2012. október 7., vasárnap

Ami bevált a pattanásokkal szemben

Sziasztok!

Sajnos szeptemberben újra meg kellett tapasztaljam, hogy mennyire zavaró tud lenni a pattanásosság. Csak jöttek a kis szörnyecskék, folyamatosan. Már a jól megszokott Garnier Exfobusher se tudta velük felvenni a harcot, meg amúgy is a végét járta már szegény. Így történt, hogy.....




Új arctisztító után kezdtem nézni. Láttam, hogy nagyon nyomja a reklámipar a képembe ezt az új Garnier arctisztítót gránátalmával és grapefruittal. Gondoltam, egy próbát megér.




Először is az alapinfók:
Kiszerelése: pumpás
Ára: 1400 HUF
Mennyiség: 200 ml
Állaga: Gél

Használat: Mindennapos használatra van kitalálva, jelzi is a használati útmutató. Én ennek ellenére heti 2x-3x használom. A bevizezezett arcra kell felrakni, én  egy kis vízzel szoktam habosítani a gélt, mert így sokkal habosabb lesz az egész, hatékonyabbnak tűnik a procedúra és jobban is látom, hogy hova jutott a termékből. Pár percig dörzsölöm, átmasszírozom az arcom, majd lemosom a habot. Általában 2 pumpányi adagot használok. Bár, ez inkább kevesebb, mert másodszorra nem nyomom le teljesen az adagoló fejet.
Használati idő/teszt idő : 1 hét 6 nap (5-6 használat kb.)
Eredmény: Én magamon nem annyira vettem észre, de amikor már 2-3 szólt, hogy szebb lett a bőröm állapota, akkor már kezdtem gyanakodni, hogy ki lehet a "vétkes". Mivel anyukám is észrevette a változást, ezért jó terméknek tartom, mert ő azért nagy kritikus. Egy a lényeg, a pattanások száma kevesebb lett, hála a jó égnek, a 8-9 látható, nagyobb darab helyett, már csak 3-4 olyan van, ami szembeötlően látszik is, mert olyan bumszli nagy darabok. A miteszerekkel kapcsolatosan nincsenek gondjaim, de mivel a leírásban az szerepel, hogy pattanások ellen van, így vajmi kevés esélyt látok rá, hogy beválna azok ellen is.

Kecsketej szappan-Amivel használom:
Szerintem nem teljesen az Ő érdeme, hogy kevesebb pattanásom és szebb bőröm van, hanem a kecsketejes szappan használata is hozzátehet valamit az egészhez. Majdnem mindennap megmosom vele egyszer az arcom, talán csak 1-2 nap marad ki a hétből. Viszont eléggé szárítja a bőrt, meg kell hagyni. Azelőtt, csak akkor kellett nyúljak a hidratáló krémek után, ha jött a -10 fokos téli hideg időjárás és úgy tisztítottam az arcomat. Most meg hetente egyszer egy keveset fel kell kenjek, mert nagyon szárít a szappan és a hab együttes használata. Akinek különösen érzékeny a bőre az ilyesmire, annak csak az egyiket ajánlom! Ha mégis bepróbálkozna, megkockáztatom a látható bőrhámlást is, ami csak egy szükséges rossz lenne szerintem.Én csak azért merem ezt ajánlani, mert viszonylag rinocérosz bőröm van, sosem volt gondom a szárítással, inkább a zsírosodás okozott csak gondokat.

Ti próbáltátok már a Garnier új lemosóját? És a kecsketej szappant? Mi az ami Nektek bevált?
Remélem tetszik ez a kis változás és jó irányba haladok!  


2 megjegyzés:

  1. Soha nem voltam az a pattanásos típus, maximum két pattanásom volt egyszerre, így nem tudok a témához szólni. De gondoltál már arra, hogy tesztelésnél képekkel is ábrázold a változást? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rajtam nagyon kijön sajnos mindenféle vacak.
      Gondoltam már rá, és most már talán megoldhatóbb is lesz. :)

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com