2012. szeptember 9., vasárnap

Ricinus olaj Nálam

Sziasztok! 

Biztosan sokat hallottatok már a ricinus olajról és annak jótékony hatásairól. Főképp a hajra kifejtett pozitív eredményeiről ismert, ennek ellenére én szívesen alkalmaztam a szempilláimra is.

Azzal kezdeném az információ áramoltatást, hogy ez egyáltalán nem egy drága csodaszer. Tényleg mindenki számára elérhető, egész olcsó darab. Nem holmi varázslatos tévéből ismert gyógynövényről szól, aminek anyagi értéke 9990 Ft, ám az eszmei értéke ennél is nagyobb, és egyéb marhaságok. Nem, ez tényleg nem drága, szinte fillérekért hozzá juthat az ember lánya. 30 grammnyi terméket kapunk 200-300 HUF-ért. (Ha megfigyelitek amúgy a tételeket, láthatjátok, hogy szinte az üvegcse, amibe belekerül, drágább, mint maga az olaj. Szerintem ez elég fura..)

Hajra
Fontos, hogy hajmosás előtt kend be a hajad vele, mivel olajról van szó, elnehezítheti a hajat, zsíros érzetet kelthet bármilyen kis mennyiség használata. Általában 2-3 alkalomra elég egy kis üvegcse. A jobb kihasználás és eloszlatás érdekében, célszerű az olajat felmelegíteni egy kicsit a mikróban!
Ezután használhatjuk önmagában, de elkeverhetjük étolajjal, olíva olajjal vagy akár mandula olajjal is. Ezzel is hatékonyabbá téve a pakolást és a mennyiséget is növelve. A hajtövekre tegyél először, majd a hajvégekre, hisz itt jutnak fel a tápanyagok a legjobban a haj szerkezetébe!
Tippek, a sikeresebb használathoz:
-Körkörös mozdulatokkal dolgozz, ezzel serkentve a vérkeringést és segítve a hajnövekedés folyamatát!
- Van, aki ezután egyből folpackba csomagolja magát, de akad olyan is, aki 1-2 percig hajszárítót használ, mert a meleg közegben jobban érvényesülnek a hatóanyagok! Ezután kerül csak rá a folpack, majd a törülköző!
- A hajad állapotától függően kellene rajta hagynod az olajat! De legalább egy órát így kell töltened! Van aki a 3-4-5 órákra esküszik. Viszont, ha nagyon rossz állapotban van a hajad, egy egész éjszakát is Magadon hagyhatod, reggelre hagyva a hajmosást!

Hátránya:
- Szerintem az olaj egy kicsit büdös. Nekem nem tetszik, de ez ne riasszon el senkit sem, a hajmosás után el is illan ez a szag.
-Nehéz kimosni a hajból. A legtöbb esetben 2x kellett megmossam a hajamat samponnal átsikáljam. A sima víz itt semmit sem ér szinte. Tehát, érdemes a hajmosás előtt bekenni vele a hajunkat, így egyszerre több problémát is megelőzhetünk!

Tapasztalatok: 
A hajam valamivel erősebb lett, már nem hullik annyira. Tetszik, hogy sokkal frissebbnek érzem a hajam, mosás után. Havonta 2 alkalommal használom, így egy üvegcse valóban kitart egy hónapig. (Középhosszú hajam van, a hátam közepéig ér.) Gyorsabb növekedést nem vettem észre a hosszán, de pár babahajacska próbál magának utat törni, ami szerintem mindenképpen pozitívan könyvelhető el.

Szempillákra
Ebben a témában már jóval otthonosabban mozgok. Az olcsóbb árkategóriás spirálok szépen tönkre tudják tenni az ember pilláit. Hullanak, törnek, gyengék lesznek. Ilyenkor nem elég a termék leváltása, hanem a belső táplálásra is ügyelni kell!
Szükséged lesz:
-ricinus olajra
- fültisztító pálcikára, vagy egy régi spirálod megtisztított keféjére
Mártsd bele az olajba, majd oszlasd el a pilláidon! Én 2 hétig csináltam ezt, 2-3 napot kiválasztva (reggel is, este is) mégis látható eredmény tárult elém, főleg hosszban s erősségben mérve a pilláim részéről.
Tapasztalatok: 
Van olyan, aki kb. 30 percig hagyja magán ilyenkor az olajat, de a leggyakoribb itt az egy éjszakás megoldás. Itt nem kell az időre sem figyelni, maximum a mennyiségre, hogy a forgolódás közepette az olaj inkább a pilláidon maradjon, ne pedig lecsurogjon! Nem csak az ágynemű miatt, hanem az arcotok miatt is! Párszor ugyanis sikerült az olajos részbe is belefeküdnöm, aminek sajnos pattanás lett a vége. Ha féltek, tegyetek a kispárnátokra egy kis törülközőt!

Ti próbáltátok már? Milyen tapasztalattal rendelkeztek? Mennyire vált be a termék? Kipróbálnátok ezek után? 

2 megjegyzés:

  1. A szempillámat kenem vele esténként,de rájöttem h nem túl jó ötlet,mert reggelre mindig feldagad tőle a szemem. Most már csak reggelente fogom használni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Csinálhatod úgy is, hogy 30 percekre hagyod fenn az olajat, vagy hétvégén 1-2 órára, az is megteszi a hatását! :) Sok sikert és több pozitív eredményt a ricinus olajozással! :)

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com