefonáltam vele az 5 évem alatt, már csak a szentlélek tartja össze. Ha még összetartja... Még szerencse, hogy nem dobtam ki a másik telefont anno. Tudtam, hogy egy Samsungban nem szabad megbízni.
 De ha már új telefont veszek, akkor valami minőségit szeretnék, amire átpakolhatom a 2 telefonomon lévő életemet. Zsebből nem fizetek ki 70-80 ezreket, de 25 ezer forintért meg nem szívesen vennék egy olcsóbb kategóriás telefont, amivel 1,5 év múlva ugyanitt tartanék, szégyen nem szégyen, az ilyen lépésnek meg nem látom értelmét. Összegezve: erre most spórolok, meg összehúzom a nadrágszíjat még egy kicsit. Egy Huawei és egy Lenovo darab között vacillálok. Utóbbiak állítólag egészen jó telefonokat gyártanak. 

Ami azt illeti, egy új gép/laptop sem ártana. a mostani 4,5 éves ugyan (az előzőt 6 évig nyúztam), de eléggé keményen matuzsálemi kort megéltnek néz ki. Egy rendes asztali gépen is elgondolkodtam, mert a mai lehetőségeknek hála magam is összeállíthatom a gép tulajdonságait. Amilyen paraméterekkel rendelkezőt kinéztem, hát nem mondom, hogy egyszerű kitermelni az árát. De ha veszek valamit, akkor én azt hosszabb távra veszem, és nem, a mai korral ellentétben a 1,5-2 évet én még mindig nem hosszútávnak értelmezem. Fogyasztói társadalom ide vagy oda, szolgálja le az árát, ha valamit nagyobb értékben vásárolok. Ebben a kérdésben elég szigorú vagyok, és szerintem látszik is, hogy komolyan gondolom, nem évente cserélgetem a fontosabb kütyüimet.  
Az új laptop álmomról meg csak annyit, hogy egy ún. gamereknek szánt típust néztem ki, hogy jól bírja a strapát, de itt elég drága darabokból áll a választék (alaphangon 250 ezer, de lehet, hogy több is). Ha ennyiből összerakok egy asztali gépet, 2x annyit fog tudni, mint a laptop ugyanennyiért. Igaz, nem fogom tudni hurcolni, de akkor lehet ezt a olvasgatok-netezek-bejegyzést írok funkciót meg ellátná egy olcsóbb laptop is. Az a baj olcsón meg nem mernék venni (40-60 ezer Ft), mert a tapasztalat azt mutatja, hogy hamar tönkremennek. A hamar tönkremegy annyit tesz, hogy:  ha szerencséje van az embernek  0,5 év működés + 0,5 év szenvedés és kész. Miért futnék 1 kört feleslegesen? 
Ezenkívül, szeretnék egy olyan szemüveget, ami védi a szemeim a monitor és más elektronikai kütyük által kibocsátott fényektől. Megnéztem az árát egy ilyen mindentudó darabnak: mondhatjuk úgy is, hogy emiatt lehet, hogy hátrébb kerül a fontossági listán. Ennyit az egészség a legfontosabb elvről...:D

A telefon projekt megvalósulni látszik, a többi lehet, hogy egyelőre álmodozás szintjén marad. Nektek milyen, a valóságtól elrugaszkodott kívánságlistátok van? 

4 megjegyzés:

  1. Ha segít: nekem egz Huawei Y6 pro-m van és imádom, szuper képeket csinál és ami a legjobb 3-4 napig birja az aksija :D. Nagy a hely benne és szép bézs színű :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Végül a P9 lite lett a befutó. Az a baj, hogy kinéztem, és már nem szívesen engedek ilyenkor sehova, így vagy az lesz, amit szerettem volna, vagy pedig egy újabb változata. Szerencsére akciósan sikerült hozzájutnom, így annyira nem sajnáltam rá az összegyűjtött pénzt. :) Viszont a Huawei most nagyon törtet felfele, szuper telefonjaik vannak, megértem, ha megvagy elégedve a Tiéddel is!

      Törlés
  2. Szia! :) A Canon témához szólnék hozzá, ha nem bánod. Szerintem bátran vedd meg a régebbi típusút és ahhoz vegyél egy picit drágább objektívet. A tükörreflexes masináknak elsősorban az objektív a lelkük. Nekem Canon EF 50mm f/1.8 STM van, ami ár-érték arányban szerintem csodás, nagyon ajánlom! Nekem ez jelentette úgymond a "szintlépést" a képek minőségében.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Én nem bánom, örülök, ha valaki megosztja velem a véleményét, tegye azt akármilyen indíttatásból, mindegyik egy tapasztalat és csak segíthet a későbbiekben. :)
      Arra gondoltam, hogy ilyen szettet vegyek, de elméletileg, az ahhoz adott objektívek nem jók, vagy nem olyanok minőségben teljesítenek, mint amit várna az ember. Viszont, ha veszek gépet, félnék már régebbi típust venni, mert ahogyan avulnak el ezek a gépek, úgy a garanciák sem mindig olyan kiterjesztettek, mint az újabb gépeknél- szerintem. A szakemberekkel nem tudom mi a helyzet. Bár tény és való, nem a legdrágább gépet akartam megvenni és biztosan olyan modellt választanék, ami 1-2 éve a piacon van már, már csak a tapasztalatok miatt is. A félelmem az, hogy nagyon hamar tönkremennek az új masinák (is), és ha nagyon régit vennék, akármilyen nyűgje van, nem lenne rá szakember aki megjavítsa, hanem rögtön elküldenének hogy vegyek újat.

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com