2012. július 5., csütörtök

Teszt-Nivea Lemon&Oil tusfürdő

Sziasztok! 
Az elkövetkezőkben az egyik kedvenc tusfürdőmről olvashattok!
Be kell valljam, sosem voltam Nivea párti. Volt tőlük kézkrémem, amit hirtelen felindulásból vettem meg, de az illata nem nyűgözött le igazán, így csak néhanapján bekentem vele a kezem. Itt ki is merült a kapcsolatunk, nem áhítoztam a testápolóiért, se a tusfürdőkért.

Egy szép nap azonban a Müllerben épp akciós volt a Nivea tusfürdők nagy része, gondoltam üsse kő, csináltam már rosszabb vásárt is!

A választásom a Lemon&Oil tusfürdőre esett. Emlékszem, amikor megvettem akkor is nagy meleg volt, így nem csoda, hogy valami frissítő illat után ácsingóztam. Így kötöttem ki ennél a fajtánál, meg amúgy is jobban szeretem az átlátszóbb tusfürdőket.
Az összetevőket bemásolom Krémmániáról, van ami nem túl biztató ugyan.
Összetevők (INCI lista)
Water / AquaEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Nagyon sok,  Sodium Laureth Sulfateti|euEWG Kockázat: 4, EWG Adat: Korlátozott,  Cocamidopropyl Betaineti|euEWG Kockázat: 5, EWG Adat: Sok,  Acrylates CopolymerEWG Kockázat: 2, EWG Adat: Korlátozott,  PEG-7 Glyceryl Cocoateti|euEWG Kockázat: 4 - 8, EWG Adat: Korlátozott,  Parfum / FragranceiEWG Kockázat: 8, EWG Adat: Közepes,  Helianthus Annuus Seed OileoEWG Kockázat: 0,  GlycerinhEWG Kockázat: 1, EWG Adat: Közepes,  Glyceryl GlucosidehEWG Kockázat: 0,  Sodium ChlorideEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Nagyon sok,  PEG-40 Hydrogenated Castor Oilti|euEWG Kockázat: 4 - 6, EWG Adat: Korlátozott,  Disodium Cocoyl GlutamatetiEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Nincsen,  Trisodium EDTAEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Korlátozott,  Propylene GlycolhEWG Kockázat: 3, EWG Adat: Közepes,  LactosehEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Közepes,  Microcrystalline CelluloseEWG Kockázat: 0, EWG Adat: Közepes,  Sodium SulfateEWG Kockázat: 1, EWG Adat: Közepes,  Benzophenone-4fEWG Kockázat: 3, EWG Adat: Közepes,  PhenoxyethanoltaEWG Kockázat: 3 - 4, EWG Adat: KorlátozottPropylparabenta|parEWG Kockázat: 5, EWG Adat: Közepes,  Methylparabenta|parEWG Kockázat: 5, EWG Adat: Közepes,  LinalooliEWG Kockázat: 4, EWG Adat: Korlátozott,  LimoneneiEWG Kockázat: 6,  CitronelloliEWG Kockázat: 4, EWG Adat: KorlátozottCitraliEWG Kockázat: 6, EWG Adat: Közepes,  Iron Oxides / CI 77492szEWG Kockázat: 2,  Ci 10316szEWG Kockázat: 4, EWG Adat: Korlátozott,  Blue 1 / CI 42090szEWG Kockázat: 0 

Első benyomás: Jó az illata, frissítő, viszem ezt.

Tusolás közben: Még mindig jó az illata, vannak benne kisebb gyöngyöcskék remek! 10 másodperccel később: Elúsznak a gyöngyeim ha nem figyelek rájuk, te jó ég, micsoda pazarlás!
Itt már ki is derült az egyetlen problémám a termékkel: a benne található gyöngyök, ha nem figyelünk elúsznak a lefolyóba. Nagyobb erőkifejtéssel persze kipukkadnak/elolvadnak és illatot árasztanak, de hé, ki megy gyúrni a fürdőszobába? Ha erőt akarok kifejteni elmegyek árufeltöltőnek, vagy a konditerembe!

Csomagolás: Könnyen nyitható, jól zár. Egy picit zavar, hogyha az ember egy kicsit a tenyerébe önt, azért valamennyi marad a lyuk pereménél, de hát ez szinte mindegyik tusfürdővel így van.


Az illata amúgy oké, még este is érzem magamon. A másnapi illatozás már nehezebb feladat számára. Szárítani sem szárított, nem nehezítette el a bőrömet. Ez fontos az ilyen meleg időszakokban!
Összességében tetszik a termék, csak vigyázni kell, hogy a benne található kis golyócskák ne tűnjenek el hipp-hopp. Ha ez nagyon zavaró tényező, akkor pedig jobb ha egy másik, ám hasonló összetevőkkel rendelkezőt próbálunk keresni a vásárlás során.

2 megjegyzés:

  1. Szia! Most találtam rá a blogodra, fel is iratkoztam. :)
    Ha van kedved, nézz be hozzám is:

    http://roseballerina.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépen a feliratkozást! Benéztem Hozzád is! :)

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com