2012. november 3., szombat

L'occitane minta 1.

Sziasztok!

Még a svájci vásárlás során kaptam ezt a kis kézkrém mintát. Bevallom, legelőször annyira nem tetszett ez a szürkés-fényes csomagolása. Na meg, gondoltam, hogy úgysem tud többet, mint más 400 HUF-os krémek. Mivel, sosem volt ilyen drágább termékem, hajtott a kíváncsiság.....

A krémet, a kezeimen használtam főképp. Lakk lemosás után, akármivel hidratáltam sajnos száraz lett a körömágy körül a bőr. Nem valami esztétikus látvány, ezt muszáj leszögeznem. Hiába kenegettem, más krémekkel legalább kétszer, ha nem háromszor újra kellett kenni, hogy azt mondhassam, valamelyest normális végre ott a bőr. (Igazából, nagy nyűg nekem ez a kenegessük be folyamatosan procedúra.) Nehezen is jut eszembe, ráadásul egyik krémem sem hatásos annyira, hogy hosszabb távon biztosítsa a táplálást. Ennek eredménye pedig mindig megvan: A körmömet körülvevő bőr elkezd szakadozni, néha tépkedem is, mert annyira kiszárítja a lakk lemosó, hogy vétek lenne olyan rondán otthagyni. Az meg már megint más kérdés, hogy még rondább lesz így...



Ezzel a krémmel azért sok minden változott. Tény, hogy az egész kezemre használtam, de nagyon jó hatással volt mindenféle szempontból.
Az illatát nem is nagyon tudnám behatárolni. Nekem pl. a búzacsíra jut róla az eszembe, de tudom, hogy nem az, hiszen sok shea vajat (25%), tartalmaz a termék. Picit édeskés illata van, de nem az a vattacukros, hanem egy egészen más illatról van szó. Nem tudom behatárolni, de nagyon szimpatikus volt a számomra első szaglászásra is.Már egyszeri kenéssel is éreztem, hogy hidratál, nem ront a már amúgy is vészes helyzeten.
Nincs alapból sok krémem, de rajta kívül, még talán az Atrix az, ami bevált valamelyest, sokadik kenegetésre. A Nivea original mini tégellyel pedig nem igazán voltam megelégedve. Lehet többet ártott, mint használt. Elő se vettem, már mióta...(Elnézést a Nivea rajongóktól!)

Viszont ezt a terméket tényleg hatásosnak és hasznosnak is tartom. Szépen rendbe rakta a körömágybőrömet, és a kezeimre is ámuldoztak páran az elmúlt időszakban, hogy milyen pihe-puha lett. Szóval, nem csak nekem tűnt fel ez a változás, hanem másnak is. Ez azért elég nagy pluszpont egy terméknél, hogy még a környezet is reagál a változásra, ráadásul pozitívan. :)

Ezért el is kezdtem kutakodni utána, aminek egy szívroham lett az eredménye. Rájöttem ám, hogy azelőtt, alapjáraton miért is nem kerestem a termékeiket, hiába volt sokszor előttem a bolt: Iszonyatosan drágák. Komolyan, normál tégelyben valami 9 ezer forintos összeggel néztem szembe. Lehet, hogy a természetes összetevők miatt lenne ennyire túlárazott? Vagy, lehet, nem az átlagember számára kíván elérhetővé válni a márka, nem tudhatom. Minden esetre, nagyon sajnálom, mert annyira tetszett ez a krém minta tőlük, hogy szívesen megvettem volna. De ilyen ár mellett, az a baj, hogy már kapok egy jobb minőségű parfümöt vagy ruhákat is...
Még utána keresek, hátha van ilyen mini kiszerelés ebből a krémből. Azt is aranyáron mérhetik valószínűleg, de talán hosszabb távra jobban megérné őt választani, csak a körömágybőrre és hidegebb időkre a kézfejemre. Alapjáraton pedig a kézfejemre, amúgy is megteszi az Atrix.

Ami rontott az állapoton: Fruttini Cherry-Vanília mini testápoló 
Átlagos bőr ápolására elmegy, de ha intenzív szárazság a gond egy kiemelt területen egyáltalán nem ajánlom. Csak jobban kiszáradt tőle a kezem, a bőr jobban fel is jött néhány területen.... Kuka lesz a vége, attól félek.
Itt már írtam róla , most már kifejezetten haragszom is rá.

Nektek van már a márkától valamilyen terméketek? Voltatok már az üzletükben? 

2 megjegyzés:

  1. Én az Ázsiában vettem, az egyik műkörmös boltban "noname" körömágyápolót kb. 600-800 forintért, és bevált!:) Lehet érdemes lenne kipróbálnod, vagy esetleg a Crystal Nails körömágyápolóit..csak azok azért egy fokkal drágábbak. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Jaj, köszönöm az ajánlást! Azóta próbálkozom más krémekkel is, pont nem rég vettem egyet, meglátjuk hogyan válik be. Végső elkeseredettségemben, pedig lehet elmegyek az Ázsiába, olyan rég voltam ott. :)

      Törlés

Szia!
Jó, hogy itt vagy! Ha van kedved, szólj hozzá a bejegyzésekhez.
Egyéb esetekben kérlek ,ide írj: szepsegcsakneked [kukac]gmail(pont)com