2012. augusztus 23., csütörtök

Blöááá fedőlakk-Avagy mire ne dobj ki pénzt II.

Sziasztok!

Nem vagyok nagy lakk tudor, ezt aláírom. De amióta megvettem egy másikat, mert ez kezdett besűrűsödni, ragacsossá válni, már tudom azt is, hogy talán nem kellett volna ez a kosaramban landoljon.

Az Essence Quick dry topcoat nem rejt semmi különlegeset magában, sajnos rá kellett hogy jöjjek. De azért nézzük a tapasztalataimat róla!

Emlékszem az első hetekben odáig voltam érte. Könnyű kenés, viszonylag gyors száradás és mivel elég kezdő voltam, nekem ez is megelégedésre adott okot.








Nem használtam túl gyakran szerintem, kivéve az első 1-2 héten 2x-3x, ezután hetente, kéthetente nyúltam utána biztosan. Na de egyre jobban bosszantott a felkenése, eltelt 2 hónap és már szabályosan idegesített az egész felkenés procedúra. Túl sok időt vett igénybe a száradása, nem lehetett normálisan az ecsetjével felvenni a lakkot. Inkább átment az egész egy idegesítő rutinná, ami végül odáig fajult, hogy végül pár alkalommal nem használtam sem alaplakként, sem fedőlakként, ami tudom hiba. De egyszerűen nem vitt rá a lélek, hogy szobrozzak több mint fél órára, tehetetlenné téve magam. Pedig, nem vagyok egy örökmozgó, de időközben bármire megkérhetnek a házban, kiderülhet hogy valamit elfelejtettem berakni a táskámba stb... Ilyenkor pedig szinte 90%, hogy sikeresen tönkre vágtam a lakkozást, akármilyen óvatos és körültekintő voltam.

A véleményem róla annyi, hogy nem érte meg az árát. 499 Ft-ért, azért többet várok el egy lakktól, hiába van benne 8 ml, ha az első harmada után nehézkes a használata. Persze tudom, egy jobb kategóriás lakk azért jóval többe kerülhet, de azért fél ezer forintot másra is el tudtam volna költeni. Mindegy, hiszen a puding próbája az evés! :)
Minden esetre nem ajánlom senkinek sem ezt a baklövést! Egy kevés ideig jól szuperál, de akkor már azt mondom plusz 500 HUF-ért, már inkább veszek egy jobb minőségű fedőlakkot, ami azért normálisabban teljesít.

Ti megvettétek ezt a lakkot? Ismertek más fajta alap- illetve fedőlakkokat elérhető áron? Tudnátok ajánlani párat, lelőhellyel, árral együtt? 



2 megjegyzés:

  1. Én a 'Crystal Nails 2in1 Alapozó és fedőlakk egyben'-t ajánlom. 15ml 990Ft. Nem a legolcsóbb, de nagyon tartós, viszonylag gyorsan szárad, bár ez az alatta lévő körömlakkok rétegétől is függ, de nekem a "leggagyibb" lakk is kibírta vele 5 napig. Műkörmös szaküzletben lehet kapni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Annyiért, még elfogadható szerintem. Főleg, ha 15 ml-es. Az azért elég szépen kitarthat:) Köszi a tanácsot/tippet! Megpróbálom beszerezni!

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com