2012. augusztus 8., szerda

Kallos 3 in 1 fedőlakk-II. felvonás

Sziasztok! 

Egy jó fedőlakk senkinek sem árt. Tartósabbá teheti a lakkot, ha jól van használva. Ellenkező esetben, azonban a végeredmény lehet kiábrándító, sőt ocsmány is. Most Avon körömlakkokkal teszteltem ezt a három az egyben lakkot! Az első széria eredményeit itt tekintheted meg>>>

Először az egyik kedvenc lakkommal teszteltem le. Ez az Avon Aqua Fantasy névre hallgató lakkja. Nem tudom mennyire fog látszani a képeken, de enyhén csillog ez a lakk.




Amit a tartósságról el tudok mondani, az annyi, hogy 3 napot simán kibírt a lakk. Ebből 1x úsztam, és mindennap mosogattam. Viszont, a 4. nap dél környékén vettem észre a következőket: a bal hüvelykujjam körméről, a középső ujjamról és a jobb gyűrűsujjamról egy kis körömlakk lepattant. A gyűrűsujjamnál és a középsőnél, szerintem annyira nem vészes a dolog, még a megbocsátható kategória felé int. De a hüvelykujjam elég csúnya, sőt egy kicsit már látszik az, hogy a bal kezem gyűrűsénél is van egy kis hibásodás. Mivel egy rétegben teszteltem még ekkor, elképzelhető hogy láthatjátok az ecsetnyomokat, illetve a körmömet a lakk alatt. Az egyik ujjamon a lakk fel is buborékosodott.

Avon- Dynamo

Itt már egy erősebb színnel próbálkoztam.  Viszont a bal kezemnél,2-3 ujjamon  fel kellett vigyek még egy réteget, mert nem fogta be szépen a festék. Így meg nagyon ócska hatása volt az egésznek. De, ennek függvényében fogok ítélni is, tehát szigorúbb osztályozásra lehet számítani! Úgy gondolom, ebben az esetben ez így fair.



Mindkét kezem körmén látni, hogy nem történt lepattogzás, esetleg a jobb kezem gyűrűsujjára lehet ráfogni egy minimálisat. A hüvelyk ujjaim nem fényképeztem, mert nem tudtam úgy megfogni ezt a tokot. Legközelebb ügyesebb leszek, és nem felejtem el! Viszont, a hüvelykujjamról jobban kopott a körömlakk. Ezen csodálkoztam is. A kopás mértéke nagyobb volt mint az előzőek esetében. Nem tudom mi történhetett, még csak konzerveket meg sörös dobozokat sem nyitogattam, ezért tűnik nekem ez ennyire furcsának.

Összességében én igyekeztem kivárni a lakkozási időt, de szerintem 10-15 perc hagy legyen elég 1 réteg lakknak elég idő a száradáshoz. Örökké nem várhat senki sem, bár csak 1, talán 2 ujjamnál buborékosodott fel az anyag. Mégis úgy érzem, valamiért nem jön ki jól ez a lakk az Avon lakkokkal, vagy ha mégis, azt túl körülményes és időigényes megvárni.

Neked milyen lakkjaid vannak az Avontól? Te milyen alap- ill. fedőlakkot használsz? 

2 megjegyzés:

  1. Nekem nincs avonos lakkom,essence párti vagyok :) és eddig nem használtam alap és fedő lakkot se és nagyon elszíneződtek a körmeim. szóval most már muszáj lenne.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Juj, azzal vigyázni kéne...sajnos nagyon tönkre teheti a körmödet a lakk közelről, főleg ha sokat lakkozol, és nem lélegzik a körmöd. :( Minden esetre, van egy alaplakkja az essence-nek, amit ne vegyél meg, hamarosan lesz róla bejegyzés! :)

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com