2017. április 16., vasárnap

Bioré mitesszer eltávolító tapasz | Lássuk mit tudsz!

A magyar piacon fellelhető mitesszer eltávolító tapaszok egy nagyon nagy hányada csapnivaló tudással rendelkezik. Hiába gőzölsz, hiába készülsz elő, hiába minden, vagy nem szedi ki az orron lévő epermag hamisítványokat, vagy éppen elenyésző, egy kézen megszámlálható sikerszériával rendelkezik. Emiatt kezdtem el bő 10 hónapja a koreai eladókhoz fordulni ilyen ügyekben, mert általában azért az ilyen próbálkozásaimat siker koronázza előbb, vagy utóbb. (Mindenesetre, még mindig előbb, mint itthon.) Volt is egy elég csúfos próbálkozásom egy nagyon olcsó Blackmask csomaggal, kétszer nekifutottam, majd egy harmadik próbálkozás után feladva, belevágtam a szemetesbe az egész pereputtyot, mert nem ért semmit, talán 5 csúfságot ha kiszedett- és akkor még sokat mondtam. Nem mintha olyan sok mitesszerrel rendelkeznék, de idővel ezek hajlamosak látszódni, és nagyon érdekelt az ilyen tapaszok használatának menete (és sikere). Arról már nem is merek beszélni, hogy eléggé meggyőzőek a külföldi videókban használt előtte-utána képek, videók, már-már kissé megelégedettséggel tölti el az embert a nézésük. Bár, heti szinten ezt a tapaszozást nem is ajánlanám senkinek, én is általában havi egyszer folyamodom ilyen bűnös rituálékhoz (kivéve az elején, amikor bénáztam az első két használattal).   

A Bioré tapaszokról hallottam már Vikitől, az Oh my brush blog írójától is-így beadva a derekam, a női változatot rendeltem meg. (Igen, van férfi változat is, állítólag az sokkal erősebb, így lehet, hogy idővel arra is benevezek.) 

A csomag 1500-1600 királyi magyar forintot kóstált, árfolyamtól függ minden sajnos. A jó hír viszont az, hogy nagyjából 2,5 hét alatt ideért, aminek nagyon örültem akkoriban, gondolom a csomag kicsinysége miatt is könnyebben tudott haladni, bár a doboz megsérült, de legalább a tapaszoknak nem lett semmilyen bajuk. A csomagban 10 darab tapasz található, fehérek, egyszerűek, textil anyagból készülnek, jó hozzájuk érni egyébként, nem az a " de gagyi, még a szellő is elszakítja" minőség. Árban, szerintem majdnem ugyanannyira jön ki darabszámra, mintha itthonról vettük volna meg a drogériából, de a tudás az már megint egy más kérdés. 

Használata: 
Nem bonyolítom túl, melegvizes arctisztítást követően használom a legtöbb alkalommal, akkor is egészen jól dolgozott, de tény és való, hogy ha gőzölök is előtte, akkor látványosabb eredményeket lehet vele elérni, mint más, itthon is kapható társainál. Egyetlen egy dolog zavar benne, az, hogy a tapasz egy ilyen ragasztós anyaggal van átitatva, amit ha túlzottan megvizezel, akkor a bőröd más részeire is jut belőle és száríthatja azt. A tapaszt nagyjából 15-20 percig hagyom az orromon, időjárásfüggő, hogy mennyire szárad meg hamar, mert érdemes egy kicsit bevizezni a felhelyezés után, hogy mindenhova rendesen tapadjon. Míg, egy hagyományos, itthon kapható tapasznak kb. kettes fölét, "gyengén muzsikáltál talán hármas"-t adnék a teljesítményére, addig ennek a tapasznak azért megadnám a négyest- és azért csak négyest, mert még nem tudom, hogy az erősebb férfi változat mire képes, és igyekszem azt is számításba venni, hogy a hírek szerint az valamivel erősebb és sokan jobbnak tartják a bejegyzésben vizsgált alanynál. Lehúzás után viszont érdemes alaposan orrot mosni, mert ahol a szövetbe ágyazott anyagot feláztatja a vizes alap (felfogja, ne aggódjatok), ott enyhén ragasztós érzetetek marad. Ha a tisztogatás elmaradna, vagy eléggé felületesen történne meg, akkor egy újabb orr növekedésére kell számítania a tulajdonosnak. Bizony, a pórusokat eltömíteni hajlamos az anyag önmagában- így sajnos én is sokkal elővigyázatosabban használom, mert saját káromon kellett megtanuljam, hogy nem elég a lemosás, bizony elbír a tapaszozás után ez az egész, egy alapos arckefés tisztítást is. Láss csodát, azóta ilyen gond nem adódott, így tényleg csak annak tudom javasolni ezt a módit, aki nem rest egy 5 percig még arctisztítást végezni. 

A következő képeken csak egy sima melegvizes tisztításon átesett bőrről leszedett tapaszolás eredményét láthatjátok. 10 perces gőzölés után, nyilván hatékonyabb és több csúnyaság akad fenn a szűrőn. Aki nem bírja az ilyesmit, az kérem görgessen tovább! Az első képen sötétítettem egy keveset, hátha jobban látszik a lényeg, viszont olyannyira aprók ezek a zsírcsomók, hogy egyszerűen nem tudja felvenni a gép normálisan. A 12 évvel ezelőtti technika bukása itt jön ki sajnos, így már ténylegesen  látom én is, hogy égetőbb egy új fényképező vásárlása a jövőben, mi több, maga mögé utasítja lassan az új laptop beszerzését is. 


Itthon egyelőre a drogériákban fellelhető tapaszokat ismertem eddig, közülük kettőt próbáltam, eredménytelenebbül, mint a  fentebb kivesézett darabot. Ami még hazai szállítással elérhető, az a Notino.hu-n fennlévő Cettua márka tapasza, róluk még nem hallottam ilyen fronton, de a kíváncsiságomat ennek ellenére annál jobban izgatja a márka, főleg, hogy az arcmaszkjaikra is a lábmaszkjaikra is rákaptam kissé, az utóbbi időben- de ez már megint egy másik bejegyzés. Szerintem nagyon is érdemes kipróbálni a Bioré márkát, és ha nem jönnének be a számításaim a másik márkával, biztos vagyok benne, hogy ehhez a darabhoz vagy a férfi típushoz fogok visszatérni. Addig is, teszek még egy utolsó próbát a magyar piacon, hátha....a remény hal meg utoljára. 

Próbáltátok már az itthoni mitesszer tapaszok kínálatát, vagy inkább másra esküsztök? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com